Българско поп-фолк парче покори Европа

Песента Shiki Boom Boom - смесица от поп-фолк и цигански ритми, разби чартовете в Холандия
7 юли 2008 16:10,
181
Българско поп-фолк парче покори Европа
Те покориха Холандия с парчето Shiki Boom Boom. Снимка: Ka Music

Ясно е, че у нас в повечето случаи поп-фолкът владее класациите, но когато това се случи в Европа, съвсем не е за вярване.

Фактът обаче си е факт – песента Shiki Boom Boom, съдържаща елементи от популярни наши поп-фолк мелодии и цигански ритми с български текст, разби чартовете в Холандия!

Парчето се нареди на четвърто място по продажби в страната на лалетата, като остави зад себе си новите сингли на Мадона, Рияна, Дъфи и други световни звезди.

Проектът, който седи зад хита, се казва Jody Bernal feat. Baychev и в него участват двама българи.

В песента Shiki Boom Boom поп-фолк мелодии са миксирани с някои латино ритми, а текстът е смесица от испански, английски, български и ромски език.

Тази странна музикална смесица обаче се приема доста добре от холандската публика, специалистите коментират, че звученето е екзотично, лятно и подходящо за парти.

Jody Bernal е добре познат на европейската сцена.

Роден в Колумбия, той от малък живее в Холандия и нашумя преди няколко години със серия от латино хитове. Сега той решил да направи музиката си още по-екзотична, като включи в изпълнението и двама българи – акордеонисти и певци.

Видеоклипът към песента е сниман у нас на култови дестинации в столицата – “мостът на влюбените”, пред храм-паметник “Александър Невски” и в квартал “Факултета”, където са и най-пищните сцени.

Гледай го тук:

 

 


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Жалко,че единия *** прилича на Роналдо :D
99
0
 
0
 
! Отговори
Lu4o преди 15 години
6to za darjava mangalstka e tova! da im pozvolqvat da se gavrqt taka sus nacionalniq pametnici kato hram-pametnik Aleksander Nevski, s bulgarski nosii. *** DARJAVA. *** NAROD
98
0
 
0
 
! Отговори
все тая преди 15 години
Ето я и поредната изгъзица след онази от Music Idol "Кен ли" или както беше.Ние явно не можем да се прочуем с нещо хубаво,а само с такива простотии...
97
0
 
0
 
! Отговори
Iva преди 15 години
Skapa kato te e sram, che si balgarka otivai vav Zimbabve- tam sha te oceniat... Mnogo sa mi stranni takiva izkazvania 'Sram me e che sam balgarka'... Mi kato te e sram aide... otivaiu da napravish neshto po-dobro, za da se prochuem s nego.... tai kato niamame po-dobro, tova e....
96
0
 
0
 
! Отговори
iv4o преди 15 години
AKO IMA DANO AAAAAAAA EEEEEEEEEEEEEE.. STIGNAHME GO!!!
95
0
 
0
 
! Отговори
dorichela преди 15 години
Срам ме е,че съм българка,заради ей такива ***! Ужас,срам и позор. Само с някакви изгъзици и простотии се прочуваме
94
0
 
0
 
! Отговори
Iva преди 15 години
Chiganska rabota... hahaha
93
0
 
0
 
! Отговори
Ina преди 15 години
НА МЕН МНОГО МИ ХАРЕСА МУЗИКАТА, ВЯРНО,4Е КЛИПА Е ДОСТА ЦВЕТЕН,НО ГО НАМИРАМ ЗА МНОГО ИСТИНСКИ,ОБЩО ВЗЕТО СЪМ ДОВОЛНА,ЧЕСТНО КАЗАНО ОЧКВАХ КЮЧЕК И СЪМ ПРИЯТНО ИЗНЕНАДАНА ,ЧЕ НЕ Е
92
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 15 години
Ужасно много ме е срам от това, което става в Бг - от музиката, която се прави в момента ( чалга, ***), от хората - злобни и дребни душици, от политиката - от всичко. С нищо хубаво и стойностно не можем да се прочуем. Ние сме една загиваща държава от простаци.
91
0
 
0
 
! Отговори
serendipity преди 15 години
Mnogo zle :)))
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** тая *** *** чифтосана с холандски педерастизъм!!!! Ще ми се снимат пред българска светиня и символ - храм-паметника "Св. Александър Невски"! Нямам думи...Смазаха българина и българщината в тая умираща държавица наша!
89
0
 
0
 
! Отговори
samo преди 15 години
samo ne se pravete na udareni ako pesenta beshe super hit po celiq svqt shte se hvalite 4e e Bylgarska nali???!!!
88
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Показахме на хората пак най-голямата си простотия.Нищо чудно,че са го харесали - къде другаде ще видят магарета,коне по улиците,каруци, опърпани скитници....Интересно как така са пропуснали силиконовите ни красавици, известни по цял свят със своя майсторлък...Ееееех на какво доживяхме да се радваме....
87
0
 
0
 
! Отговори
bro преди 15 години
Tipi4na pesen za Bylgariq...
86
0
 
0
 
! Отговори
ванката преди 15 години
по-скоро бодра проостотия която явно е харесала на холандците със по-различното си звучене .... както тука бяха голям хит хиподил и обратен ефект
85
0
 
0
 
! Отговори
аде преди 15 години
колата не е ли като тая от черна котка? на симка или нещо такова мяза, добра чалга. то се знаеше че ако нещо българско пробие ще е чалга, пак добре, че не е базиз или дивана, слава богу и плешивеца не е.
84
0
 
0
 
! Отговори
Makaveli преди 15 години
leleee nekoi trea ide si zeme nekfi dufki hahahahah
83
0
 
0
 
! Отговори
Geckata преди 15 години
Къде пък видяхте нещо общо с Пари нема действайте???Тва са само откъси от популярни кючеци.Интересното е,че колата от клипа е плевенска.Някой знае ли нещо за тоя Байчев?
82
0
 
0
 
! Отговори
zai4e s buhalka преди 15 години
MNOGO SA ZLE!MNOGO!I PESENTA E KAVYR NA PARI NEMA DEISTVAITE NA GODJI!TYPI ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
81
0
 
0
 
! Отговори
ina преди 15 години
А бе хора, вие нямате ли чувство за хумор?! Никой не ви казва, че песента е шедьовър. Момчетата си се радват на живота и това е. Пеят си, танцуват си...Ей, хора, лято е. Холандците, добри и сърдечни хора, се радват, защото виждат живот, виждат слънце и настроение в клипа. А вие с извинение - кьорави ли сте? Направихте се по-праведни от папата. Сигурно слушате само Моцарт и Чайковски...Ама като седнете в кръчмата на брега на морето, тактувате под масата в ритъма на балканската музика. Е, аман от лицемери.