В памет на Лучано Павароти

Втори благотворителен концерт с музикалните величия
17 сеп 2008 17:01, Петя Славова
В памет на Лучано Павароти
По време на концерта в Модена. Снимка: БГНЕС

Малко повече от година след смъртта на Лучано Павароти в йорданския град Петра ще се състои възпоменателен благотворителен концерт в памет на италианския тенор.

Събраните средства ще се използват за проекти в Афганистан от Агенцията на ООН за бежанците и Организацията за прехрана и земеделие на световната организация.

В музикалното събитие, което ще се състои на 12 октомври, ще вземат участие Хосе Карерас, Стинг, Андреа Бочели, Джованоти, Лаура Паузини, Анджела Георгиу, Синтия Лорънс и Роберто Аланя. Диригент ще бъде Йожен Кон.

Вдовицата на Павароти Николета Мантовани обясни на официална пресконференция повода за концерта: "Това е събитие, породено от желанието на всеки да си спомни Лучано, с песни, посветени на него, или онези, които той самият изпълняваше".

Само 500 зрители ще могат да видят уникалния помен на живо.

За втори път се състои благотворителен концерт под мотото “Павароти и приятели”.

Идеята е подобни събития да събират най-големите музикални величия, с чиято помощ да се събират средства за значими прояви.

Преди дни в родния град на маестрото - Модена, с изпълнение на "Реквием" от Верди бе отбелязана годишнината от смъртта му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание