Почина големият български джазмен Румен Тосков – Рупето

Румен си отиде едва 40-годишен след борба с тежко заболяване
23 юли 2010 14:17,
26
Почина големият български джазмен Румен Тосков – Рупето
Снимка: HMSU

Големият български пианист Румен Тосков – Рупето, е починал късно снощи на едва 40-годишна възраст след изтощителна борба с тежко заболяване, съобщи mp3.bg.

Близки на джаз музиканта споделиха, че той е страдал от заболяване на лимфните възли, което не било особено тежко, но в процеса на лечението му е бил открит и рак на щитовидната жлеза. Още тогава медиците предрекли, че шансовете му не са добри.

Тежкото лечение, което трябвало да се приложи едновременно и за двете заболявания, се оказа непосилно за Румен, който снощи е починал в софийска болница.

Поклонението ще бъде днес в 17 часа в родния му град Самоков.

Тосков е сред най-уважаваните професионалисти на родната музикална сцена. Той имаше общи проекти с много популярни български изпълнители и бе редовен участник във всички джаз форуми в България.

"Тази душа ще отиде директно в рая, защото Румен освен невероятен музикант беше и прекрасен човек. Бог да го прости, той ще продължи да живее с музиката си", сподели пред нас Елица Тодорова.

Веселин Веселинов – Еко, каза за Румен, че е бил един от най-добрите му колеги в цялата джаз гилдия. "Перфектен музикант, много мълчалив, малко чешит... На всички нас животът ни ще е по-тежък оттук нататък без него. Сигурен съм, че той в момента е на едно по-добро място, защото освен страхотен човек, той бе и много религиозен православен християнин".

"Един добър човек си отиде от нас", сподели Еко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
33
 
! Отговори
Валерия преди 13 години
Не мога да повярвам... разкошен човек, велик джазмен. Господ рано прибира при себе си най-чистите. Покой и светлина на душата му
4
1
 
11
 
! Отговори
barm преди 13 години
;(
3
1
 
20
 
! Отговори
bobo преди 13 години
Mnogo beshe svesten. Rupe, pochivai v mir!!
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
BOG DA GO PROSTI
1
1
 
63
 
! Отговори
vozd преди 13 години
Лека му пръст, Рупето беше велик - и музикант, и човек. Един достоен човек във всяко отношение. Почивай в мир, Рупе!