Натали Коул в София. Unforgettable!

Певицата направи изискан 90-минутен концерт
31 юли 2010 10:08,
15
Натали Коул в София. Unforgettable!
Снимка: GettyImages/Gulliver Photos

Има две основни причини да отидеш на концерт - любим изпълнител или легенда, която трябва да видиш. Натали Коул е оставила достатъчно трайна и дълбока следа в историята на музиката и е някак естествено да пожелаеш да се отдадеш на кадифения й глас за 90 минути.

С 9 награди „Грами”, повече от 20 албума и безброй хитове из челните места на класациите, певицата е една от живите легенди на съвременната джаз и соул сцена.

Минути преди 20 часа зала 1 на НДК е порядъчно пълна, преобладаващата част от публиката е на възраст около и над 45 години. Голяма част от зрителите са облечени официално, срещат се господа с костюми, дами с вечерни рокли и голи гърбове.

По всичко личи, че публиката е подготвена за изискан, интелигентен концерт, такъв, на който няма да се танцува, емоциите няма да са прекалено бурни и всички ще се оставят гласът на Натали Коул да ги води из историята на американската музика от средата на миналия век до днес.

С леко закъснение, присъщо за една очарователна дама, Натали Коул изгрява на сцената в стилна жълта рокля и микрофон, инкрустиран с кристали. Прозвучават първите тонове и публиката изригва в бурни аплодисменти – началото е с класиката на Еди Кули “Fever”.

Сцената е изискано семпла, наподобяваща уютен ретро бар, сини светлини акцентират върху певицата и групата й, а два червени прожектора осветяват завесите.

Звучи съвместният й хит с Даяна Крол “Better Than Anything”. Обстановката става все по-задушевна, певицата благодари на публиката след всяко изпълнение, а зрителите й се отблагодаряват с бурни аплодисменти.

Натали Коул ни връща назад във времето с хитове на Франк Синатра, Лена Хорн и Пеги Лий. Бях забравил колко елегантно звучи оригиналната версия на “(Get Your Kicks On) Route 66”.

И все пак остава една тънка граница между изпълнителката и публиката, която за миг щеше да бъде преодоляна по време на дуетната част между баща и дъщеря Коул.

Натали пее “Walking My Baby Back Home”, залата е пленена от Нат Кинг Коул. Гласовете на двамата взаимно се допълват и зрителите могат само да съжаляват, че бащата не е сред нас.

По време на “Unforgettable” публиката се връща назад във времето и успява да надникне из семейните албуми и архивните кадри на семейство Коул, благодарение на видеото, което се прожектира на монтиран над сцената екран. 

Точно тук е моментът, когато зрителите трябва да направят крачката към пълното сближаване с изпълнителката, като станат на крака и изразят почитта си към таланта на Нат Кинг Коул. За съжаление, не се получи. Всички дълго ръкопляскаха, но сякаш бяха приковани към седалките.

Натали продължи с галещ слуха кавър на култовото парче на Дезрий “You Gotta Be”. Публиката явно предусещаше, че концертът върви към своя край и аплодисментите бяха бурни и заглушаващи.

С чаровна усмивка Натали Коул благодари за приятната вечер, помаха елегантно и се прибра зад кулисите. Беше безупречна и стилна, но леко резервирана.

След кратка пауза се завърна на сцената с изящен кавър на незабравимата “If I Ever Lose My Faith In You” на Стинг.

Най-сетне публиката беше на крака. Усмивки, неспиращи аплодисменти и приятното усещане за една незабравима вечер с магнетичния глас на Натали Коул.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
do 13 преди 13 години
Не бих казал слаб, просто някак не беше емоционален. Натали си пя добре, но й липсваше контакт с публиката. Не се получи спойката между зрител и изпълнител.
14
1
 
1
 
! Отговори
МИТКО преди 13 години
ВЕДНАГА ОТГОВАРЯМ НА НОМЕР 11: ПО СВЕТА - ДА!!!! КАКТО С ФОЛКЛОРА,ТАКА И С ХОРОВЕТЕ,ТАКА И С ГОЛИМИТЕ СИ ОПЕРНИ ПЕВЦИ...ДА,ОБАЧЕ ПО СВЕТА!!! А ТУК КАКВО СЕ СЛУЧВА,ПИТАМ АЗ?! СЪЩОТО КАТО С ДЖОН АТАНАСОВ,НАПРИМЕР.КОЛКОТО И ДА СЕ БИЕМ В ГЪРДИТЕ,ЧЕ БИЛ БЪЛГАРИН,ТОЙ СИ ОСТАВА ПРОСТО ЕДИН ПРОДУКТ НА АМЕРИКА. МОЯТА И ТВОЯТА ФАЙДА,ТУК В БЪЛГАРИЯ, КАКВА Е ОТ ЦЯЛАТА РАБОТА,АКО ТОЧНО РАЗБИРАШ ВЪПРОСА МИ??.....
13
2
 
2
 
! Отговори
Любител преди 13 години
За жалост концерта беше слаб, без емоции и на моменти с доста фалшиви тонове!
12
2
 
2
 
! Отговори
до 10 преди 13 години
Няма смисъл да обръщаш внимание на всички, аз също съм доволен от концерта.
11
1
 
2
 
! Отговори
Addicted преди 13 години
Митко, интересно ми е, за теб българската народна музика не е ли българския фолклор? Прочули сме се по цял свят с народните си песни и певци.
10
3
 
6
 
! Отговори
с. преди 13 години
Концерта беше разкошен!Честно казано не мога да разбера хората поставили минуси на първия ми коментар!Явно чалгата не прощава!Няма друго обяснение!
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Unforgettable!
8
1
 
3
 
! Отговори
Dani преди 13 години
Dobre, dobre, ne sum i fan, no qvno prilichno me se predstavili :)
7
1
 
20
 
! Отговори
МИТКО преди 13 години
ЛЕКО ВЪЗРАЖЕНИЕ НА НОМЕР 1: АНГЛО-САКСОНСКАТА МУЗИКА,КАКТО ИЗОБЩО ЦЯЛАТА ПОП-МУЗИКА,СА МУЗИКАТА НА СВЕТА.... ТЯ СЕ СЛУШАШЕ ПРЕОБЛАДАВАЩО И ТУК,В БЪЛГАРИЯ,ПРЕДИ 20 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ,КОГАТО БЕШЕ ПРЕСЛЕДВАНА И ЗАБРАНЯВАНА ОТ ТОГАВАШНАТА ИДЕОЛОГИЯ...ОСВЕН ТАЗИ МУЗИКА,ОБАЧЕ,ВСЕКИ НАРОД СИ ИМА СВОЙ СОБСТВЕН ФОЛКЛОР,КОЕТО Е НАЙ-НОРМАЛНОТО НЕЩО! НИЕ ТУК НЯМАМЕ... ТУК СЕ СЛУША СРЪБСКО,ГРЪЦКО И ПРОИЗВОДНАТА ИМ СИЛИКОНОВА ЧАЛГА... НАДЯВАМ СЕ ВСИЧКИ ЧЕТЯЩИ ТУК ДА РАЗБИРАТ КАКВО ТОЧНО ИМАМ ПРЕДВИД!......
6
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е ли Милко, не ми го хвали !
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Завиждам ти, не съм в София и не можах да отида на концерта. Радвам се, че най-накрая в България имаше концерт на Натали Коул, дано издадат диск от концерта и в близките години направи повторно друг концерт.
4
2
 
15
 
! Отговори
nath преди 13 години
''срещат се господа с костюми, дами с вечерни рокли и голи гърбове. '' NO WAY!Във България??ХУБАВО Е ДА ГО ПРОЧЕТЕШ,СТАВА ТИ РАДОСТНО,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ИМА И ТАКИВА ХОРА...АЛИЛУЯ!
3
6
 
28
 
! Отговори
с. преди 13 години
Бях там!Уникален концерт и уникален артист!
2
3
 
11
 
! Отговори
boza преди 13 години
do:1 GERB----- idejata ne e losha ,no sustestvuva opasnost da se zarazi ot chalgata i togava stava strashno
1
15
 
30
 
! Отговори
ГЕРБ преди 13 години
ПОВЕЧЕ АНГЛО-САКСОНСКА МУЗИКА ТРЯБВА ДА СЕ ПУСКА НА ТОВА БЕЗМОЗЪЧНО БАЛКАНСКО ПЛЕМЕ!