Метъл комикс

Within Temptation идват с нов концептуален албум – вълнуваща визуално музикална приказка
Обновена: 29 мар 2011 15:14 | 29 мар 2011 15:14,
6
Метъл комикс
Обложка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music Entertainment

Метъл групата Within Temptation идват с нов албум, озаглавен The Unforgiving, който излиза и у нас в три версии на 29 март.

Още с пилотния сингъл от него – песента Faster – групата дава заявка за сериозна промяна както в звученето на музиката си, така и във визуалните послания към феновете.

The Unforgiving не е просто музикален албум – той е и музикален комикс и визуален сериен разказ посредством видеоклиповете на бандата.

Представлява пъзел от различните части на една мрачна и вълнуваща приказка за живота и смъртта, любовта и отмъщението, болката и опрощението.

Концептуалната тава всъщност е базирана върху художествените истории на двама от майсторите в жанра – американският писател Stephen O’Connell (BloodRayne/Dark 48) и графичните образи на тези истории – комикс художникът Romano Molenaar (Witchblade/Darkness/X-Men).

The Unforgiving съдържа 12 песни като всяка песен е посветена на отделен герой (образ) от комикс новелата.

„Не искахме да създадем традиционeн концептуален албум, където просто измисляш история и пишеш текстове, за да разкажеш тази история – обяснява Вестерхолт. – Решихме да подходим по същия начин, когато гледаме филм или четем книга – ние винаги си представяме, че сме героите в тази история и как ние бихме постъпили в дадената ситуация. Сега имаме 12 песни и те са саундтракът към тази история”.

В допълнение към албума и съпътстващата го комикс книжка, Within Temptation се вдъхновяват и за друга визуална адаптация на The Unforgiving.

Резултатът е три видеофилмчета към песните Faster, Shot In The Dark, Sinéad. И трите филма започват с няколкоминутно драматично интро, ексклузивно за видеореализацията.

Майстори на елегантността, мелодраматичността и симфоничното великолепие, Within Temptation са една от най-характерните и харизматични европейски банди на съвременната световна метъл сцена.

Създадени са през 1996 година в Холандия от китариста Роберт Вестерхолт. Първият им албум Enter е последван от двуседмично турне в Германия и Австрия, след което издават втория си проект – The Dance (1998).

През 2000 Mother Earth, който постига страхотен успех, а с участията си на фестивали и с концертите си групата печели много нови фенове.

Настоящият The Unforgiving излиза на пазара у нас в три формата: стандартно (диск с книжка с 12 страници), специално (диск, DVD, плакат с лично послание, трейлър на неиздадения филм Me & Mr.Jones и книжка с 24 страници) и винил версия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Within TemptationThe Unforgiving
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
0
 
! Отговори
AMR преди 13 години
GAAAAAAY
5
1
 
6
 
! Отговори
хм... преди 13 години
до 1: бе то и Pink Floyd и Doors не са Slayer, но не ми пречи да ги слушам ;) това надявам се да е добро. Предишните албуми бяха читави (макар на моменти малко... да бяха досадно еднообразни), но пък... нищо добро не излиза последните години, няма я добрата стара "тресня" :). Колкото до "Рок", "Метъл" и т.н.... според мен това го слагат... някой дето смята че свичко трябва да е наименувано, а просто има само едно - хубава музика.
4
1
 
6
 
! Отговори
a преди 13 години
Чак пък метъл, Within Temptation винаги са били готическа рок група и са доооста далеч от метъла. Супер е албумчето.
3
1
 
5
 
! Отговори
Х преди 13 години
Метъл, неметъл, Шерън Ден Адел рулира :)
2
0
 
4
 
! Отговори
До Хм преди 13 години
Мдаа, Slayer! Добро попадение, определено.Яки са , спор няма, баш метъл.:)
1
2
 
5
 
! Отговори
Хм преди 13 години
не са лоши - мацето е хубаво :)но чак пък метъл не е тяхното... Faster е малко по-хард версия на Роксет, да речем :)Ако искате да чуете как звучи МЕТЪЛЪТ потърсете Slayer - Hate worldwide :)