Остров на музиката

Звезден списък с артисти обяви унгарският фестивал Sziget
Обновена: 26 апр 2011 16:07 | 26 апр 2011 16:07,
3
Остров на музиката
La Roux са на основната сцена. Снимка: United Partners

Между 8 и 15 август 2011 година култовият музикален фестивал Sziget ще привлече за 19-ти пореден път най-големите имена в музикалната индустрия и хилядите им фенове на унгарския „остров на музиката” – Обудай.

Сред хедлайнърите, потвърдили участие на Pop-Rock Main Stage са: Skunk Anansie, британското електронно дуо The Chemical Brothers и култовата поп дива и носителка на пет награди Grammy - Amy Winehouse.

Най-новите попълнения в лайн-ъпа на главната сцена на Sziget са: номинираната за почти всички престижни награди електро поп група La Roux, Manic Street Preachers и калифорнийската хард кор пънк банда Mariachi El Bronx.

Феновете ще могат да чуят на главната сцена още новозеландците от Batucada Sound Machin, както и идолите на соул феновете - Ben l'Onlce Soul.

На Pop-Rock Main Stage ще се качат още: Dizzee Rascal, Kasabian, Pulp, Rise Against, Good Charlotte, Smash Mouth, Gogol Bordello, Flogging Molly, Maccabees.

Феновете на качествения рок ще бъдат приятно изненадани от новината за участието на една от най-нашумелите британски инди банди - White Lies.

На World Music Main Stage различните националности, езици и характерни музикални стилове ще се редуват смело в продължение на седмица.

Сред световните банди в списъка за там са AfroCubism, Gotan Project, Горан Брегович и неговия „Оркестър за сватби и погребения”, Ojos de Brujo.

Ще им правят компания британците от Oi Va Voi, които ще се завърнат на Sziget за втора поредна година, както и рок – кънтри - блус бандата Cowboy Junkies, които ще свирят в Унгария за първи път.

Сред новите попълнения в списъка са също: Sly & Robbie feat. Jr. Reid, словенците от Shtetl Superstars, които са само на година, но правят сериозна заявка да се превърнат в една от бандите на десетелетието.

Обновеният списък с артисти, които ще се появят на World Music Main Stage, включва още баварците от LaBrassBanda и Ska Cubano с техния необичаен стил между ска и кубинска музика.


Друга ключова точка за посетителите на фестивала и особено за феновете на по-твърдите жанрове е Rock-Metal Main Stage, чиито хедлайнери са легендите от Judas Priest и Motörhead, така и Within Temptation, Deftones, Lostprophets.

През последните години сцената A38-Wan2 Stage се наложи като територията на най-модерните и култови нови артисти.

Тази година гости там ще са Christal Castle, Hurts, Peter Bjorn and John, Marina and the Diamonds. Британското присъствие в програмата ще е сериозно - Bomb The Bass, Kode9, Digital Mystikz и Gaslamp Killer обещава да дадат най-доброто от себе си за феновете на Sziget.

На сцената ще се качат още американците от Suicidal Tendencies и Xiu Xiu, както и датските музиканти от De Jeugd van Tegenwoordig, DeWolff и Kees van Hondt.

Феновете на електронната и денс музика вероятно ще прекарат най-много време на сцената Party Arena с The Bloody Beetroots, Kid Cudi, Trentemoller, Zombie Nation, 2manydjs и Brothers.

Зад пулта ще застанат още най-популярният испански диджей Cristian Varela, Dubfire, Richie Hawtin и много други.

Новото попълнение на фестивала е новата Europe Stage, където ще се изявяват групи, популярни предимно в собствените си страни.

Списъкът с такива включва холандската банда Go Back To The Zoo, Triggerfinger and Wallace Vanborn от Белгия, Verdena от Италия, Söhne Mannheims от Германия, Ismo Alanko & Teho от Финландия и много други.

Фестивалът Sziget се провежда всяка година в средата на август на остров Обудай, разположен сред водите на Дунав, съвсем близо до Будапеща.

През последните 19 години фестивалът се е наложил като едно от най-мащабните културни събития в Европа. През 2011 Sziget се нарежда сред 10-те най-добри фестивали в класацията на Европейските фестивални награди и сред 5-те най-добри музикални събития във фестивалната класация на вестник „Индипендънт”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Sziget
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
denz преди 12 години
добре де, толкова ли непознати са The National, че никъде нито дума за тях? ако толкова държа да отида на този фестивал, е именно заради тях
2
2
 
0
 
! Отговори
jendo преди 12 години
To pa edin festival v Burgas....
1
2
 
0
 
! Отговори
nekoisi преди 12 години
уникален фестивал във всяко едно отношение! лошото е, че се засича със спирита в Бургас...