Земята вика Марс

Just the Way You Are на Bruno Mars отбеляза абсолютен рекорд по престой на върха на класация на Billboard
15 юни 2011 14:03,
1
Земята вика Марс
Обложка: Орфей Мюзик/ Warner Music International.

Хитът Just the Way You Are на Bruno Mars отбелязва абсолютен рекорд за най-много седмици на върха на класацията Adult Contemporary на Billboard.

Вече 20 седмици песента е номер едно, с което се превърна в най-дълго задържалият се на топ позицията дебютен сингъл в историята на чарта, водеща началото си от юли 1961-ва година.

Just the Way You Are побеждава досегашния рекорд на Colbie Caillat с Bubbly (2008) и на Daniel Powter с Bad Day (2006), всеки от които отчита 19 седмици под #1.

Сингълът на Bruno Mars представлява неговия дебют като соло изпълнител и е първото парче на певеца, което влиза в класацията Adult Contemporary.

Преди този рекорд, Bruno бележи успехи и в други класации като гост вокалист в Nothin’ on You на B.o.B., която застана на първа позиция за две седмици в класацията Hot 100 на Billboard и с парчето Billionaire на Travie McCoy, което се изкачи до #4 в чарта на най-популярните песни.

Just the Way You Are е начело и в класациите Radio Songs в продължение на 7 седмици, Adult Pop Songs – за 5 седмици, Hot 100 – за 4, Pop Songs – за 3 и Digital Songs за 2 седмици.

Докато хитът бележи рекорд в историята на чарта Adult Contemporary, другият успешен сингъл на Bruno Mars - Grenade е под #11 като допълнение към своите 4 седмици на върха на класацията Hot 100, а последният сингъл – The Lazy Song дебютира под #30 в Adult Contemporary, след като стигна #4 в Hot 100.

Първият соло албум на Bruno Mars Doo-Woops & Hooligans маркира своя дебют на трето място в класацията за албуми Billboard 200 през октомври 2010-та година и сега отбелязва 35-тата си седмица в рамките на топ 40 от чарта.

До момента албумът е продал над 2,5 милиона копия в целия свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: bruno marsJust The Way You AreBillboard
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
зевзек преди 12 години
С нетърпение чакам новия хит триото Бруно Марс, Дейвид Сникерс и Майк Баунти:)))