Жан Мишел Жар открива новата Арена София

Шоуто ще бъде музикален дебют за мултифункционалната зала
Обновена: 16 юни 2011 11:03 | 16 юни 2011 11:02,
12
Жан Мишел Жар открива новата Арена София
Снимка: SME

На 9 октомври ще бъде открито високотехнологичното съоръжение „Арена София” – мултифункционалната зала с капацитет от 3000 до 18 000 души, подходяща освен за спортни прояви, и за класически, рок и поп концерти, мюзикъли, цирк и шоу програми.

Първият артист, който ще представи своето шоу и на практика ще впише „Арена София” в концертната карта на Европа, е космическият Жан Мишел Жар.

Той идва у нас със своя спектакъл, допълнен с впечатляваща визия, светлинни ефекти, мултимедия и електронни инструменти.

Капацитетът на залата в конкретния случай ще бъде ограничен до 10 000 души, като на спортното поле ще бъдат разположени столове и няма да има правостоящи зрители.

Изключителен е шансът, че България е част от Европейското турне на Жан Мишел Жар, което стартира през октомври и ще премине през Финландия, Швеция, Норвегия, Германия, Полша, Австрия и Швейцария.

Жан Мишел Жар изгрява на международната музикална сцена през 1977 със своя първи хитов албум Oxygen, който се разпродава в над 18 милиона копия в цял свят.
Изключителната му съдба следва стъпките на неговия баща, Морис Жар, композитор на музиката към едни от най-известните и легендарни холивудски филми („Доктор Живаго“, „Лоурънс Арабски“...).

Приносът на Жан Мишел Жар за развитието на електронната музика през 20 век е огромен.

Със своя изключително характерен талант той представя музиката не само като поредица от отделни ноти, а като уникална комбинация от звуци.

По време на следването си в Консерваторията в Париж, Жар се вдъхновява да преоткрие музиката, използвайки въображението си и новите технологии.

Революционният му подход към правенето на музика ражда поредица от албуми, всеки от които става номер 1, с над 80 милиона продажби до днес и огромно влияние върху артисти, като Moby, Air, Daft Punk, The Chemical Brothers и др.

Концертите му са в напълно нов жанр и формат – звуково и зрително пиршество за сетивата.

Не е чудно, че маркират огромни събития – от Китай след Мао, до посрещането на Милениума на Египетските пирамиди.

През 2009-2010 Жан Мишел Жар прави първото си световно турне, като всички дати в Европа са напълно разпродадени и събират най-разнообразната аудитория от фенове – от млади аматьори в техно музиката, професионалисти с бели яки и вратовръзки, хай-тек и аудио-маниаци над 40-те, поколението на албума Oxygene, до жените от всички възрасти, които са увлечени по симпатичния французин.

Сега шоуто идва и у нас. Билетите влизат в продажба от 17 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
7 преди 12 години
Във Франция е аут,никой не го кльопа,свърши.Рейтинг никакъв след като разбраха за ужаса му с жените.Първата му жена от която има три деца английскяа актриса потвърди думите на Изабел и Ан.
11
1
 
1
 
! Отговори
no name преди 12 години
Ама тез дати дето си ги цитирал са за 2010 :)иначе верно не видях да го пише на сайта му да има концерт в София на 09.10.2011.
10
1
 
0
 
! Отговори
Киро Гъдулката преди 12 години
Ето и датата от сайта му за концерта- подчертана е и е с червено:08/10 . . . Birmingham/United Kingdom09/10 . . . Manchester/United Kingdom10/10 . . . London/United Kingdom13/10 . . . Clermont-Ferrand/France14/10 . . . Limoges/France
9
2
 
0
 
! Отговори
10 стинки преди 12 години
ДНЕСКА Е 17 ЮНИ! ПУСКАТ БИЛЕТИТЕ НА 17 ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ ЮЛИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!@#$$&~@@@
8
4
 
4
 
! Отговори
го преди 12 години
Няма нови неща, с композирането го затлачи.Има много лош рейтинг във Франция и от много години няма концерти там.Това идва от връзките му с жените живя във Швейцария с Изабела Джани и тя публично каза за него че е извратен тип.После живя с Ан Парио и тя повтори казаното от Джани.Сега Ан Парио е освободена от него и прави невероятни спектакли в Париж.Та така е с еврейчето,лош имаж.
7
3
 
2
 
! Отговори
unikalno преди 12 години
unikalno
6
3
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 12 години
Страхотно!
5
5
 
11
 
! Отговори
Водния МС преди 12 години
Тоя е гиний балсам за душата.... тиквата сигурно ше се кипри до него.. ши има да вика аз аз го докарах!
4
5
 
21
 
! Отговори
Данъчен преди 12 години
Да не изгори покрива на залата с лазерите! Шегувам се разбира се!С удоволствие ще го гледам, очаквам там да се организират концерти на Клептън, Уотърс, Гилмор, Сантана, Стоунс, Бон Джоуви....... мечти, мечти!
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Номер 1 - ами предполагам, че те боли само за Азис и Преслава. Лошо няма, то си говори самО за тебе, ама ако обичаш, пази си мнението за себе си.
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На сайта му не е отбелязан концерт в София. Сигурни ли сте? Иначе поклон пред организаторите, не вярвах, че някога ще успеят да го докарат в България. Къде ще се продават билетите?
1
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
боли ме юрдеко