С реге срещу багери

Дебютната песен на Jahmmi Youth & Zafayah - Black Gully Side е арт протест в защита на Кара дере
Обновена: 17 юни 2011 13:20 | 17 юни 2011 13:20,
15

Снимка: Root Rocket

Младите реге надежди Jahmmi Youth и Zafayah дебютират с нова песен и видеоклип, които ще бъдат представени с парти този уикенд.

На премиерата на 18 юни ще има сет на живо от Roots Rocket Sound (с участието на Jahmmi Youth, Zafayah, Sen I, Kin Dread и Bibi Youth), както и лятна селекция от Dancing Lion (Zionlionz Soundsystem).

Песента е със заглавие Black Gully Side и е посветена на Кара дере - едно от малкото черноморски кътчета, неопорочени от багера на алчната човешка мисъл.

Промоцията им е своеобразен арт-протест в момент, който е решаващ за съдбата на летния рай, защитен от Натура 2000 и застрашен от бизнес интереси, затова на събитието ще присъстват активисти против застрояването на Кара дере, които ще  разяснят на желаещите да подкрепят каузата как могат да изразят своята гражданска позиция в защита на едно от последните кътчета на нашето Черноморие, непокътнато от нечии бетонни мечти.

Всъщност идеята за парчето идва след първата съвместна лятна почивка на Zafayаh и Jahmmi Youth на Кара дере.

„По време на престоя ни там, след една от лежерните следобедни сбирки с К*Irie (ZionLionz), си лафехме и пробвахме да си преведем Кара дере на английски. Единодушно решихме, че би трябвало да е Black Gully Side. След това инструменталът на Cheeba беше достатъчен, за да направим този трак, а клипът не се забави.“ - споделя Jahmmi Youth.

Още по темата
5 май 2011 17:12
0

Видеото към песента е заснето за два дена на плажа в края на миналото лято, а като негов режисьор дебютира фронтменът на Root Souljah и директор на Roots Rocket - Александър Поплилов (Sen I). В екипа са още операторите Симеон Кермекчиев, Пламен Желязков (Flambo) и Александър Георгиев (Alex G), а монтажът е дело на Георги Гаврилов.

Покрай снимките се заражда и стабилно приятелство на екипа с шерифа на рибарското селище до Бургас, който, запален от идеята, им осигурява разрешение за обиколка с лодката на опитния рибар - Мишел. „Уви, този ведър момент от снимачния процес беше помрачен от един нещастен случай - загубихме сериозно количество билки поради употребата на не толкова сериозно количество от тях“ - признават от бандата.

Black Gully Side ще бъде представена в клуб в Twins, а началото на събитието e 22.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Jahmmi YouthZafayahBlack Gully Side
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
КАПСЛОК ФУРИЯ преди 12 години
Къде си бе академик...като гледам каква пунктоация ни демонстрираш може и основното да ти се е разминало. Интересно защо разни комплексарчета си мислят, че са Господ и могат да слагат етикети и оценки на хора, които не познават. Я кажи ти как си прекарваш живота, о просветени хейтърю?! Каква идея са опорочили тези талантливи младежи, вездесъщий? Когато отричаш нещо е добре да покажеш и какво зачиташ, иначе си оставаш в собствения фекален сос, който произвеждаш...и да се къпеш - пак си шит.
13
6
 
3
 
! Отговори
Н А Р К О М А Н И преди 12 години
НАРКОМАНИ НЯМА НИЩО ОБЩО КАРА ДЕРЕ С НЯКАКВИ НАРКОМАНИ КОИТО СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА ДОКОСНАЛИ ГОСПОД КАТО ПРЕКАРВАТ ЖИВОТА СИ В ПОЛУСЪН !! ОПОРОЧАВАТЕ ИДЕЯТА *** НЕГРАМОТНИ (И НЕКЪПАНИ)
12
2
 
5
 
! Отговори
. преди 12 години
Btw, чух песничката, много е свежа !
11
2
 
10
 
! Отговори
Антон Коларов преди 12 години
Това са най-добрите изпълнители в момента на българската реге сцена. И са изключително добри и на ниво. Хората , които не слушат такава музика, моля, да не коментират и да не използват някакви *** и заучени мнения от махленската кръчма. Ако в България се слушаше повече такава музика вместо ЧАЛГА, хората определено щяха да са по-толерантни и духовно извисени. А това, че тази музика насърчава любовта и мира между хората, пропагандирайки за опазването на естествената красота на природата, е супер.
10
0
 
5
 
! Отговори
Янислава преди 12 години
Никой не може да говори по този начин.Не съдете хората без да ги познавате.И пак казвам,става въпрос за страната ни,хора,а не за популяризирането на дадена песен. 1 Love
9
1
 
6
 
! Отговори
Янислава преди 12 години
"Реге е последния етап преди самоубийството на изпушилия мозък на утрепката !!! ".Имаш право на собствено мнение,но аз също,така че според мен не си прав/а.Регето не е музика за всеки и стигнах до този извод,заради мнения като твоето.Как може да нападате по този начин,при положение,че тези хора не са го заслужили определено.Съдейки по нехаресванията на коментара ти,стигам и до друг извод,и той е ,че всички онези,които не харесват коментара би трябвало да мислят като мен.
8
0
 
5
 
! Отговори
Янислава преди 12 години
Всеки има право на мнение,обаче хора като не знаете за какво става на въпрос не говорете.Мисля,че сте далече от раста културата и от начина на мислене на последователите на Джа.Момчетата се застъпват за едно изключително красиво място и вие не го оценявате.Не разбирам за какви вуду елементи става на въпрос и за каква дрога?!Далече сте от истината и това си личи доста.Не искам да засягам никой,но тук не става въпрос за реклама,а за едно идеално кътче от нашата страна. ,което може да бъде съсипано
7
0
 
16
 
! Отговори
usmivka преди 12 години
Много яко, че има хора, в чиито песни се пее за нещо смислено, а не само за разни повърхностни теми. Важно е изкуството да има послание! Радвам се, че се застъпвате за тази кауза! Вашата музика е страхотна. :)
6
0
 
6
 
! Отговори
понички! преди 12 години
очаквам песента. Който знае, че му пука за Кара дере да подаде писмено възражение до РИОСВ Ето адрес :гр.Бургас 8000ул. "Перущица" 67ет.3,п.к 388до РИОСВ Бургас(хубаво е да е с обратна разписка, за да е сигурно , че ще стигне до там)
5
0
 
18
 
! Отговори
. преди 12 години
Кой си рекламира песничката? Глупости! Разберете, че на този свят има хора, които не са комерсиални, а имат някакви идеали! И между другото Кара Дере е до Варна, не до Бургас!
4
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Креолска чалга с вуду елементи и мноого дрога .
3
29
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Прочетох само първото изречение и ми стана ясно че си рекламират песничката !!
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За този, който се опитва за защити по всякакви начини Кара дере ли говориш, или за *** които искат да строят независимо, че нарушават закона!?А чалгата сигурно е прелюдие към бъдещи гениални успехи!?
1
43
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Реге е последния етап преди самоубийството на изпушилия мозък на утрепката !!!