Machine Head: метъл скакалец

Бандата от Сан Франциско пусна пилотния сингъл от предстоящия си албум
Обновена: 21 юни 2011 08:59 | 20 юни 2011 11:38,
5
Machine Head: метъл скакалец
Обложка: Roadrunner Records/Орфей

Locust (англ – “скакалец”) е пилотният сингъл от предстоящия албум на Machine Head, който излиза на 27-ми септември.

Групата, която издаде успешните Through the Ashes of Empires (2004) и The Blackening (2007), е на път да издаде своя трети пореден шедьовър за Roadrunner Records.

Албумът, който все още няма заглавие, се записва в JingleTown Studios в Оукланд (Калифорния), като фронтменът Robb Flynn е и негов продуцент.

Междувременно през лятото Machine Head ще загреят с участия на основната сцена в ключови дни от фестивала Rock Star Energy Drink Mayhem и ще са хедлайнери на Extreme Stage за други дати от събитието, което започва през юли.

„С нетърпение чакаме феновете да чуят новата ни музика, с която толкова много се гордеем” - казва вокалистът на групата Robb Flynn.

Той обяснява смисъла на парчето така: „Locust е метафора. Скакалците летят на рояци, но не могат да контролират посоката си на летене. Вместо това те се носят с вятъра, кацат, причиняват огромни щети и след това отново излитат, оставяйки поражения след себе си. Песента е метафора за този тип хора, които понякога връхлитат в живота ни и имат подобен ефект върху нас”.

От музикална гледна точка парчето е по-скоро типично за стила на групата - хармония, смазващи китари, мрачни мелодии и еклектика от метъл жанрове.

Още по темата

Песента е дълга 8 минути, което не е рядкост за групата. Flynn дори се шегува по този въпрос: „Явно все още просто не можем да напишем и една проклета песен под 6 минути. Но Machine Head не пише музика за радиото или за MTV. Пишем я за нас. Това е за метъл фена, който се оставя музиката да го отведе на пътешествие. Това е за метъл фена, за когото музиката е единственото нещо, което има значение, и за когото музиката е спасение.

Правим го за феновете, които ще изследват всеки детайл от обложката, ще влязат в интернет, за да намерят текстовете на песните и да запомнят всяка дума от тях и ще оставят музиката да ги отдалечи от прецакания им живот поне за малко.

Това е за верния на музиката човек, който може би просто иска да се напие, да свири на въздушната си китара и да пее с пълен глас, да се направи на идиот като започне мошпит в собствения си хол, без значение от последиците. Това са хората, до които искаме да достигнем, защото в крайна сметка ние, авторите на песента, сме точно като тях”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Machine HeadRobb FlynnLocust
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Шарпи преди 12 години
Съвсем точно си го е казал човекът :) а иначе Burn my eyes е Албумът!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-големите. В личен аспект - машинните глави ми запълниха празнината, оставена от металика, които задрънкаха кънтри.
3
0
 
6
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 12 години
Не че има особено значение но е 7-иBurn My Eyes (1994)The More Things Change... (1997)The Burning Red (1999)Supercharger (2001)Through the Ashes of Empires (2003)The Blackening (2007)TBA (2011)
2
0
 
3
 
! Отговори
Форката преди 12 години
''...е на път да издаде своя трети пореден шедьовър''.Опаааа,май стана грешка,а?Айде да не спорим кой е шедьовър (''Burn my eyes'' със сигурност е) и кой-бозица,ама албума е осми поред ако се не лъжа...
1
0
 
16
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 12 години
Много големи. Чакаме ви в България отново.