Непознатата Шиниъд О'Конър

Певицата подари на публиката едно уникално преживяване
Обновена: 23 юни 2011 14:49 | 23 юни 2011 13:39,
166

Снимка: Dnes.bg

 

За тези, които отидоха да чуят онази Шиниъд О`Конор, известна най-вече с култовото си парче "Nothing compares 2 U", снощният концерт в зала 1 на НДК сигурно е бил голямо разочарование.

На сцената излезе зряла жена в непринуден вид, облечена в свободна всекидневна рокля. Поведението й беше изключително естествено, сякаш искаше да ни каже: “Аз съм най-обикновен човек, който просто иска да ви изпее нещо специално за истински важните неща“.

Певицата откри вечерта с парчето "Something beautiful", последвана от "Feel so different" и "Never get old".

Повечето от песните Шиниъд посвети на близките си – децата си, брат си Джон, Боб Дилън, приятели...

И като една естествена среща, публиката непринудено прие леките недоразумения, предизвикани от ненастроените инструменти, разлятата от певицата вода на сцената и дори забравянето на текста.

Особено трогателен бе моментът, в който Шиниъд прекъсна песента, посветена на майка й, тъй като вълнението й не й позволи да продължи: "Съжалявам, но това винаги ме кара да плача", заяви тя. Другият силен момент беше "вледеняващото" акапелно изпълнение на "I am stretched on your grave".

Всяка пауза между песните звездата запълни с топло чувство за хумор.

Шиниъд О'Конър изпълни и няколко песни от новия си албум "Home", сред които "Reason with me", "The wolf is getting married" и "VIP".

Певицата завърши тематично с "Thank you for hearing me", но поканата продължи този път от публиката. Така всички в залата чуха още три от песните й.

Но чути по нов начин. "Nothing compares 2 U", която за много от нас се бе превърнала в символ на първите ни любовни трепети, бе изпята не от младо момиче с уникални очи, а от зряла жена. И тогава разбрахме, че посланието вече беше друго, по-дълбоко, изпратено от майка на четири деца, от дръзка личност, която се осмели да разкъса снимката на папата.

Концертът на  ирландската „бунтарка“ бе изключително музикално преживяване, без капка сценичен блясък и натруфеност. Шиниъд О`Конър доказа, че е творец с мисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още по темата: Шиниъд О Конър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
7
 
! Отговори
M. преди 12 години
Хаха, тъпации... бременна е жената, може да видите на видеото. Пише й го и в официалния сайт, ще ражда на коледа...
133
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наистина много се е занемарила. Може би си има причини за това все пак...
132
0
 
2
 
! Отговори
M. преди 12 години
До Стела: Ами това си зависи от промоутърите, предполагам. Свирил съм и аз на не един концерт, на мен понякога за големи мероприятия не са ми давали, друг път - за локални клубни събития са ми слагали гривна. Не съм казал, че си чалгарка още по-малко *** и грозна, не вади от контекста каквото го няма; Така се правят концертите по цял свят, а тук хората се чудят - това имах предвид. И май имам доста свободно време днес...
131
1
 
1
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
40 см. ръка..
130
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Верно е непозната ***.....Особенно тази на снимката. Май-пак са някой е направил далаверата както с Джипси Кинг в Румъния докато румънците чакаха Джипси Кинг се наслаждаваха на музиката на група *** ....с името Джипси Кинг.
129
4
 
8
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
Сигурно пуши трева,яде и не се поглежда в огледалото,наистина срамота.Все пак е публична личност малко от малко поне..
128
0
 
9
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
Въй това тя ли е..
127
1
 
35
 
! Отговори
почитател преди 12 години
Прекрасен глас, великолепно изпълнение! Е няма силикон, предизвикателно облекло и обувки с ток 25 см, но е талант, който си заслужава да се слуша. За разлика от нашите чалгаджийки от които на човек му се повръща.
126
0
 
0
 
! Отговори
132 преди 12 години
като ми изплатиш хонорарите и дивидентите за 5 години може и да и да отида на спа
125
0
 
14
 
! Отговори
Неутрален преди 12 години
Може да е занемарена, но когато някоя от нашите чалга-***-топ-поп-фолк звези има над 10 000 000 гледания на една песен... ще се метна от много високо...Бях на цонцерта и мога да кажа, че беше изключително приятен въпреки, че не съм фен. :)
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
abe afture, ia se vish kwo usra4enie si izsral.deka mu e smisalo i deka ti e razo4arovanieto 4e si bil na koncerta. ami ako Oconer e stana zraial jena , odi se pogledni i mirraro da se vidis ti kekof *** si stanalЗа тези, които отидоха да чуят онази Шиниъд О`Конор, известна най-вече с култовото си парче "Nothingpares 2 U", снощният концерт в зала 1 на НДК сигурно е бил голямо разочарование.
123
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ужас, каква сладурана беше преди 15г. как може да се запусне така. разбирам да живее на село да гледа животни и да не и пука, но тя излиза пред хора да ги забавлява....за едно подържане става дума. срамота
122
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато певица е синоним на порно звезда и това е еталон за възприятие не се чудя на коментарите
121
1
 
3
 
! Отговори
Stela до М преди 12 години
"...... но да е ясно кой какъв е и какво прави на сцената. Бе, що ли обяснявам, по чалга концертите няма такива работи... "Разбрахме, че си в час(а за себе си разбрах и че съм грозна чалгарка), ама Мадона не беше с гривничка, щото всички знаят коя е, на кво ниво е и за кво изобщо е отишла там! Стинг също мина без гривнички за разпознаване, така че това, че дамата е носила гривничка не говори добре за нея, а говори единствено, че ти знаеш как се случват нещата на и зад сцена :)
120
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 119 ако ти имаш депресията дебела жена е друго. познавам доста надебелели певици, марая кери, бритни спеерс,глория естефан. една дебелана дори преди време спечели песен за евровизия в испания. тук говорим за пропаднала певица, която обира феновете си, какво пеене при нея тя не знае текста смях
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
оф тоя направил една преса и два бицепса и вече голяма работа стана.ами изкуствените ти фасети да не са голяма красота или пък боядисаната ти косаотдалеч лъхаш на саниран панел и тръгнал да ми се отваряпък хуморът ти е на читалищно нивоза оня хумор говоря дето го дрънкаш и се смееш сам на негоай чау че ми стана досадно
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами това в сърцето можеш ли да го изтриеш?
117
1
 
1
 
! Отговори
Stela до 117 преди 12 години
Това е въпрос на светоусещане.И пак подхващаш средата на миналия век!Съвременната "мода" е достатъчно разчупена. Обаче, за да има естетика, то тя е редно да има рамка ;) Много добре знаеш колко шарен е светът и кви образи и общества съществуват, ми не може Сичките да са естетически издържани!
116
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Шиниъд О`Конър доказа, че е творец с мисия."A Evgenia Gigova pokaza che ne e nauchila nishto za jurnalistikata.
115
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Taia niama gram uvajenie kym sebe si , kak shte se poiavish taka na scena mari mome? Miazash mi na konduktorka v tramvai