Непознатата Шиниъд О'Конър

Певицата подари на публиката едно уникално преживяване
Обновена: 23 юни 2011 14:49 | 23 юни 2011 13:39,
166

Снимка: Dnes.bg

 

За тези, които отидоха да чуят онази Шиниъд О`Конор, известна най-вече с култовото си парче "Nothing compares 2 U", снощният концерт в зала 1 на НДК сигурно е бил голямо разочарование.

На сцената излезе зряла жена в непринуден вид, облечена в свободна всекидневна рокля. Поведението й беше изключително естествено, сякаш искаше да ни каже: “Аз съм най-обикновен човек, който просто иска да ви изпее нещо специално за истински важните неща“.

Певицата откри вечерта с парчето "Something beautiful", последвана от "Feel so different" и "Never get old".

Повечето от песните Шиниъд посвети на близките си – децата си, брат си Джон, Боб Дилън, приятели...

И като една естествена среща, публиката непринудено прие леките недоразумения, предизвикани от ненастроените инструменти, разлятата от певицата вода на сцената и дори забравянето на текста.

Особено трогателен бе моментът, в който Шиниъд прекъсна песента, посветена на майка й, тъй като вълнението й не й позволи да продължи: "Съжалявам, но това винаги ме кара да плача", заяви тя. Другият силен момент беше "вледеняващото" акапелно изпълнение на "I am stretched on your grave".

Всяка пауза между песните звездата запълни с топло чувство за хумор.

Шиниъд О'Конър изпълни и няколко песни от новия си албум "Home", сред които "Reason with me", "The wolf is getting married" и "VIP".

Певицата завърши тематично с "Thank you for hearing me", но поканата продължи този път от публиката. Така всички в залата чуха още три от песните й.

Но чути по нов начин. "Nothing compares 2 U", която за много от нас се бе превърнала в символ на първите ни любовни трепети, бе изпята не от младо момиче с уникални очи, а от зряла жена. И тогава разбрахме, че посланието вече беше друго, по-дълбоко, изпратено от майка на четири деца, от дръзка личност, която се осмели да разкъса снимката на папата.

Концертът на  ирландската „бунтарка“ бе изключително музикално преживяване, без капка сценичен блясък и натруфеност. Шиниъд О`Конър доказа, че е творец с мисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още по темата: Шиниъд О Конър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак ни пробутват ментета. Тва е някакъв английски ултрас предрешен като жена.
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Музиката се разбира с душата и влиза в нас през ушите! Това не кебапче да го разбереш със стомаха като си го възприел първо с очи , после с уста.
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Dobre ve kak shte se poiavish taka na scena....
71
0
 
8
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
А, аз бях на концерта на Cinderella и MR. BIG, и останах абсолютно очарован, специално за Cinderella мога да кажа само едно: Ето, това означава да си наистина талантлив изпълнител от голям калибър! Дори след 25 години, тези момчета не бяха загубили абсолютно нищо от себе си!
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само че си объркал фамилията чичеи никой никъде не те чакаможеш да пуснеш вече датите
69
4
 
18
 
! Отговори
Мариян Петков преди 12 години
Затова не отидох на концерта, защото предчувствах, че няма да видя онази певица от преди доста години, а нещо съвсем различно. Колкото и естествена да е, добронамерена и поднесла музикантска вечер, все пак аз харесвах бунтарката Шиниъд, а не жената, която гледам по снимките.
68
10
 
9
 
! Отговори
Ани преди 12 години
Никакво уважение няма тази жена към публиката щом се е появила в този вид...да не бъркаме небрежния стил с небрежно отношение към хората, отишли да я слушат и ВИДЯТ
67
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
малиииииий, като я гледам тази на какво е заприличала, поне да се беше спретнала малко все едно не се къпала от нова година
66
3
 
11
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
До 59: Е, Владо Ампов, колкото и да се напъва не може да мине за певец... всъщност... може, но само в БГ. При тази родна конкуренция, какво чудно, че един Влади Ампов е смятан за един от най-талантливите БГ изпълнители? Ама, че нямал глас... а, бе много важно, това са досадни подробности!
65
1
 
5
 
! Отговори
Stela до Di - 61 преди 12 години
Ами единствения ми коментар би могъл да бъде, че е грозно да се говори така, когато не познаваш някого. Останалото са производни, що за човек може да обиди някого, когото не познава. Абсолютно съгласна съм с 68!
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
taia e stanala dvoina be. kakva slabi4ka i 4arovna be6e preeeeeeedi godini.
63
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много е напълняла и погрозняла:(((( Едва ли пее по същия начин!
62
6
 
7
 
! Отговори
Just Visiting преди 12 години
Относно статията, не знам какъв творец е и тем подобни, но певец прочул се с кавър парче на друг не ми го хвали. Всеки път като я чуя да се мъчи да пее "nothingpares 2 u" получавам уртикария.
61
2
 
11
 
! Отговори
уоу преди 12 години
няма нищо общо с предишната визия или може би тази е изяла предишната:)))шегувам се:)))
60
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
има една психичноболна пред блока със същата рокля и чорлава коса
59
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки остарява и прамените не винаги са лицеприятни. Но е недопустима за човек на изкуството да се появява в такъв вид.Неуважение към публиката и.Демонстрация колко не и пука, стига да прибере някой кинт.Забравянето на текст ще оставя без коментар.
58
5
 
7
 
! Отговори
хахах преди 12 години
А пък ти злобно момиче ще си останеш само една анонимна драскачка дето ще хълцаш в сянката на оригиналните . Кво ти остава друго освен от време на време да пишеш някакви рецензии по некачествени снимки за да си оправяш скапаното самочувствиеза колегата ти същото се отнася
57
2
 
11
 
! Отговори
на 32г. преди 12 години
малеей, какво и се е случило?
56
7
 
4
 
! Отговори
3 преди 12 години
Тя се бръснеше 0 номер ,защото е лезбийка и цял двят звае.Роди деца за да скрие всичко това ,но уви.Беше голяма певица,но всичко което изживя я промени..
55
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То защото сте големи естети за това нямате нито един световно известен изпълнител , а света се кланя пред Арета Франклин, *** Есма, грозните Джагър оная *** от Аеросмит и прочие....