Непознатата Шиниъд О'Конър

Певицата подари на публиката едно уникално преживяване
Обновена: 23 юни 2011 14:49 | 23 юни 2011 13:39,
166

Снимка: Dnes.bg

 

За тези, които отидоха да чуят онази Шиниъд О`Конор, известна най-вече с култовото си парче "Nothing compares 2 U", снощният концерт в зала 1 на НДК сигурно е бил голямо разочарование.

На сцената излезе зряла жена в непринуден вид, облечена в свободна всекидневна рокля. Поведението й беше изключително естествено, сякаш искаше да ни каже: “Аз съм най-обикновен човек, който просто иска да ви изпее нещо специално за истински важните неща“.

Певицата откри вечерта с парчето "Something beautiful", последвана от "Feel so different" и "Never get old".

Повечето от песните Шиниъд посвети на близките си – децата си, брат си Джон, Боб Дилън, приятели...

И като една естествена среща, публиката непринудено прие леките недоразумения, предизвикани от ненастроените инструменти, разлятата от певицата вода на сцената и дори забравянето на текста.

Особено трогателен бе моментът, в който Шиниъд прекъсна песента, посветена на майка й, тъй като вълнението й не й позволи да продължи: "Съжалявам, но това винаги ме кара да плача", заяви тя. Другият силен момент беше "вледеняващото" акапелно изпълнение на "I am stretched on your grave".

Всяка пауза между песните звездата запълни с топло чувство за хумор.

Шиниъд О'Конър изпълни и няколко песни от новия си албум "Home", сред които "Reason with me", "The wolf is getting married" и "VIP".

Певицата завърши тематично с "Thank you for hearing me", но поканата продължи този път от публиката. Така всички в залата чуха още три от песните й.

Но чути по нов начин. "Nothing compares 2 U", която за много от нас се бе превърнала в символ на първите ни любовни трепети, бе изпята не от младо момиче с уникални очи, а от зряла жена. И тогава разбрахме, че посланието вече беше друго, по-дълбоко, изпратено от майка на четири деца, от дръзка личност, която се осмели да разкъса снимката на папата.

Концертът на  ирландската „бунтарка“ бе изключително музикално преживяване, без капка сценичен блясък и натруфеност. Шиниъд О`Конър доказа, че е творец с мисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още по темата: Шиниъд О Конър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
4
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Аз не очаквах нищо, защото и знаех само една песен.На мен концерта ми хареса. Акустика и глас. Без ефекти и без всиките неща който правят съвременните "звезди" в "звезди" на който им липсва именно това - талант и глас.Who cares как е била облечена?....
153
6
 
1
 
! Отговори
elinor преди 12 години
ujas e viziqta i!tova e neuvajenie da se qvi taka!ni6to ,4e e napulnqla,no pri4eskata i oblekloto 6tqha da q promenqt!stlisti li nqma!
152
0
 
11
 
! Отговори
quip преди 12 години
не само, че не възпроизведе нито един фалшив тон, но дори нямаше дори моменти на ръба, даже и при акапелните изпълнения. за пъври път слушах толкова безупречно изпълнение на живо, освен това и изпълнено с чувство. о'конър е бременна в момента, поради това е много едра.
151
5
 
0
 
! Отговори
читател преди 12 години
Велика певица, голям глас.Нямах възможност да я видя, но всепак като някои тук, предпочитам да я слушам.Почти удвоеното тегло, и шараниите по тялото и създават малко чалга атмосфера.Дали стилът "естествен" не прикрива всъщност една небрежност породена от времето?По-добре само да се слуша.
150
1
 
0
 
! Отговори
Stela преди 12 години
Василиса, твоето мнение за мен струва точно толкова, колкото моето за Шиниъд O'Конър, даже може би аз като публика наистина тежа малко повече за нея, а последното, което си ти за мен е Премъдра :)Много поздрави на Змея и Кашчей Безсмъртни ;)
149
6
 
2
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 12 години
Абе не е като Андреа и Преслава но става ;)
148
0
 
6
 
! Отговори
бях там, чух и видях преди 12 години
Концертът беше изключително интимен и емоционален, а от музикална гледна точка истинско акустично бижу.Доколкото за гривната, Шинейд обясни, че наскоро била на концерт на Боб Дилън, на когото е голям фен, и толкова й харесало, че не искала още да я сваля. Каза още, че в следващия си живот би искала да се прероди като устната хармоника на Боб... поне така разбрах аз, все пак тя е ирландка и не се разбираше всичко. Ако някой друг е бил там, нека сподели своята версия.
147
1
 
0
 
! Отговори
Ceco преди 12 години
Do Василиса Премъдра Ti si komunistichna kostenurka,ma4kan lak.
146
2
 
6
 
! Отговори
Василиса Премъдра преди 12 години
до Stela:Ти си дебела в главата. Но точно затова няма да разбереш какво искам да кажа :)
145
3
 
12
 
! Отговори
Василиса Премъдра преди 12 години
Бай *** ли ще разбира от изкуство, на него му дай силиконови певачки с вид на порно звезди, не истинска музика.
144
2
 
31
 
! Отговори
Lolla преди 12 години
Шиниъд записва Nothingpares 2 U в началото на '90те. Който е очаквал да види същото момиченце 20 години по-късно и след четири раждания, да слезе малко на земята. Друг е въпросът, че ще остане в историята с творчеството си, не със "скандални аматьорски видеа" и силикон.
143
3
 
43
 
! Отговори
sessilly преди 12 години
Хич не ми пука как изглежда! И ние си имаме подобен аналог - Милена какво секси-парче беше, а виж я сега! Всъщност едва сега започвам да разбирам непукизма на Милена към визията. Бъдете спокойни, чалгарчета! И вие ще го разберете. В някой друг живот.
142
2
 
39
 
! Отговори
Мечо Мечев-Мечистия преди 12 години
Съвсем се изврати този свят - истинската музика не се гледа, а се СЛУША! Който иска да гледа, да иде на концерт на Гага или да гледа голотиите на чалгарките.
141
1
 
3
 
! Отговори
Легендата преди 12 години
До Неутрален:Андреа има 10 000 000 на една песен :))) Иначе разбирам какво казваш.
140
8
 
2
 
! Отговори
Stela преди 12 години
Няма кво да ми гледате, просто не съм дебела , а съм С тела или само едно тяло :)М. е прав, че квото и да приказваме, тя си е взела хонорара, просто изглеждайки така, няма да и се вдигне много.Лека вечер!
139
0
 
11
 
! Отговори
М. преди 12 години
Знам жена, която изглеждаше по подобен начин в напреднала бременност и не й пречеше да пее, дори по концерти. След което отслабна и се върна към нормалните си данни, както хората я знаеха. За някои музиката е поза, и макар да съм съгласен, че трябва да имаш идея как се показваш на сцената, на нея явно не й пука особено. Изнесла е як концерт, взела си е хонорара, а ние тук лаем ли лаем...
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде Stela покажи ни се да ти се порадваме :)
137
0
 
4
 
! Отговори
до Stela преди 12 години
е дай снимка да те видим де... :)
136
23
 
4
 
! Отговори
Stela до М. преди 12 години
"Хаха, тъпации... бременна е жената, може да видите на видеото. Пише й го и в официалния сайт, ще ражда на коледа..."Е и? И аз съм била бременна, ама дори когато съм раждала не съм постигала такива размери. Тя има 4 деца! Това ще и е пето, така ли??? Не че има лошо, и Виктория Бекъм ги докарва до толкова, ама намира време да се среше!М. , щом си музикант, трябва да се замислиш за това, което показваш на публиката си :)
135
3
 
0
 
! Отговори
Stela до М. преди 12 години
Сигурно си прав, но пък, ако аз съм толкова известна не бих позволила да ме маркират, наистина не може всички зад сцената да се познават на концерти, но пък гривна и за титуляра, някак наистина ми се вижда невероятно и даже обидно.п.п. че съм грозна ми каза якой друг по долу, не ти(ти си си възпитан :) ), а пък повечето коментари към не харесващите липсата на визия у певицата бяха за силикон и чалга, не че виждам връзка, ама.... :))Поздрави,