Спри колите, пускай музиката, здраво дишай!

В събота ул. "Шишман" се превръща в сцена за музиканти
Обновена: 8 юли 2011 10:53 | 8 юли 2011 07:14,
8
Спри колите, пускай музиката, здраво дишай!
Група Аjabez ще свирят на Live-сцената на София диша: Музика. Снимка: Личен архив

София диша: Музика ще спре колите, за да пусне музиката на Mellow Music Festival 2011.

Поредното издание на инициативата ще превърне ул. "Шишман" и пресечките й в сцена за млади български музиканти от всички стилове.

По цялото продължение на улицата от ранния следобед (14.00 часа) ще могат да се чуят свежите изпълнения на различни нови групи и артисти.

Всички те вече имат опит, публика и свое специално място в родния ъндърграунд, но на Mellow Music Festival за първи път ще свирят на крачка разстояние от всички тези, които имат интерес да открият нещо ново и нестандартно.

Специалното издание на София диша: Музика ще има няколко обособени зони с озвучаване.

Двете основни сцени ще са пред двете училища на улица Шишман - DJ-сцена пред 7 СОУ „Св.Седмочисленици” и Live-сцена пред 133 СОУ „Александър Пушкин“.

На тях ще се изявят музиканти от стиловете реге (Roots Rocket Soundsystem, Lazy Face), фолк фюжън (Оратница), импро фюжън (Popara), алтърнатив (Ajabez), хип-хоп (Fruit Sessions DJ Crew), фънк (Савата от Camp Sessions, подкрепен от римите на Feel от Top Stoppers) и техно (Layla Dane).

Още по темата

На улицата ще можем да чуем още джаз формацията Train Station, кънтри/блус/госпъл групата Antanoba, класически музиканти - студенти от Консерваторията, Музикалното училище и Нов български университет, както и вокален октет на ансамбъл OctaVoice.

На "Шишман" ще има и музиканти, които ще свирят на пиано, диджериду, укулеле, акордеон, арфа, кахон и много други инструменти, които не срещаме на открито всеки ден.

Разбира се София диша: Музика ще е отворена и за всички останали артисти, които биха искали да се включат в партито.

София диша: Музика ще продължи до 22.00, когато започва Mellow Night.

Междувременно от 17.00 започва и програмата Mellow Open Air в Борисовата градина, където публиката ще чуе за първи път Red Snapper (Великобритания, Warp Records), Onra (Франция, All City Records), The Clonious (Австрия, Ubiquity / Affine Records) и три шоукейса с нова музика от българските артисти EXo (Mirizma, HMSU), Mengeme (Auditory Ossicles) и Surbahar (Chill Om Records).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кахон на испански или кажон на португалски си е чекмедже, така че престанете да се плюнчите.А този цирк не винаги е приятен особено ако ти го натрапват/ с чакмедже или без него! /
7
1
 
2
 
! Отговори
PPP преди 12 години
На инструмента КАХОН - Cajon даже свири Бъни от Оратница ако те интересува.. "Кажон".. Хахахаха... И в испанския няма "Ж"! Има в португалския...
6
0
 
3
 
! Отговори
ДО 777 преди 12 години
хахаха - напротив - инструмента е КАХОН - така се чете "j" в Cajón - преди да коментираш, първо се увери дали имаш достатъчно познания
5
2
 
3
 
! Отговори
V преди 12 години
Много хубава новина. Ще бъде супер!! :)
4
6
 
1
 
! Отговори
777 преди 12 години
инструмента е кажон!!! ...не кахон.
3
0
 
13
 
! Отговори
Шуман преди 12 години
Няма по-добра почивка от хубавата музика.
2
19
 
7
 
! Отговори
123 преди 12 години
да бе, супер, точно от 14 часа, когато хората си почиват - ВИЕ СТЕ ЛУДИ, НА ТАЗИ УЛИЦА ЖИВЕЯТ ХОРА БЕ!!!
1
3
 
34
 
! Отговори
on the fence преди 12 години
Браво, браво, бравоо! Тъкмо си кажа, че вече няма живот и трябва да се изнасям и се случва нещо такова, и пак се обнадеждавам :))