ФСБ: хем симфония, хем фолк и рок

Тече подготовката за представянето на “ФСБ Симфони”
Обновена: 28 юли 2011 14:46 | 28 юли 2011 14:45,
7
ФСБ: хем симфония, хем фолк и рок
Снимка: Стоян Гребенаров

Вече тече трескавата подготовка за премиерата на симфоничния проект “ФСБ Симфони” на 1 септември в Пловдив и на 9 септември в Бургас.

След издаването на албума “ФСБ” с петнайсет нови композиции, зимното концертно турне и първото DVD в историята на групата “ФСБ на живо - Филм концерт” музикантите ще се срещнат с българската публика с ново предизвикателство.

Първият им концерт с Пловдивската филхармония ще открие Есенния салон на изкуствата в Пловдив.

Програмата е уточнена, създадени са симфоничните оркестрации на най-големите им хитове, които ще прозвучат по нов, уникален начин.

От 10 август започват репетициите на ФСБ в София. Те ще се проведат със симулиран симфоничен оркестър, с който групата ще репетира аранжиментите си в реални условия.

От 29 август започват репетициите с Филхармонията в Пловдив.

Към триото Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев ще се присъединят познатите гост-музиканти Николай Копринков - китара, Ивайло Звездомиров - бас, Стефан Цеков - барабани и Борислав Бояджиев - перкусия, участвали в разширения състав на ФСБ през 2007 и 2010.

Заедно с тях, на сцената на Античен театър Пловдив ще видим Хора на ансамбъл “Тракия” и шестима гайдари.

Вплитането на интонации от българския фолклор в музиката на ФСБ е запазена марка на групата, добре позната и от композициите “Високо” “Пъпеш”, “Няма как”, “Пробуждане” , “Песен”, “Зимна къща”...

За оркестрациите и създаването на симфоничните оркестрови партитури ФСБ са се доверили основно на Румен Бояджиев-син и на Костантин Цеков.

Диригент ще бъде маестро Григор Паликаров.

Още по темата
10 юни 2011 08:46
15

“Това е програма за Симфоничен оркестър и рок група, а не за Рок група и симфоничен оркестър!”, споделят музикантите. “Нашето голямо желание да реализираме такъв проект е свързано с магията на класиката, със звучността, която се постига със 100 души на сцената.

Всички тези музиканти предават неповторима емоция на публиката от съвместното музициране! Щастливи сме, че община Пловдив направи възможно осъществяването на тази мечта!”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ФСБFSBФСБ Симфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
......! преди 12 години
За мен ФСБ е групата с Бахаров и Славов-след това,не знам.......!
6
0
 
4
 
! Отговори
фен 2 преди 12 години
Е, петров, това вече е лично. текстовете й са много, много добри! не само, че си чалгар, но изглеждаш засегнат и аз знам от какво. яд те е, че се случва нещо въпреки всичко наоколо ни, а ти нямаш висока музикална култура, за да го разбереш. и видеото е супер и албума-велик. браво на автора на статията!
5
2
 
5
 
! Отговори
петров преди 12 години
що пък да трябва да си чалгар! Напротив, колкото по-висока музикална култура имаш, толкова по-трудно е да харесаш музиката на тази "велика" група...последният им албум е неслушаем, да не говорим за онова ужасно видео! А Даниела Кузманова не се търпи!
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що ли за чалгар трябва да си, за да гласуваш с "палец долу" на първия коментар???
3
3
 
6
 
! Отговори
Фен преди 12 години
Една от малкото велики български групи ! Жалко, че Сашо Бахаров не е с тях. И адмирации, че разкараха онзи клоун Ивайло Не-помня-кой-си.
2
3
 
7
 
! Отговори
преди 12 години
Е, хайде и във Варна!
1
4
 
15
 
! Отговори
Супер! преди 12 години
това ще трябва да се види!