Black Sabbath се събират отново за албум – първи от 33 г. насам

Пускането на тавата ще бъде съпроводено със световно турне
Обновена: 18 ное 2011 16:24 | 18 ное 2011 13:48, Петя Славова
5
Black Sabbath се събират отново за албум – първи от 33 г. насам
Снимка: Universal Bulgarian Music

Оригиналните членове на бандата Black Sabbath – Ozzy Osbourne (вокали), Tony Iommi (китара), Geezer Butler (бас) и Bill Ward (барабани) се събраха, за да запишат първия си албум за последните 33 години. Продуцент на тавата е Rick Rubin - носител на 7 статуетки Грами, две от които за продуцент на годината. Успоредно с издаването на албума през 2012-та рок динозаврите ще тръгнат на световна обиколка.

След 70 милиона продадени копия на албумите си, Black Sabbath подписаха нов договор с Vertigo (американският филиал на Universal Republic). Сега бандата е в студиото и записва новата тава, която ще излезе на музикалния пазар и iTunes България през есента на 2012-та. Записът ще бъде 9-тият им подред и първи от рилийза на Never Say Die през 1978-ма година!

Прословутата група изкарва дебютния си едноименен албум в далечната 1970-та. Според Rock and Roll Hall of Fame „Black Sabbath ще бъдат запомнени със създаването на хеви метъла. Успехът на първите им албуми Black Sabbath и Paranoid бележи промяна в парадигмата на световния рок. Терминът „хеви метъл” не съществуваше в популярният световен речник за назоваване на плътен и мощен рок, докато Black Sabbath не се появиха на музикалната сцена”.

Известният рок музей споделя, че „те остават една от най-неразбраните банди в историята на рок музиката” и добавя още: „Музиката на бандата обикновено се пренебрегваше, но тя притежаваше изобретателност и непринуденост повече като прогресив рок банда, отколкото като метъл група”.

През 1998-ма Black Sabbath пускат Reunion – запис от концерта им в Бирмингам, както и 2 CD-та от записи на живо, включващи 2 нови студийни парчета. Бандата се събира случайно през 1999-та, 2002-ра и 2004-та за участия. През 2005-та четиримата рокаджии правят общи изпълнения по време на обиколка в Европа и на фестивала OZZfest.

Същата година Black Sabbath са въведени в английския музей Music Hall of Fame от Браян Адамс (Queen). Събитието e последвано от въвеждането им през 2006-та в американския Rock and Roll Hall of Fame – чест, отдадена им от James Hetfield и Lars Ulrich от Metallica.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тия има кажете че освен Адамс има и Мей
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха А, аз се зачудих какво са имали предвид с това Queen :)))
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-добре си сверете брайъновците, че е комично ;)...
2
0
 
1
 
! Отговори
a преди 12 години
Браян Адамс (Queen) :D
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно! Нито един коментар, дори от тези, които упорито плюят чалга "пробива" в конкурса за българска песен на Евровизия.