Лорийн спечели Евровизия за Швеция

Песента "Еуфория" получи 372 точки на конкурса в Баку
Обновена: 27 май 2012 09:04 | 27 май 2012 09:03,
287
Лорийн спечели Евровизия за Швеция
Лорийн с купата на Евровизия. Снимка: Ройтерс

Главният смисъл на песента-победител на конкурса "Евровизия 2012 " "Еуфория" е, че човек е красив в своята същност. Това каза победителката Лорийн за телевизия СВТ след края на конкурса, предаде ИТАР-ТАСС.

"Мисля, че за мен гласуваха онези, които се разпознаха в тази песен. Излязох без грим, боса. С това исках да кажа: човек е прекрасен, такъв какъвто е", отбеляза тя. "Нямаше да мога да победя без вас. Благодаря ви много", добави Лорийн.

Песента ѝ получи 372 точки при гласуването. Певицата донесе петата победа за Швеция в 57-годишната история на "Евровизия", като първата победа е през 1974 г., когато ABBA печели с песента "Waterloo". Представители на Швеция са били победители през 1984 г., 1991 г. и 1999 г.

"Тя помете", "срази" другите конкуренти, коментира шведската преса след новината за победата на Лорийн, посочва AFP.

"Лорийн изпълни най-големите ни надежди", написа шведският министър на външните работи Карл Билд в Twitter .

Местната преса изтъква, че всички гласували страни са дали точки за Лорийн с изключение на Италия. Истинското име на 28-годишната певица от марокански-берберски произход е Лорин Зинеб Нока Талхауи.

На второ място в конкурса с 259 точки се класираха "Бурановските баби" от Русия с песента Party for everybody. Пред руската агенция Интерфакс те обявиха, че ще дадат паричната си награда за изграждане на храм в родното им село Бураново в република Удмуртия. „Разбира се, това са сълзи от радост. Това е такова щастие. Бабите са много щастливи от този успех”, споделя пред журналистите администраторът на екипа Мария Толстухина.

Още по темата
На трето място с 214 точки е сръбският певец Желко Йоксимович с песента Nije Ljubav Stvar.

В гласуването участваха 42 страни. На финала бяха представени песни от 26 държави, като по 10 бяха определени от двата полуфинала, а останалите са на страната-домакин и на представители на т. нар. Голяма петорка.

България беше представена от Софи Маринова с песента Love Unlimited.

Според регламента, следвaщата Евровизия ще се проведе в Швеция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
2
 
1
 
! Отговори
до брей преди 11 години
справка , арабелите са по малкото зло от *** , арабела поне работи а *** ще си ги гледате за ваша си сметка )
212
0
 
4
 
! Отговори
брей преди 11 години
ООО да остави ни, не се излагай повече с твоето невежество да не знаеш кой е създал Кирилицата и компютъра...освободи ни от твоето присъствие ***. Хич, даже не ме вълнува, по важното, е че теб те е срам от това какъв си. Мишкарска работа ;) аре беж
211
9
 
0
 
! Отговори
до бълхарите 235 преди 11 години
Туркия е велика а вие сте късметлии да се наричате вилает на велика Туркия !
210
0
 
4
 
! Отговори
брей преди 11 години
А да бе, щото холандците в Холандия няма да са малцинство, след като арабелите се множат със скоростта на светлината, Германия,Швеция и т.н...македния и тя с албанците...какви глупости говориш бе, човек. Точно българите не ни мисли, доказали сме , че сме издръжливи ***...за справки 13 века на балканите. Не се притеснявай за БГ!
209
4
 
10
 
! Отговори
ТУРКОУБИЕЦ преди 11 години
За пореден път Турция получи як шут в насрания си анадолски ***.Къде са сега българските туркоиди да свидетелстват, че залата викала Туркие, че турците всъщност не са никакви ***, че песента им е толкова велика, че ще спечели пъро място.ТУРСКИ БАШИБОЗУЦИ, ТОВА Е ЕРОВИЗИЯ ЗА ХОРА С ВИЗИЯ, НЕ ЗА МАЗНИ ИСТАМБУЛСКИ ДЮНЕРДЖИИ КАТО ВАС!ОДЕТЕ СИ У БУРСА, БАЛГЬОЛЧ ДА ВИ ИЗПЕРЕ ПОСРАНИТЕ ШАЛВАРКИ!
208
0
 
0
 
! Отговори
до брея преди 11 години
оставям да се луташ из предположенията си какъв съм по националност , това не ме вълнува изобщо ) вие сте мишки ))
207
0
 
0
 
! Отговори
до брея преди 11 години
своите правдини си ги натяквайте на самите вас ,при нас те не важат "всеки народ си има своя история за когото тя е правилната " така че всекиму своето . пък какво да ви мисля демокрафския срив ще ви оправи до 20 години ,иде времето на новата България )))не пиши глупости ,недей плю бай *** ,не са интересни за четене !
206
0
 
2
 
! Отговори
брей преди 11 години
Друго няма, един човек , който го е срам от националността си, не е човек! Хайде, отивай да се срамуваш някъде другаде, тука твоите дребни лъжички не вървят. Хайде, вазелинчето, чантичката и отивай да се кланяш на Клеопатра
205
0
 
0
 
! Отговори
брей преди 11 години
Това звездите ли ти го говорят, вижда се, че си общуваш с тях редовно...и какво друго ти казват...гадни ***, гадни? А?
204
0
 
0
 
! Отговори
до брей преди 11 години
финансово съм задоволен ,от пари не се нуждая , не живея в бг . и вазелина си го полдзвайте с анадолските си братя ,нещо друго ?
203
0
 
0
 
! Отговори
до брей преди 11 години
ооо ти си от последните мохикани ! ) добре че ги предпочиташ защото кадърни истински българипросто не останаха ! но и тях скоро вче няма да ги има , знам го .
202
0
 
2
 
! Отговори
брей преди 11 години
Батка, аз даже не знам за съществуването на тази телевизия, явно, обаче тебе те влече...Недей да обобщаваш, това е признак за много нисък интелект. Аз си предпочитам Гяуров, Борис Христов, Кабаиванска и сие...ама дълбоко се съмнявам,че си чувал за тях!
201
1
 
1
 
! Отговори
до брей преди 11 години
ще те улесня , нямам корен от балканите ,и съм щастлив затова ! ))) някакви мижави балкански проблеми не ме вълнуват , те само ме развличат с ограничените си простотии !
200
0
 
0
 
! Отговори
брей преди 11 години
Ах, ми обикновено при робство си роб, и да се запази един роб и да не пожали вярата си и характера си, си е огромно постижение. То и вие по това време сте рая...после пак сте рая! После пак и сега в някакъв мижав промеждутък имате някаква държавица, която скоро ще се казва Велика Алба...
199
0
 
0
 
! Отговори
до брей преди 11 години
какви северни италианци бе батка , пусни тв планета и си седни на г*за
198
0
 
0
 
! Отговори
до брей преди 11 години
казах ти , не съм македонец ! между другото вие си приличате с тях , на чуждото викате свое !
197
0
 
0
 
! Отговори
брей преди 11 години
Ми не остава ако искаш да ти дам сравнителния анализ...имаме повече близост със северните италианци , отколкото с турците! ЗНам, знам, няма от къде да го знаеш , защото не обичаш да учиш и четеш, защото ти харесва да си ***!
196
0
 
0
 
! Отговори
до брей преди 11 години
запазили сте се защото сте били рая , рая която прекланя винаги глава ,глава която е послушна но душата и е погубена
195
0
 
0
 
! Отговори
брей преди 11 години
Вие за 45 години иебане и станахте антички мъкита, и Клеопатра македонка, така беше нали! Най-комедийната нация мъкитата
194
0
 
0
 
! Отговори
до брей преди 11 години
остава , остава ,като зависттта и плюенето вашите хубави черти