Лорийн спечели Евровизия за Швеция

Песента "Еуфория" получи 372 точки на конкурса в Баку
Обновена: 27 май 2012 09:04 | 27 май 2012 09:03,
287
Лорийн спечели Евровизия за Швеция
Лорийн с купата на Евровизия. Снимка: Ройтерс

Главният смисъл на песента-победител на конкурса "Евровизия 2012 " "Еуфория" е, че човек е красив в своята същност. Това каза победителката Лорийн за телевизия СВТ след края на конкурса, предаде ИТАР-ТАСС.

"Мисля, че за мен гласуваха онези, които се разпознаха в тази песен. Излязох без грим, боса. С това исках да кажа: човек е прекрасен, такъв какъвто е", отбеляза тя. "Нямаше да мога да победя без вас. Благодаря ви много", добави Лорийн.

Песента ѝ получи 372 точки при гласуването. Певицата донесе петата победа за Швеция в 57-годишната история на "Евровизия", като първата победа е през 1974 г., когато ABBA печели с песента "Waterloo". Представители на Швеция са били победители през 1984 г., 1991 г. и 1999 г.

"Тя помете", "срази" другите конкуренти, коментира шведската преса след новината за победата на Лорийн, посочва AFP.

"Лорийн изпълни най-големите ни надежди", написа шведският министър на външните работи Карл Билд в Twitter .

Местната преса изтъква, че всички гласували страни са дали точки за Лорийн с изключение на Италия. Истинското име на 28-годишната певица от марокански-берберски произход е Лорин Зинеб Нока Талхауи.

На второ място в конкурса с 259 точки се класираха "Бурановските баби" от Русия с песента Party for everybody. Пред руската агенция Интерфакс те обявиха, че ще дадат паричната си награда за изграждане на храм в родното им село Бураново в република Удмуртия. „Разбира се, това са сълзи от радост. Това е такова щастие. Бабите са много щастливи от този успех”, споделя пред журналистите администраторът на екипа Мария Толстухина.

Още по темата
На трето място с 214 точки е сръбският певец Желко Йоксимович с песента Nije Ljubav Stvar.

В гласуването участваха 42 страни. На финала бяха представени песни от 26 държави, като по 10 бяха определени от двата полуфинала, а останалите са на страната-домакин и на представители на т. нар. Голяма петорка.

България беше представена от Софи Маринова с песента Love Unlimited.

Според регламента, следвaщата Евровизия ще се проведе в Швеция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
2
 
1
 
! Отговори
до брей преди 11 години
500 години мачкани като *** "просто ги няма на картата на еаропа " и хоп фокусче българите все пак са дали писменност на половин Европа , ей че сте смешни ама и си вярвате де !))
192
0
 
0
 
! Отговори
брей преди 11 години
*** и какво, нито едно от техните генчета не е останало ... запазили сме вярата си и самобитността си...та това е върховно достижение , да се съхраниш сред тези варвари, да оцелееш и запазиш себе си! По-голямо достижение няма...
191
0
 
0
 
! Отговори
до брей преди 11 години
по добре се пишете *** мюсюлмани , 500 години са ви *** ,тоя ми приказва за писменност развитие бла бла бла , абе мюмюне ти къде се намираш ?
190
0
 
0
 
! Отговори
брей преди 11 години
Казвай бе ***...от къде ги откраднахме????
189
0
 
0
 
! Отговори
брей преди 11 години
От кой сме ги откраднали , давай казвай от кой от мъкидонците ли?
188
0
 
0
 
! Отговори
брей преди 11 години
Ти май бъркаш глаголицата с кирилицата хахаха простичък си, такива , като теб ги ям за закуска фиромчета
187
0
 
0
 
! Отговори
до брея преди 11 години
да, що, имаме достижения, нещо това болка ли ти причинява или какво?откраднати от чужд гръб се казва ! не ме боли просто го прояснявам да го знаете ,истината е една и не подлежи на манипулация ! една църква не сте построили за последните 20 години но пък към световния принос сте номер 1 винаги .
186
0
 
0
 
! Отговори
брей преди 11 години
Да от Марин Дринов и сие е реформиран...тамън българин, баш българин...минава ми през акъла, минава ми през очите, щото чета и знам...минава ми през мозъка щото имам такъв, за разлика от теб!!!! Давай някоя по издръжлива теза, тази с реформите не ти върви...щото ние реформирали това, което сами сме си създали!!!
185
0
 
0
 
! Отговори
брей преди 11 години
да, що, имаме достижения, нещо това болка ли ти причинява или какво? Боли ли те *** фиромска??? Следващата теза за евреите ли ще е, как сме ги избили, давай чакам те с нетърпение със всеки твой коментар си личи колко си неук и колко малко познаваш историята, но нищо за такива като теб е създадена уикипедия...чети пенчо, чети
184
0
 
0
 
! Отговори
до брея преди 11 години
това което пишеш сега не е ваше ,то е минало обработка , влиза ли ти изобщо това в главата ?
183
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-комичното по форумите където се коментира Евровизия, че точно същите потурковци, дето апелират да сме подкрепили този или онзи щото бил българин или съсед или славянин- най смърдят че конкурса бил политически и регионален и т.н. Евтовизия си бе добър о пчтен конкурс, докато си бе само на белите държави. От както пуснаха разни *** като вас дето грасувате за "братята' си по регионален, славянски или мюсулмански принцип.- оср.....те всичко, и се чудят как даменят регламента заради вас
182
0
 
0
 
! Отговори
до брея преди 11 години
да , реформира почти на 100 процента ,погледни какви знаци са били преди ,,,,уродливи драсканици ,нали )) бъркаш старобългарския със старославянския батка ! такъв груб език като българския не може да е в основата ! 500 години развитието ви е било спряно ,слез на земята и не се пъчи защото е смешно ,знам че достиженията ви са минимални ,но како да се прави турците пък нямат нищичко
181
0
 
0
 
! Отговори
брей преди 11 години
Пак те питам защо употребяваш КИРИЛИЦАТА едно от най-големите ни достижения????? Нямаш ли си твой език...е пиши на него да видим твоят народ какво е дал...а нещо те е срам от произхода ти ;)
180
1
 
3
 
! Отговори
do 181evropeez преди 11 години
A vie evropeizite, zashto ne izbrahte za pobeditel evropeez, a *** ot Maroko !!??
179
0
 
0
 
! Отговори
брей преди 11 години
Все тая какъв си, най-важното е, че си долен хейтър....цар Петър ли създава кирилицата бе куха лейко, той само я реформира...рови в Уикипедия за някоя по издръжлива теза!
178
1
 
2
 
! Отговори
do evropeez преди 11 години
A vie evropeizite, sashto ne izbrahte evropeez, a *** ot Maroko !!
177
2
 
0
 
! Отговори
до брей преди 11 години
компютъра български ,половината световни достижения пак български ,ей *** сте и толкова а вие сте едни чалгари *** тьпи и неграмотни !
176
1
 
1
 
! Отговори
брей преди 11 години
Наши са, те взимат кирилицата за основа и си добавят няколко букви...НАША Е, БОЛИ ЗНАМ. Той само реформира нашата азбука...даже в църквите им до ден днешен се пее на старобългарски, в РУската църква...щото първите преводи ние сме ги направили и ние сме им ги дали...
175
1
 
1
 
! Отговори
до 198 преди 11 години
буквите не са ваши )))През 1708 г. руският цар Петър I провежда реформа на писмената система. Много от буквите са заменени механично с подобни на тях от латиницата. Премахнати са писането на ударения и титли, както и различните изписвания на букви в началото и средата на думите.
174
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ама аз не съм македонец бе *** ха ха ха , пожелавам ви плавно смесване с *** *** *** )) това ви е бъдещето *** балкански