Йордан Йовчев в официалния олимпийски химн "Survival"

Родни шампиони са сред вдъхновителите на хита на Muse
Обновена: 18 юли 2012 11:02 | 5 юли 2012 16:11,
37
Йордан Йовчев в официалния олимпийски химн "Survival"
Йордан Йовчев е символ на триумфа. Снимка: Reuters

Подвигът на Йордан Йовчев като единственият в историята на световната гимнастика с шест участия на Олимпийски игри, намери поредно доказателство, след като кадри с четирикратния първенец на планетата попаднаха в официалния химн на форума в Лондон.

Визията към песента "Survival" на британската банда Musе взриви форумите във виртуалното пространство още с появата си, а промоцията по радиата на Албиона беше на 27 юни.

В клипа, който може да видите тук, Йордан Йовчев е сред онагледените символи на олимпийския дух с яката му мускулатура и демонстрирайки нито грам отклонение на уреда халки при изпълнението на съчетанието си на Летните игри в Пекин преди 4 години.

Рифовете и вокалите на Muse са в пълен синхрон с триумфа и мъката на стотици спортисти, сред които плувната торпила Майкъл Филпс, първата голяма звезда на леката атлетика Джеси Оуенс, най-бързият мъж на планетата Юсеин Болт, тенис асовете Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Според музикалните естети олимпийският химн за Лондон ще бъде най-запомнящият се след този на покойната Уитни Хюстън за Летните игри в Сеул 1988 г.

Тогава в краткото филмче към песента на американското гласище бяха документирани няколко български спортисти, включително и родения в кърджалийско феномен в щангите Наим Сюлейманоглу. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.