Clawfinger и Trivium стопиха живака в термометъра на Sofia Rocks

Над 15 хиляди фенове изригнаха от перфектния български на Мат Хийфи
Обновена: 12 юли 2012 14:05 | 8 юли 2012 16:09,
23
Clawfinger и Trivium стопиха живака в термометъра на Sofia Rocks
Clawfinger нажежиха допълнително гореща София. Снимка: Dnes.bg

Клипът с официалното извинение на Godsmack без съмнение не е компенсирал феновете им, но всички останали меломани на Sofia Rocks 2012 не усетиха липсата на американския квартет заради сърцатото и експлозивно себераздаване на Clawfinger и на заелия мястото на хедлайнер американски брутален квартет Trivium.

Двете банди заедно със Scar Symmetry, Heaven Shall Burn и Sweet Savage вдигнаха летвата високо над Националния стадион „Васил Левски” за втория ден на фестивала, чийто афиш се стесни още с отпадането и на Iggy & The Stooges.

При първата си поява на българска сцена Trivium забиха като за последно, възпламенени от над 15-те хиляди фенове. В канонадата от мощни вокали, китарни рифове и грохотни барабани вокалът Мат Хиифи поздравяваше на чист български език публиката. Хвалеше страната ни, гозбите, питиетата и за разлика от други групи уцели и ударенията.

Грейнал от щастие заради всеотдайността на родните метъли, японоамериканецът не спираше да повтаря, че всеки път, когато Trivium е турне, ще се завръщат у нас.

Същото обещание преди това, но в ексклузивно интервю за  Dnes.bg, даде китаристът и втори вокал Кори Бюлио.

Clawfinger се оказа скритият коз в селекцията на организатора на Sofia Rocks 2012 – „Болкън Ентъртейнмън”.
Рап-метъл квинтетът от Швеция не дадоха почивка на и без това нажежилия се от маранята стадион.

Вокалистът-динамо Зак остави позата си на скакалец, кацнал по колоните, за да изпробва с фулконтакт ефекта си върху публиката, правейки няколко рейда между феновете.

Приятната изненада дойде от групата с най-солиден стаж на сцената - Sweet Savage, която първа от чуждите групи излезе в пека.
Публиката се оживи на рифовете на KillingTime и традиционната ирландска песен  „Whiskey In The Jar", смятайки, че хитовете са поклон към Metallica. Истината е, че калифорнийският квартет си заплюва песните, а на първата прави кавър върху версията, издадена още през далечната 1981 г.

Heaven Shall Burn и Scar Symmetry също напълно оправдаха присъствието си на Sofia Rocks 2012 и със сигурност щяха да получат по-мощна подкрепа, ако бяха изтеглени за по-късен час.

Българските групи Viperfish и Аналгин си свършиха перфектно задачата в откриващия ден на фестивала, чийто гвоздей ще забие днес - Guns N Roses във версията на Аксел Роуз.

Очаквайте ексклузивно интервю на китариста на Trivium Кори Болю специално за Dnes.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Clawfinger много ме изкефиха, нищо че до момента не бях слушала нищо тяхно. Trivium си ги лайквам отдавна, но не ги издържах до края именно заради звука, който явно не беше на ред, наистина не се чуваше какво пее вокала а само яко кънтене.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Общо взето леко съм разочарован.Групите бяха добре, Clawfinger и Trivium направиха добро представяне, G'n'R изкараха 3 часа на сцената, Ugly Kid Joe и Within Temptation също направиха добро впечатление.Озвучаването обаче беше под всякаква критика.Първо - тоя стадион кънти като *** и второ - микрофона на вокала беше толкова слаб, че почти не се чуваше какво пеят.
17
1
 
6
 
! Отговори
az do 13 преди 11 години
значи си г*й?
16
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и без пари да ме водиха и пак до последно се чудех,единствено заради клоуфингър се закарах на стадиона и след тях веднага си тръгнах както направиха и много други да ги бяхя сложили последни та зорлем да гледа човек и другите групи
15
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
поредната платена статия, която да усмири платилите фенове и да накара неплатилите да съжаляват, че не са били... Половината групи отпаднаха, а тези не връщат пари и се правят на велики... ***!
14
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da vi pikaja na izmislenite rok grupi, 4e i 15 000 oljugofrena sa im otishli da slushat krjasuzite !
13
2
 
24
 
! Отговори
Boby преди 11 години
15 000 хиляди бяха за Clawfinger и първите 30 мин на Trivium. До края останаха само 7-8 хиляди, но пък феновете на Trivium се разбиха. Самите те се раздадоха до колкото могат. Определено за мене Clawfinger направиха най-здравото представяне от всичките 5 банди. Heaven Shall Burn също добре се представиха. Жалко че не чухме Godsmack, но така ни било писано.
12
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз харесвам Тиесто и Армин ван Бюрен!
11
42
 
9
 
! Отговори
jeronimo преди 11 години
Единственната стойностна група на феста е Гънс енд Роузис ! Всичко друго е лутане в тъмнината .
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
sofia s*cks.........
9
32
 
21
 
! Отговори
oт Павликени преди 11 години
Слушам Цеца Величкович и баладите на Металика ! Обичам потни дебели метълки ! Stay true !
8
3
 
23
 
! Отговори
фен преди 11 години
Пропуснах да изкажа лично мнение, че Клоуфингер се оказаха най-силната за мен група на първия ден от феста, а вероятно и от всички останали групи от втория ден, които поради огромното ми разочарование ще пропусна.... подарих си гривната и билета на приятел, който надявам се да си изкара добре.
7
3
 
7
 
! Отговори
Texas преди 11 години
Clawfinger - сещам за гарван,гарга
6
8
 
23
 
! Отговори
фен преди 11 години
Защо Днес.бг не пишете, че Тривиум разочароваха и хората МАСОВО започнаха да се разотиват само 30 минути, след като хедлайнера по късмет започна да свири и "пее"?
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Живаци,гвоздей,абе простотии!
4
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А,то имало още дърти и изкуфели КОЗЛЬОВЦИ,не бил сам оня ГРОЗНИК!За Метъл няма ли Метла?
3
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хвалят ни манджата, ама верно ли?! Яко "метъл" и кебапчета... Кви простаци има, не е истина!!!!
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голяма работа е да се стопи живака! :D
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голяма е да се стопи живака! :D