Три часа без умора с торнадото Аксел Роуз

Guns N Roses подлудиха 35 хиляди фенове на Sofia Rocks
Обновена: 12 юли 2012 14:04 | 9 юли 2012 16:07,
158
Три часа без умора с торнадото Аксел Роуз
Лидерът на Guns N Roses Аксел Роуз оправда напълно репутацията си на човек-динамо. Снимка: Dnes.bg

"Задните редици пред сцената да укротят ентусиазма!"

Тази команда на Аксел Роуз беше напълно в образа му на чепата и самовлюбена звезда, но не и за тези, които дочуха и разбраха правилно апела на лидера на последната формация на Guns N Roses, изстрелян по време на втория ден от фестивала на тежката музика Sofia Rocks и състоял се на Националния стадион „Васил Левски“.

Още по темата

Всъщност един от символите на рока искаше да укроти ентусиазма на родните меломани, чакали го четвърт век, макар и без Слаш и Дъф Макгахън, Изи Страдлин и останалите от първите две издания на американската рокформация, приета наскоро в Залата на славата.

На Аксел му се беше случвало десетки пъти да става свидетел на сакатлъци заради феновете. И взе мерки.

Аксел разнебити без остатък въпросителните на феновете, че няма право да трупа още слава и милиони долари с марката „Guns N Rose“.

И при положение, че трябваше да стопява в адската мараня разочарованието на зрителите, че след Godsmack от афиша отпадна и Iggy & The Stooges.

Ентусиазмът и талантът на формацията му с трима китаристи, клавирист, басист и гръмотевичния шоколадов басист Франк Ферер обаче не само надскочиха летвата на очакванията, но и дадоха заявка за музикално събитие на годината.

Великолепната седморка на Уилям Бейли, каквото е всъщност рожденото име на Аксел Роуз, надскочи себе си и стопи песимизма на феновете, че не трябва да има посегателство върху оригиналния състав на  Guns N Rose.

Мнозина дори намериха целенасочено търсена прилика на водещия китарист DJ Ашба със Слаш заради свещенодействието по китарния гриф и бомбето.

26-те емблематични песни за гига на групата от световна величина бяха излапани на един дъх от българите въпреки маратонските три часа.

Аксел напълно оправда и репутацията си на суетен рокаджия, след като смени за спектакъла, организиран от „Болкън Ентъртейнмън“, четири каубойски шапки, три кожени якета.

Изключи големите монитори – да не го гледат в едър план, прати акредитираните фотографи малко преди средата на терена на Националния стадион и свали след 90 минути широките си очила. Но пък подсигури топовни изстрели и фойерверки през песен.

Близо 35 хиляди родни фенове, подкрепени мощно и от представители на Обединеното кралство, пяха в един глас „Sweet Child of Mine“, "November Rain“, „Don't Cry“, „Civil War“, „Knockin on Heaven's Door“, „Night Train“, „Patience“... Заиграха се и по-тънката струна със собственото си виждане върху AC/DC с „Whole Lotta Rosie и на Pink Floyd - „Another Brick in the Wall“.

Една от най-слушаните групи в Обединеното кралство - Kaiser Chiefs, пък защити репутацията си на група, която сама може да бъде хедлайнер във фестивал.

Within Temptation с мощните вокали на пременената като метъл булка Шарън ден Адел щеше да разцепи жадното за дъжд небе над София.

Американците от Ugly Kid Joe заразиха с ентусиазма си и най-придирчивите фенове, въпреки че нямат албум вече 16 години, а хитовете са им общо два.

В отсъствието на „контузения" Iggy Pop родните банди Der Hunds и  D2 предразположиха напълно рокаджиите за Sofia Rock 2012.

Очаквайте ексклузивно интервю на китариста на Trivium Кори Болю специално за Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
9
 
! Отговори
az преди 11 години
Концертът беше страхотен! Аксел е невероятен шоумен, а останалите момчета свирят та се късат!
104
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страхотен концерт, AXL ROSE показа невероятна класа...
103
1
 
11
 
! Отговори
Izzy Stradlin преди 11 години
nIKS, прав си пич, пиши си една голяма шестица и дай да ти се подпиша. Пожелавам ти да ходиш само на концерти, на които бирата е по 80 ст, водата ти дават да си я носиш от къщи (в краен случай да си я наливаш от ***) и да нагъваш хот дог с домашната лютеница на *** или баба ти, а в средата кренвирша на някой френд. Така ще имаш време и настроение да броиш публиката още по-точно. Е, ако все пак някое циклонче мине и отнесе тебе, и всички подобни на някое още по-евтино място - още по-добре
102
1
 
9
 
! Отговори
Izzy Stradlin до 126 преди 11 години
По - скоро съм фендеди. А ти не си киселяче, ти си обикновен кап*т, който не може нито да пише, нито да чете. *** и баща ти да идат да се гръмнат, че не са те научили. Къде видя да боготворя Аксл, някъде казах ли, че е най-великия, или че е пял вярно? Иначе мозъкът ми е полиран за Хендрикс, Резнър. Аксл просто ме изкефи. Всъщност винаги ме е кефил. Прочети хубаво какво съм писал и пак се пробвай.
101
10
 
4
 
! Отговори
nIKS преди 11 години
По-скоро беше жалко циклонче концертът... И като цяло фестът беше ужасно зле. Не знам къде ги видяхте тея 35 хиляди, ама за мен повече от 20 000 едва ли имаше на стадиона... Ужасен звук, скъпотия на стадиона - 3 лева за 400 мл бира, 2 кинта за шишенце вода и 3 кинта за *** хот-дог... Организацияа беше под всякаква критика и ако не бяха Trivium, Clawfinger и Within Temptation, фестът щеше да е пълен провал. Сега просто беше поносимо зле!
100
2
 
7
 
! Отговори
damageplan преди 11 години
Първо казват се Guns N Roses 2.-ро Ugly Kid Joe имат чисто нов албумтака че се информирайте първо кой какво каде кога и как е правил предида си пишете на изуст
99
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Izzy, с коментарите си показваш само че си някакъв ревлив фенбой, разстроен от съвсем нормалната реакция на разочарованите, и то с пълно право, хорица. Полиран мозък.И ограничените ви мозъци не вденаха, че това че се казва Аксел Роуз не го прави безгрешен. Ако не бяхте заслепени от славата на остарялата рок легенда, щяхте да видите (чуете) че изпълнението им беше адски бездушно.И да не си помислите че съм някакво киселяче - защото предишния ден се размазах от кеф.
98
2
 
8
 
! Отговори
SomeoneNew преди 11 години
Всъщност, тази "команда" изобщо не напомняше дори за такава, както и за "образа му на чепата и самовлюбена звезда"...Концертът - супер. Може би не е звучал както преди 20 години, може би Ашба не е като Слаш (със сигурност), но пак беше едно незабравимо преживяване. Недейте само се оплаквате - беше си хубаво а и мн от нас няма как да сме ги ведели преди 20 год.BTW: Тази статия е поредният пример за смешното качество на текстовете в интернет. Добре, че не сте в някое списание, че щях да падна.
97
1
 
15
 
! Отговори
Размазан преди 11 години
Аз лично се размазах от кеф и през двата дена. GNR ме довършиха :) Изкефих се супер яко и емоцията все още ескалира :)
96
4
 
22
 
! Отговори
А.В.Торът преди 11 години
Ех, простотийо българска... И сам Бог да слезеше през седемте небесни сфери и да ви изсвиреше музиката на Сътворението, бай *** щеше все така да цъка: "Ама той не свири като едно време, преди беше много по-яко, а па ето тука трябва да е по-бавно с три четвърти тон, а освен тва билетите са му много скъпи на тоя, той да не се мисли за Господ??" Който искаше, беше на концерта и се съдра от кеф. Останалото е мълчание.
95
2
 
16
 
! Отговори
Izzy Stradlin до Men преди 11 години
Приятел, това, което си пльоснал като линк е от преди точно 20 години. Нормалните хора, които живеят активно, остаряват. Единственото извинение за да не знаеш това е, че живееш сред хора със забавено развитие и разбира се това, че ти самият си ****т. Cамо такива като вас не остаряват. Ама не сте за завиждане...
94
1
 
19
 
! Отговори
axl rose rulzzz преди 11 години
Концерта беше толкова добър и незабравим...През цялото време Аксел се движеше по сцената, скача, бяга изпя песни, които не бях чувал на други лайфове, въобще беше уникална и незабравима нощ:)
93
1
 
4
 
! Отговори
до 93 преди 11 години
Беше като две песни,оправиха го след коментара ми.
92
11
 
7
 
! Отговори
Steven Adler преди 11 години
Kontzertut beshe nenujno dulug otegchitelen i baladichen,tova ne e rock'n'roll!
91
16
 
5
 
! Отговори
Зрител преди 11 години
Тук се коментира някой друг концерт. Човека вече грам няма глас , музикантите са 8 с Аксел а не 7 и смени около 15 шапки и якета. Заслужаваше да се види само от обща култура , а освен с интересен външен вид заместващите музиканти не могат да се похвалят с абсолютно нищо. Лично мнение!
90
24
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
..КООООГАААА БЕ ТООААА СКАПАНЯЯЯККК Е ИИММАААЛЛЛ ГГЛЛЛААААСССС БЕ...!....RRRRROOOOLLLLIIIINNNGGG SSSTTTOOONNNEEESSSSS.....!
89
2
 
10
 
! Отговори
Пак анонимЕн преди 11 години
Абе аз не знам дали ти си наясно-провери 'ако не са ти спрели интернета, за Buckethead-в Google или wikipédia-това "китаристче" има 36 албума и не Aксел му е измислил името.Извинявай,ако съм те обидил.
88
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-яката банда!
87
1
 
23
 
! Отговори
До 101 преди 11 години
не не беше чак за вкъщи! Аксел се постара достатъчно!! Човека пяна живо и всичко му беше наред! Няма какво повече да очаквате от това което той даде!
86
15
 
4
 
! Отговори
Men преди 11 години
Сори, ама Аксел няма грам енергия и няма нищо общо с този Акесел...: youtube/watch?v=i26406_EldM3:20 мин.......Думите са излишни..:)