(авто) Гол за Криско

Тръгна нагоре с музика, вече е обикновен крадец от мола
Обновена: 9 авг 2012 15:05 | 9 авг 2012 13:40,
549
(авто) Гол за Криско
Криско е новият борец за права. Снимка: Булфото

От няколко месеца върви кампанията Феърплей, която апелира за честна игра в интернет. Самата кампания издиша на немалко места, а видеоклиповете, които я съпътстват, станаха обект на подигравки и причина за зараждането на нов фолклор.

Казват, че щом една реклама е толкова коментирана, значи, че хората зад нея са си свършили работата. Но явно никой не си дава сметка какво се случва с героите от нея.

Един великолепен актьор като Асен Блатечки бе сринат само заради факта, че трябваше да играе не на сцената на театър или в кино/тв проект, а в 15-секундно клипче. Като обикновен среднощен крадец, който рови из хладилниците на хората.

Сега идва ред на Криско. Мизата е качена и вместо на салам, се посяга на кола. 

Надяваме се да е взел добър хонорар, който да му компенсира автогола, който си вкара като лице на тази т.нар. честност.

По всяка вероятност той си е мислел, че националният ефир ще му даде още по-голяма популярност. Докато пиша тези редове, съм си пуснал Smokie и парчето "Who The Fuck Is Alice", и трябва да бъдем честни - голяма част от българите сигурно се питат: "Кой, по дяволите, е този Криско?".

24-годишният младеж направи няколко добри проекта с Дивна, Ангел и Моисей, както и собствени парчета. Дълго време беше спряган за любовник на Елица Тодорова, двамата дори записаха и дует.

Тепърва тръгва да се доказва на сцената и има още много път да се утвърди като автор, певец и продуцент. Но когато нещата започнаха да му се получават, сега ще трябва да види и обратната страна на медала. Защото ще стане известен не с това, което създава, а като наглец от паркинга на мола.

Изборът на Криско е тъп, няма логика той да бъде борец за авторски права. Никой не отрича, че интелектуалният труд трябва да се оценява. И Криско ни агитира от ефира, че трябва да си плащаме за песните, за да може да се инвестира в следващи проекти.

Но как да помогна на Криско да си възвърне част от вложените пари в песни? Никак. Даде за пример iTunes, но той няма песни там. Да има издаден диск с парчета - няма. Размахва някакво CD в рекламата, но то не е негово, а най-обикновено от магазина.

В същото време самият той си качва песните в сайтовете за видеосподеляне, даже не пропуска и възможността да си пусне пиар, че новата му песен е гледана не знам колко си хиляди пъти.

Не ви ли звучи смешно? 

Сега вместо да си пусна неговото парче "Почивни дни" си въртя рекламния клип и се чудя дали го задоволява да се вози с мацките в чужда мини кола.

Готов съм да му предоставя своята, заредена с бензин за поне 20 лева. Малко е стара, но пък е широка и най-важното - CD плеърът не върти mp3-ки, а само оригинални дискове. Така че, ако иска да слуша музика, ще трябва да си купи албум. Ей така, за да подкрепи българската музика.

А, щях да забравя. Криско, изтрий шорткътите си на Арена и Замунда. Така е честно...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


549
Още по темата: Крискореклама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
432
2
 
1
 
! Отговори
Alisiq Wee преди 11 години
Ae stia s washite gluposti we malumni samo mu zawijdate basi ostawete go namira as sum fenka na krisko daje mn poveche ot fenka i go poznavam mn dobre koito e protiv krisko da ne pishe are !!
431
0
 
2
 
! Отговори
raycho.mukelov преди 11 години
До Истина+1
430
2
 
3
 
! Отговори
petsata преди 11 години
krisko e edno vcherashno keleme koeto se opitva da probie v dneshnata kurvneska mladesh i za jalost donqkade e uspql no ne moje da se meri s azis )))))))
429
0
 
8
 
! Отговори
миц преди 11 години
До Анонименвярно е и това...И Криско няма албум, което е най-жалкото в цялата кампания. Нито има откъде да си купиш 1 негово парче. Пълна недомислица. А аз така да искам да му платя за тъпите парчета...Той ако си плаща данъците от хонорарите от участията няма да е зле.
428
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до мицако законът не позволяваше избирателно четене,нямаше да има адвокати.Цената на куупъра: .хх000 лева с ДДСЦената на албума на дриско: 10 лева с ДДСПо прости сметки, и да паднем на нивото на тъпоумната "рекламна" кампания на босфор ТВ, излиза, че мацката е изтеглила албума на дриско общо: хх00 пъти.Искам да пуснат клип с личната музикална колекция на "Криско" и филмовата на Блатечки .... Криско да качи един скан на данъчната си декларация да видим дали е описано той какво дърпа...
427
2
 
0
 
! Отговори
миц преди 11 години
До Анонимен (495)хайде сега отиди и прочети пак какво пише в член 25. Без съгласието на носителя на авторското право, НО ПРИ ЗПЛАЩАНЕ на справедливо компенсационно възнаграждение е допустимо:ал.2 възпроизвеждането на произведения, независимо върху какъв носител, от физическо лице за негово лично използване, при условие че не се извършва с търговска цел.Така че ти недей много да вадиш от закона така избирателно.
426
2
 
0
 
! Отговори
Салама преди 11 години
Х А М Б У Р Г С К И
425
1
 
0
 
! Отговори
mellights преди 11 години
Ех, защо на трябва да им обръщаме внимание - може би за да забравим какво се случва в държавата - еми тоя 'Криско" си е от всякъде и какво иска - да бъде признато ли? Нормалните българи - едва ли, ама Бойко ако го хареса - въх, въх...
424
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моля тези от вас, които са защитници на" известните автори"от България, да се наредят в колона по един и подред да ми лапнат големия ПИРАТСКИ К.Р.. Междувременно аз продължавам да тегля, дърпам, даулоудвам, лийчвам, свалям и тн и тн.. тегленето на музика и филми (и не само на тях) за собствена употреба и с нетърговска цел не е престъпление и е изрично разрешено, в Закона за авторското право и сродните му права (виж чл.25, ал.2)...за сметка на това обаче Наказателен кодекс на Република България:Чл. 194. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои, се наказва за кражба с лишаване от свобода до осем години.Може ли да са такива плиткоумници от ьТВ?!
423
4
 
2
 
! Отговори
Koito trqbva преди 11 години
Awe,tova e napisano ot nqkakav heitar.Golqma rabota 4e se e snimal v takava reklama.4oveka moje da iska da probva ne6to novo!!!I ne se hvali 4e imal hilqdi gledaniq,a si e taka.I kakvo po dqvolite mu e sme6noto????I Krisko ne ni agitira da si pla6tame,4e da slu6ame pesnite mu,a i ako iska naistina 6te6e da izdade album!!!Taka 4e vsi4ko tova e edna tapa i nevqrna statiq!!!!!!!
422
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 494, коментарът ти е лишен от смисъл. Криско беше един "нормален софийски ***" преди 4-5 години. Тогава модерен беше Руши, Ъпсурт и по-читавите като текст и ритми певци. А тук в последните 2-3 години , цялата ни музика започва да прилича на порно канал... пеят се безсмислици, вадят се на показ пари , коли , жени , хареми и т.н.
421
9
 
1
 
! Отговори
Дани преди 11 години
Всички тук пишат без да ги познават и без да ззнаят кои са. Малко се замислете преди д апишете за някого и да обиждате и да правите драми и да се правите на лошите във филма. Вие сте едни огромни мишки и нищо др. Коментирате тук, а защо като видите някой не зависимо известн или приятел си мълчите и не смеете да кажете и гук. Това е значи страх и задколисна игра. Помизлете, ако може да мислите драги читатели, които пишете глупостите си за хората и да не си признават, че ги слушат някои,критикаима
420
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не, но е як певец и никой не може да стъпи на пръстите му. Всички завиждат и затова казвате и пишете негативи. примирете се това е нашата музика и не трябва да съдим никой. Вие сте ***, която и не знае за какво става дума. Тинейджъри убезумели да се правят на важни. Такива сте вие днешната младеж. Секс, наркотици, алкохол, жени. просто сте невъзможни. Така, че погледнете първо себе си и после критикувайте и то известните личности.
419
7
 
1
 
! Отговори
Дани преди 11 години
Мисля, че прекалено много журналистите изопачават нещата и правят от мухата слон. Тези реклами са страхотни и не бих казала, че са сринали репотации на Асен Блатечки или Криско. Напротив, ние младите ги харесваме и уважаваме и не смятам, че рекламите са ги разурири, напротив те дори им дават още повече така да ни доказват какво могат и как се справят добре с работата си. Това, че някои не ги харесва в тези реклами значи, че не разбират от изкуство, от сценарий и изонщо от режисиране.
418
3
 
1
 
! Отговори
Dani преди 11 години
Мисля, че прекалено много журналистите изопачават нещата и правят от мухата слон. Тези реклами са страхотни и не бих казала, че са сринали репотации на Асен Блатечки или Криско. Напротив, ние младите ги харесваме и уважаваме и не смятам, че рекламите са ги разурири, напротив те дори им дават още повече така да ни доказват какво могат и как се справят добре с работата си. Това, че някои не ги харесва в тези реклами значи, че не разбират от изкуство, от сценарий и изонщо от режисиране.
417
6
 
3
 
! Отговори
iakata преди 11 години
Toia sladur Chrischo ako go vidia v moyta kola shte go zakaram na Tiahia kut....i liubov liubov!!!
416
0
 
15
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
криско един път го видях в мола и си мисли че като е криско ще му правя път бих му едно рамо като се разминахме и залитна първо назад после настрани :Д
415
1
 
13
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
тоя врабец на снимката пак е прекалил с амфетките скапано наркоманизирано бяло негро.
414
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атанас ТошевТи си чисто луд... :) ама добре се е получило
413
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти си чисто луд... :) ама добре се е получило