(авто) Гол за Криско

Тръгна нагоре с музика, вече е обикновен крадец от мола
Обновена: 9 авг 2012 15:05 | 9 авг 2012 13:40,
549
(авто) Гол за Криско
Криско е новият борец за права. Снимка: Булфото

От няколко месеца върви кампанията Феърплей, която апелира за честна игра в интернет. Самата кампания издиша на немалко места, а видеоклиповете, които я съпътстват, станаха обект на подигравки и причина за зараждането на нов фолклор.

Казват, че щом една реклама е толкова коментирана, значи, че хората зад нея са си свършили работата. Но явно никой не си дава сметка какво се случва с героите от нея.

Един великолепен актьор като Асен Блатечки бе сринат само заради факта, че трябваше да играе не на сцената на театър или в кино/тв проект, а в 15-секундно клипче. Като обикновен среднощен крадец, който рови из хладилниците на хората.

Сега идва ред на Криско. Мизата е качена и вместо на салам, се посяга на кола. 

Надяваме се да е взел добър хонорар, който да му компенсира автогола, който си вкара като лице на тази т.нар. честност.

По всяка вероятност той си е мислел, че националният ефир ще му даде още по-голяма популярност. Докато пиша тези редове, съм си пуснал Smokie и парчето "Who The Fuck Is Alice", и трябва да бъдем честни - голяма част от българите сигурно се питат: "Кой, по дяволите, е този Криско?".

24-годишният младеж направи няколко добри проекта с Дивна, Ангел и Моисей, както и собствени парчета. Дълго време беше спряган за любовник на Елица Тодорова, двамата дори записаха и дует.

Тепърва тръгва да се доказва на сцената и има още много път да се утвърди като автор, певец и продуцент. Но когато нещата започнаха да му се получават, сега ще трябва да види и обратната страна на медала. Защото ще стане известен не с това, което създава, а като наглец от паркинга на мола.

Изборът на Криско е тъп, няма логика той да бъде борец за авторски права. Никой не отрича, че интелектуалният труд трябва да се оценява. И Криско ни агитира от ефира, че трябва да си плащаме за песните, за да може да се инвестира в следващи проекти.

Но как да помогна на Криско да си възвърне част от вложените пари в песни? Никак. Даде за пример iTunes, но той няма песни там. Да има издаден диск с парчета - няма. Размахва някакво CD в рекламата, но то не е негово, а най-обикновено от магазина.

В същото време самият той си качва песните в сайтовете за видеосподеляне, даже не пропуска и възможността да си пусне пиар, че новата му песен е гледана не знам колко си хиляди пъти.

Не ви ли звучи смешно? 

Сега вместо да си пусна неговото парче "Почивни дни" си въртя рекламния клип и се чудя дали го задоволява да се вози с мацките в чужда мини кола.

Готов съм да му предоставя своята, заредена с бензин за поне 20 лева. Малко е стара, но пък е широка и най-важното - CD плеърът не върти mp3-ки, а само оригинални дискове. Така че, ако иска да слуша музика, ще трябва да си купи албум. Ей така, за да подкрепи българската музика.

А, щях да забравя. Криско, изтрий шорткътите си на Арена и Замунда. Така е честно...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


549
Още по темата: Крискореклама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
412
33
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Автора на темата е толкова елементарен,че едва ли си дава сметка за това,че тази реклама е направена и за него.Не, не си длъжен,да знаеш кой е Криско,теб никой няма да те ограби,природата се е постарала за това.
411
0
 
6
 
! Отговори
huanitomuerte преди 11 години
хахахахахахахаа :))))) .... Атанас Тошев - Пич това е много силно.... всички ше загубиме много ако не видиме 'тая' трета серия... хахаххаха
410
2
 
26
 
! Отговори
Атанас Тошев преди 11 години
Не знам за вас ,но аз виждам третата серия на кампанията.(Пешо) - К'во ми правиш спалнята бе?А Митко Питона това ти ли си?(Митко) - Еми аз съм.Нали знаеш,че живея отсреща и видях жена ти да спи гола и си викам,що па не зема да и удара едно м*до.Вие как си свалихте новия ми порно филм онази вечер? Не искаш ли да се включиш? Има свободно usb така е честно!
409
2
 
30
 
! Отговори
Истина преди 11 години
Избора на Дриско е много точен предвид песни като "Дялкам бяло", "Бело Белисимо", "Он лайн" ("демек на линия брат, демек на линия"),"Падат бучки", "Долни авери", "Кой ден станахме?" и още подобни. Айде няма нужда отявлен наркоман да ми чете морал...
408
16
 
2
 
! Отговори
Wane преди 11 години
А каква изобщо е тази кампания и къде са въпросните клипчета? По телевизията ли ги дават или се разпространяват в нета? Аз лично не разбрах каква е толкова драмата, но може би трябва да ги изгледам, защото статията е доста блудкава и аматьорски написана и нищо не разбрах...
407
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нито знам кой е Криско, нито знам кой по дяволите е Блатечки. Честно казано и никак не ме интересува, както не ме интересуват като цяло представителите на българския псевдо-културен "елит". На хейтърите и защитници на ACTA и подобни глупости, мога да кажа само едно - НЕ МИНА, НЯМА И ДА МИНЕ!
406
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Криско иска печалба, ама вложил ли е в реклама и пиар, или разчита хората да научат за него от клипа на кампанията?! :D
405
0
 
21
 
! Отговори
perekly преди 11 години
До 480- Не, не му е правилна каузата! Нито неговата, нито на Блатечки! Не тези които свалят музика и филми ощетяват, а компаниите, които се занимават с разпространението.Желанието за печалба от всичко е причината.В дисковете, и касетите ,т.е. в цената им е заложен коефициент,точно за разпространителите.Айде стига глупости-пак питам оригиналните касети с платени права ще ми ги сменят ли безплатно с дискове?
404
39
 
7
 
! Отговори
Онуфри преди 11 години
Що за хейтърска тъпотия е този мат'риал! Асен Блатечки бил 'сринат'...хахаха. Защо? За това, че има мнение, което е неудобно на масите? За това, че не го е страх да го изложи и защитава? Да ви кажа честно, не го познавам и не съм луда фенка тийнеджърка, ама съм сигурен, че на него изобщо не му пука дали някой пикльо 'го е сринал' насън.А за Криско - зашо злобеете? Ощетява ли някого с поведението си? Не е ли правилна каузата му?
403
37
 
6
 
! Отговори
Росен преди 11 години
Съдите Криско всякаш идеята за рекламата е негова.Той е взел едни пари да участва в един клип.Вярвам, че негативните коментари идват от неколцина човека в мрежата, които явно нямат работа и се занимават с живота на другите.Dnes.bg са се изложили най-много, че дават хляб с тази статия на неудачниците.Бъдете позитивни.
402
2
 
23
 
! Отговори
Левчо преди 11 години
Тоя е толкова ***, че даже не се сеща колко е ***! Мисли че с някой лев подхвърлен му от чичо краси ще стане звезда. Поредния *** и бездарник. Какво парченце да ти дръпна бе момченце, като нямаш нищо? Нагло парче, нали заминаваш в небитието откъдето и дойде с тоя порно клип. Иначе ще ти дам да покараш моята двуколка на заден.
401
30
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 11 години
Криско е новия Хит мейкър. Няма как да го отречете! След парчето на Графа, се нарежда Криско! Такова е положението с родните летни хитове.Материала е страшно добър и много вдъхновяващ за всички хейтъри.Напомням, че хейтър означава 16-17 г тинейджър на който му се прави секс, но е девствен и наказан да не излиза, затова кибичи денонощно пред компа, цъка нон стоп порно и от време на време изказва мнение.- Криско....- Лудница...- Криско...- Тоя ремикс....- Криско...- Мазало с мармалад!
400
4
 
36
 
! Отговори
хахахах преди 11 години
За първи път чувам за тоя *** (слушам метъл), леле колко е смешен :Д :Д :Д
399
1
 
22
 
! Отговори
ЗОРО преди 11 години
Не психиатрия,комуна му трябва на момчето,да му затворят дзъркелите,да поспи малко.....
398
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя направо да поема към психиатрията
397
2
 
25
 
! Отговори
Evlampi преди 11 години
Materiala e dobar, bravo na avtora
396
1
 
26
 
! Отговори
Дриско преди 11 години
Тоя изби тъпометъра.
395
1
 
20
 
! Отговори
баба ви от Кестрич преди 11 години
Доста от младите са пройдоха , като този кокорчо.
394
1
 
19
 
! Отговори
kiro преди 11 години
браво авторе но си забревил да споменеш смешното му пробиване с порно клип в който дори му се видя прекалено малката възможност :)
393
2
 
28
 
! Отговори
Tedi преди 11 години
Поредният наркоман, в ефира.. за голямо съжаление...