Тиесто и Skrillex са заработили най-много през 2011

Forbes разкри по колко прибират годишно титаните на електронната сцена
23 авг 2012 13:31,
23
Тиесто и Skrillex са заработили най-много през 2011
Skrillex не успя да измести Тиесто от първата позиция. Снимка: Reuters

След като преди няколко месеца ви представихме най-богатите имена сред диджеите, които с годините са събрали милиони в банковите си сметки, днес ще ви представим диджей звездите, които през 2011 са прибрали най-големите суми за своите участия и продукции.

И докато според проучването на CelebrityNetWorth титаните на сцената като Тиесто, Paul Oakenfold, Пол Ван Дайк, John Digweed и Армин Ван Бюрен са успели с годините, в които се бореха да въздигнат електронните стилове до днешната им популярност, да съберат между 40 и 65 милиона, то в новото проучване на Forbes младите и модерни звезди печелят по няколко милиона на година и скоро ще могат да съперничат в своето богатство на старите динозаври.

Още в началото трябва да уточним и да ви предпазим от изненади, като кажем, че класацията е изготвена от американци, а отвъд Океана електронната музика навлезе преди 3-4 години с пълна сила и в момента действително там „диджеите са новите рок звезди”, както обяви списание Rolling Stone. Което обаче важи за Европа вече от доста време.

Още по темата
Но няма как да си изкривим душата и да не признаем, че големите пари са именно в САЩ и затова най-популярните и активни диджеи там са се наместили в тази класация.

Тя започва с едно от имената на последните 2 години – Avicii, който е прибрал 7 милиона през миналата година, след като усилено обикаляше Щатите.

Пред него, под номер девет се нарежда Afrojack с 9 милиона, който незнайно как в последните две години се намести сред топ имената на денс сцената, въпреки че продукциите му са средна класа и понякога са доста мейнстрийм. Участията му се разпродават обаче доста бързо, а тъй като той продуцира парчета на звезди като Питбул и Бионсе не можем да се усъмним в дебелия му портфейл.

Американецът Kaskade се превърна във водещия американския диджей, след като започна партньорството си с Deadmau5 през 2008, което му отрежда 8-ма позиция, а самият „мъртъв мишок” e 6-ти с 11,5 милиона, но със сигурност това не е максимумът на възможностите му. Защото Deadmau5 е имал и по-добри години от изминалата, след като през 2009 например беше най-продаваният изпълнител в Beatport.

Между тях се нарежда напълно непознатият ни DJ Pauly D с 11 милиона, като той е известен отвъд Океана повече като участник в реалити шоуто Jersey Shore, което изглежда обаче му осигурява пълни зали в родината.

На петата позиция намираме шефа на Dim Mac Records Steve Aoki. Откачалката Aoki стана по-известен като диджей и продуцент в последните години и не е чак звезда от ранга на останалите, но въпреки че получава по-малко пари за изпълнение, той прави може би най-много участия – над 200 за 2011. Не че той има отчайваща нужда от тези 12 милиона, след като е син и наследник на създателя на веригата ресторанти за азиатска храна Benihana, която наскоро беше купена от друга фирма за 296 $ милиона.

На четвъртото място намираме добрият стар Давид Гета с 13,5 милиона, който вече стана толкова модерно да се хейтва, че мислим да му ударим едно рамо и да кажем, че тази година направи повече от блестящо шоу на морето.

В тройката са Swedish House Mafia, едни от най-ярките и хитови лица на денс сцената, които след като започнаха да издават общи тракове, които към края започнаха даже да ни допадат, и да разпродават немислими преди време локации като Madison Square Garden или Milton Keynes Bowl, решиха ненадейно да прекратят работата под общия си псевдоним, въпреки че са заработили $14 милиона през 2011.

Тяхното леко хаус звучене обаче не може да се справи с предводителя на дъбстеп модата, която толкова силно удари 2011.

Skrillex се превърна буквално за броени месеци в световна мегазвезда, чиито хитове дори вървяха по комерсиалните телевизии. Феноменът е прибрал 15 милиона долара, нещо, което трудно щеше да се случи с някогашната му хардкор банда From First To Last. А и едва ли ще се повтори тази година, след като канадската звезда го дава по-леко и се е отдал на заслужена почивка, може би заради връзката си с Ели Гулдинг.

Дори и водачът на най-модерното звучене на 2011 не успява обаче да се пребори според Forbes със самия крал на електронната сцена – Тиесто, който може да си навлече някои критики в последните години, но гърми повече отвсякога.

Той е прибрал внушителните 22 милиона долара, като често хонорарът му за една вечер е бил $250 000, което може би го впечатлило преди десетина години, когато е пускал за по 100 долара на вечер в малките клубове на родната Бреда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: хонорариТиестоSkrillex
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
5
 
! Отговори
До Fuck Yeah преди 11 години
"Надявам се ако един ден стана ДЖ да успея да правя музика подобна на тяхната. "Музикантите правят музика, DJ-ите я пускат и миксват. И въобще не е задължително да прави музика като DJ освен, ако не искаш да изцоцаш още парични от феновете с л*йната които правиш/
20
1
 
4
 
! Отговори
Fuck Yeah преди 11 години
Тиесто продължава да ги разцепва . Велик е той ! В последните годинки наистина не е особенно впечатляващ, но името вече работи за него и трябва да му се наслждаваме, защото скоро ще се откаже, а друг като него едва ли ще има. Мен напоследък много ме кефят Хардуел , който е любимец на Тиесто. Димитри Вегас и разбира се Фед Ле Гранд е фамозен :) ! Надявам се ако един ден стана ДЖ да успея да правя музика подобна на тяхната. Скрилекс и Стив също имат страшни парчета и правят луди купони
19
1
 
6
 
! Отговори
Mim преди 11 години
За интервю пред Forbes, Skrillex сподели:dubwububububtubsumbuwubtubsubawabubadbawbabuabawabubshamubbubsharubmabub.Журналистите бяга очаровано!
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да слушаш дъбстеп трябва да си маса изпушил човек, но както казва народа - за всеки влак си има пътници.
17
1
 
12
 
! Отговори
Благо преди 11 години
Jazzymen, недей да омаловажаваш труда на хората, това, че на теб не ти допада, не означава, че не трябва да я има. И на мен не ми харесва, но съм запознат с процеса на създаване и хич не е един голям бутон, на който пише "генерирай нов хит".В крайна сметка изразява своя гледна точка и влага средства и време, в нещо, което обича.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето ви музика:youtube/watch?v=NPYPm4ny9UM
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tezi , koito pluiqt sega, dovechera shte drusat buzi v chalgotekata, marsh tam marshi!
14
3
 
17
 
! Отговори
АнтиКаруцар преди 11 години
Лошото, е че хората като чуят dubstep се сещат за човечето с асиметричната прическа и американската вълна, пък то тази музика се е зародила в Англия, американците както винаги превръщат всичко в ужасна комерсиална боза.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АнтиКаруцарИ все пак реших да чуя Burial ... Не е лошо. Няма ги онези звуци от другите парчета...
12
1
 
13
 
! Отговори
!!! преди 11 години
aphex twin
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Музикантите са на заден план в DJ сет. Основното е продукцията, която естествено не се прави от музикални инвалиди. За съжаление (радост) напоследък се експериментира съз звук а не с композиция защото това се прави от Вивалди насам и е доскучало малко или много.На никой от изброениете не съм фен но конкуренцията е огромна и за да успеят се изисква нещо повече от това дали можеш да синхронизираш две парчета.И както с всичко: хората мразят и страхуват от това което не познават.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АнтиКаруцарНе, не искам. В смисъл не съм фен на този стил музика. Dubstep-a не му разбирам звуците. Не е за мен :)
9
3
 
13
 
! Отговори
АнтиКаруцар преди 11 години
До 4Това на Skrillex е пълна тъпня, само петни името dubstep, неговото е brostep или някаква такава пръдня. Ако искаш да чуеш добър dubstep си пусни Burial или класиците Leftfield.
8
13
 
7
 
! Отговори
WTF преди 11 години
Няма ли истински музикален инструмент го отписвам за каквато и да е музика
7
6
 
14
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
Всеки с предпочитанията си, нали знаеш. И на мен ми е жал за хората, които не могат да я оценят ама... ;)
6
18
 
11
 
! Отговори
.!. преди 11 години
И това ако е "музика"... жал ми е за хората които го слушат..
5
14
 
14
 
! Отговори
Jazzymen преди 11 години
Кат има балъци да плащат за компютърно генерирана тъпня тъй ще богатеят!
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Dubstep*
3
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тва Dubsteb ... не знам просто как да го опиша, но всеки случай не е музика.
2
1
 
19
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Напука ми монитора момче, стига с тия боб