Еди Ван Хален e най-добрият китарист на всички времена

Музикантът зае първо място в класацията на Guitar World
15 окт 2012 17:10, Петя Славова
30
Еди Ван Хален e най-добрият китарист на всички времена
Еди Ван Хален е обявен за китарист на всички времена. Снимка: Reuters

Еди Ван Хален бе признат за най-добър китарист на всички времена.

Музикантът зае първо място в проведена анкета от списанието Guitar World. В гласуването са участвали почти половин милион души. Те са давали своя вот от април до октомври като избор.

След победителя в класацията се нареждат Брайън Мей от Queen и Алекс Лайфсън от Rush. Четвъртата позиция е за Джими Хендрикс, последван от  Джо Сатриани, Джими Пейдж.

Седми е Тони Айоми, след него е Стиви Рей Вон и Даймбег Даръл Ебът.

Последен в десятката е Стив Вай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аман, от тези глупави класации, най-добрия във Вселената и незнам какво си...глупости на търкалета...има гениални китаристи(джаз, фламенко, класическа китара,...новатори, импровизатори).. където въобще не са споменати. Пълен дебилизъм са тези класации.....
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аман, от тези глупаи класации, най-добрия във Вселената и незнам какво си...глупости на търкалета...имам гениални китаристи(джаз, фламенко, класическа китара,...новатори, импровизатори) където въобще не са споменати.Пълен дебилизъм са тези класации.....
25
0
 
5
 
! Отговори
до Анонимен 10 преди 11 години
Братко, засрами се - бъркаш китара и бас китара. Как може в случая изобщо да споменаваш Иво и Денис?! От българските китаристи на най-добрите имената започват с К: Кристиян Платов, Кузьо от Паралел 42, Кочо. Останалите са се наместили на принципа "Като няма риба и ракът е риба" :) Хм, не само Блекмор отсъства от първото място. Не виждам тук и Джон Маклафлин.
24
5
 
1
 
! Отговори
aaaa преди 11 години
А за Стив Лукатър от Тото нещо? Човека има записани, забележете, 1000 /хиляда/ албума с различни музиканти. Ако не е добър ще го канят ли? А за Слаш?
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глас народен - глас божи. Все пак класацията е направена от гласовете на 500 000 души, не от "експерти" като вас.Между другото да оценяваш Хендрикс или Сатриани/примерно/, трябва да си поне Паганини.
22
1
 
2
 
! Отговори
RIP преди 11 години
Номер 1 е Ал ДиМеола.А лично за мене е Джейсън Бекер.
21
1
 
5
 
! Отговори
Keegan преди 11 години
Пълни глупости !! 1 е Ричи Блекмор. Джими може да е на второ място.А най-добър вокал е Рони Джеймс Дио.
20
1
 
4
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Отново класация без Ричи Блекмор, не знам кои са тези половин милион *** давали гласа си в поредната *** анкета... Всички знаем, че Блекмор е номер 1, но е силно недолюбван от журналистите, пък и той много не ги обича хахаха... май скоро не е чупил китарата си в нечия журналистическа кратуна :)))) Велик е Блекмор, другите могат само да участват в класации, докато той си свири и композира!
19
2
 
2
 
! Отговори
Уффф до 18 преди 11 години
Колега ,извинявам се за неточността.Мислех,че ще подразбереш по дефиниция,че става въпрос за люлката на рок музиката;не говорим за класика ,/ще включа и кралството естествено/ но ако се позачетеш в музикалните анали може и да научиш от кои стилове произхожда рок музиката и къде са се зародили съответно те!
18
1
 
6
 
! Отговори
Catch the Rainbow преди 11 години
Ричи БЛЕКМОР!Следва едноминутно мълчание.
17
1
 
7
 
! Отговори
до Оххх преди 11 години
"Там е люлката на музиката." Сериозно?! Аз пък мислех,че люлката на музиката е Европа! Щото когато на Стария континент са творили Бах,Моцарт,Бетовен,Шопен,Вивалди там,"зад океана" са свирили индиански оркестри. А от какви стилове музика са повлияни в последствие е ясно-африкански тарамбуки,рапъри и прочие "класики"...
16
6
 
1
 
! Отговори
Оххх преди 11 години
Абе хора тук става въпрос за анкета зад океана.Там хората са повлияни от съвсем различни стилове музика и музиканти.Там хората се докосват директно и индиректно до тези велики хора!Там е люлката на музиката.Стига са се изказвали хора,които не са хващали китара през живота си и не знаят какво е лад примерно.Това,че слушате музика не означава ,че я разбирате.Като гледам класацията мое мнение,че е за влияния върху поколенията и новаторство в китарната техника.Пазете си еснафското мнение за себе си!
15
5
 
8
 
! Отговори
Бигъс Дикъс преди 11 години
Моята класация:1. Чък Норис2. Джими Хендрикс3. Стив Вай
14
0
 
4
 
! Отговори
... преди 11 години
Да Еди Ван Хален е наистина класа ,но моето лично мнение е за Джими Хендрикс,мисля че е ненадминат за всички времена.Да не забравяме и за Ричи Блекмор,ами Сантана,а Малмстийн...
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ван Хален е сложен на първо място ,може би защото така да се каже е пионер сред китаристите.Той е вдъхновил много хора да хванат китарата като пример мога да дам - Eruption,Самата му виртуозна техника на свирене, съчетана с усета му за рифове го поставят на първо място в тази класация.В някоя друга може би въобще го няма.Изобщо такава класация е безмислена и само може да подразни хората.Аз най си харесвам Дейвид Гилмоур - чувство и Пол Гилбърт - виртуозност и чистота на изпълнението.
12
2
 
1
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Плюещите долу - не забравяйте, че все пак това е субективна класация.Например, за мен няма класация в която да ги няма Ингви Малмстийн, Дейв Мъстейн, Джеф Уотърс, Джон Петручи и Майкъл Ромео, но карай да е весело.Пак добре, че са се сетили за Алекс Лайфсън и Даймбег (RIP), неочаквано е.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За мене Ричи Блекмор няма място в тази измислена класация, защото той е бога на китарата...
10
2
 
8
 
! Отговори
ИВА преди 11 години
МОЙТА СЛАБОСТ Е РИЧИ БЛЕКМОР .573
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ричи Блекмор и Стив Морз - за мене и двамата са най-доброто в хард рока. Иначе споделям Джими Хендрикс да е в класацията,няма го обаче Сантана, феноменален е.А от българските музиканти - Ивайло Крайчовски и донякъде Денис и Антоан от Ахат.
8
0
 
5
 
! Отговори
hahaha преди 11 години
Много измислена класация. Но има и друго, че повечето които гласуват са млади хора и знаят много малко за старите величия. Чували са 2-3 изпълнения на не са били на концерт дори за да оценят доброто старо време. И къде по дяволите е Ричи Блекмор в тая измислена класация.