Преброяване на дивите танци

Оратница и Kottarashky DJ сет - с общ концерт и нови албуми
Обновена: 1 ное 2012 17:33 | 1 ное 2012 17:33, Петя Славова
3
Преброяване на дивите танци
Оратница. Снимка: Blender

Оратница ще направят първия си концерт в София. Може да ги чуем на 7 ноември в клуб Blender .

Групата, която издаде дебютния си едноименен албум през пролетта и осъществи първото си самостоятелно национално турне, вече се готви за втора клубна изява и за заснемането на първото си видео.

През лятото Оратница бяха един от участниците на най-големия фолк и джаз фестивал на открито в Брюксел - Brosella Jazz & Folk, където бяха препоръчани от WorldMusic.net като най-интересен хедлайнер на форума.

По-късно Оратница спечелиха "Битката на бандите" в най-престижното световно списание за уърлд музика - Songlines, които дадоха на дебюта им 4/5 звезди и изключително позитивно ревю.

Албумът на Оратница бе похвален и във водещото списание за фолк музика във Великобритания - fRoots, а в шестте месеца от излизането си, предавания, посветени на групата, са излъчвани в радиостанции в Испания, Великобритания, Германия, Канада, САЩ и др.

Специално участие с ремикс в албума, както и в концерта на 7 ноември ще има Kottarashky, който ще стартира вечерта с DJ-сет с качествена селекция от фюжън и етно вибрации.

Никола Груев, както е истинското име на музикалния архитект, изключително рядко излиза на сцена без бандата си The Rain Dogs, с които тази година издадоха новия албум, Demoni oсъществиха национално и европейско турне.

На 7 ноември обаче публиката в клуб Blender ще има шанса да го види сам зад пулта – така, както стартира шеметното пътешествие към уникалния си стил и авторска музика преди няколко години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много добро, трябва да се чуе на живо
2
1
 
0
 
! Отговори
фен преди 11 години
първия концерт на оратница в софия ????? аз съм бил на 3 концерта техни вече в софия, ама нищо , този ще е ПЪРВИ ПАК ОК .... евала бе бате, евала на нюза . . .
1
1
 
10
 
! Отговори
До критикарите преди 11 години
Къде сте бе, еееееей, патриоти!Вчера се изпотрепахте да пишете срещу Хелоуин, а днес не казвате и дума в подкрепа на тази група, която се придържа към старите български фолклорни традиции, стреми се да ги обнови и актуализира, да ги направи популярни сред тийнейджърите /И нямат нищо общо с уруспийско-кръчмарските фолк-певачки!/.