Ще бъде ли отново на върха по-различната Риана?

Поп дивата разчупва малко комерсиалното си звучене
Обновена: 27 ное 2012 16:39 | 27 ное 2012 16:39,
6
Ще бъде ли отново на върха по-различната Риана?
Риана Снимка: Reuters

За четвърта поредна година, в четвърти пореден ноември, Риана издаде нов албум с авторски парчета. Подобна продуктивност рядко се вижда в днешно време в който и да било жанр, макар че бързината на издаване на нови хитове обикновено говори за претупана работа и бързо припечелване от славата.

Риана обаче успя в последните 5 години да се настани на върха на поп музиката и поне за по-комерсиално насочените музикални фенове, както и за обикновените случайни слушатели, които се докосват само до няколко парчета от мейнстрийм сцената в даден момент, тя блести със своите големи хитове, макар да е забъркана с не по-малко мръсни скандали.

Такъв е и албумът Unapologetic – комерсиален, мръсен, скандален – въобще всичко, което се продава добре. Критиците обаче са благосклонни към него и му дават доста по-добри оценки от предишните – тук певицата набляга не толкова на лесните за възприемане поп хитове, а по-скоро на тъмните тонове и разказите за живота й, който както и да си кривим душата, едва ли има толкова тъмни страни.

Една от тях обаче бе неотдавнашната й връзка с Крис Браун, който за край на взаимоотношенията им я преби. Младите, бурни и богати звезди обаче явно лесно забравят, защото Риана си партнира именно с него в скандалното парче Nobody`s Business, където тя пее за именно тази случка с възможно най-депресиращите й аспекти – както и в No Love Allowed.

Слуховете обаче са, че двамата отново са заедно, което прави цялата уж въплътена в този албум мъка, доста фалшива. Като музикално качество обаче песните са една идея по-добри, с по-различни текстове и по-разннобразно звучене.

Дебютното Diamonds пък вече от два месеца се върти навсякъде и макар да изглежда почти невъзможно, може и да застигне по успех доста слушаемото We Found Love от преди година, което беше продуцирано от титаничния Калвин Харис – но Diamonds има не по-малко могъщ автор – Sia, позната ни от Titanium на Гета. Diamonds обаче е не по-слабо и доказва, че освен големи скандали, певицата може й да прави големи хитове – поне такива, които стават големи и се възприемат повече от добре от днешната публика по света.

В албумa има няколко стойностни парчета, а редица звезди помагат в създаването му – Давид Гета и The Dream (Fresh Off The Runway), Ники Ромеро (Right Now), Chase & Status (Jump), Eminem, който връща вокалите от Love The Way You Are в Numb, и дори Адел, която заедно с Emeli Sande пише бонус парчето Half Of Me.

Така певицата от Барбадос, за добро или за лошо, най-вероятно ще остане по върховете на чартовете и в следващите месеци, като и новите й парчета ще се въртят до скъсване. Можем само да се надяваме, че това няма да дойде в повече накрая, както обикновено става.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
TRY преди 11 години
Не мразя Рианчето ,но Боб забога Гага има по големи успехи и по - добър глас от на Риана! Случайно да си слушал живи изпълненения на въпросната ....и след това да си си пускал някое на Гага ?? Ако не ...трябва да го направиш. Риана направи хитове само защото Гага я няма в момента заради турнето ....иначе докато Гага изкарваше хитове в цял свя ....от Риана никой не се интересуваше. ARTPOP идва и Риана да си стяга багажа. И Боб не я сравнявай с Мадона ...защото само Гага може да се сравни с нея ;)
4
0
 
4
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Съгласен съм донякъде с 3. Риана направи истинско израстване от "SOS" и "Umbrella" до хитовете й от последните 2г. Хубава е, с интересен глас. Минус според мен е, че музикално и вокално понякога парчетата й са е доста досадни за слушане. Но тази млада жена е на 24г. и вече има 1 хитове в САЩ колкото Мадона (справка Билборд). Според мен Риана в момента е супер звезда в музиката и нищо чудно до няколко години да е недостижима за останалите. Леля Гарга много, ама много може да й завижда.
3
2
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 11 години
В което няма нищо лошо.Все пак човек трябва да се развива, макар, че за мен Риана няма слаба песен.Винаги е била новаторка и успява да задържи интереса към себе си, за разлика от една Лейди Гага например, която вече се изчерпа.
2
1
 
5
 
! Отговори
Жени преди 11 години
Готина!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
последните й парчета са къде къде по-добри от тези в началото на кариерата й.