"Дим да ме няма" е номер 1 в Топ 100 на песните у нас за 2012 г.

В топ 10 попада и "И ти не можеш да ме спреш" на Дивна, Миро и Криско
1 фев 2013 17:39,
7
"Дим да ме няма" е номер 1 в Топ 100 на песните у нас за 2012 г.
Печенката, Бобо и Графа Снимка: Dnes.bg

За първи път официалният "Топ 100" на България се оглавява от българско парче - "Дим да ме няма" на Графа и Бобо с участието на Печенката. Това сочи официалната "Топ 100" еърплей класация на България за 2012 г., съобщиха от ПРОФОН и New Media Lab.

Втората позиция се заема от "Ai Se Eu Te Pego" на Мишел Тело. На трето място е Фло Райда с неговия хит "Whistle", следван от румънеца Смайли и "Dead Man Walking". "Топ 5" се допълва от "Somebody That I Used To Know" на Готие с Кимбра.

В "Топ 10" намира място още една българска песен - "И ти не можеш да ме спреш" на Дивна, Миро и Криско. През 2012 г. се наблюдава тенденция за нарастване на еърплея на българска музика в радио- и ТВ ефира у нас, като сред 100-те най-излъчвани песни попадат 11 български заглавия, отбелязват от ПРОФОН.

Класацията показва и сериозно присъствие на румънска музика в българския ефир, като най-излъчваните изпълнители от северната ни съседка, в рамките на "Топ 50" са Смайли - "Dead Man Walking", Алекс Мика - "Dalinda", Лаурентиу Дута и Андреа Баника - "Shining Heart", и "Pumpin" на Лъки Мен Проджект.

В телевизионната класация "Топ 20" намират място повече български песни, отколкото в подредбата за радиото - 5 в телевизионния ефир, спрямо само 3 български заглавия в радиоефира.

"Най-въртените" български клипове в телевизиите са "Дим да ме няма" на Графа, Бобо и Печенката, "Цяла нощ" на 100 Кила с Лора Караджова, "И ти не може да ме спреш" на Дивна, Миро и Криско, "Кой ден станахме" на Ангел и Мойсей с Криско и "Почивни дни" на Криско.

Годината приключва най-успешно за десет български песни, които се изкачиха на върха на българската класация за 2012-а.

Лидерството в тази класация се запазва от "Дим да ме няма" пред "И ти не можеш да ме спреш" и "I Love My DJ" на "Дийп Зоун Проджект".

Класацията продължава с "Почивни дни" на Криско на четвърта позиция, a на пето и шесто място са съответно Ангел и Мойсей с "Кой ден станахме" и Рафи с "4321".

В "Топ 10" на българските хитове за 2012 г. място намират и песните: "Баш майсторска" на Били Хлапето и Лексус с Dim4ou, "Цяла нощ" на 100 Кила с Лора Караджова, "Когато ти трябвам" на или Хлапето с Михаела Филева и "Спри" на Богомил.

Класацията отразява осъществен 24-часов мониторинг на излъчването на 20 представителни електронни медии – радиостанции и телевизии с национално покритие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Frost преди 11 години
Хааааааааа номер 1 ли бе?Тази песен ако не се налага от медиите и номер 10 нямаше да е !!!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Естествено, че беше най-свежата песен. Разбира се, някои хора могат да имат претенции, че лиготии като "Ти не можеш да ме спреш" представляват нещо, но хората с усет виждат каква скука и рутина лъха от тях. Всичко е пълна боза...
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКТО ВИТАГИ ДИВОТИЯТА И ПРОСТОТИЯТА В МУТРО-ТИКВОЛАНДИЯ Е НА ПЪРВО МЕСТО.
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбира се, че е номер 1. След като са си платили да ги въртят непрекъснато. То нито е музика нито е песен нито е изкуство. Само ги погледни на снимката : рап-чалгари
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NAPRAVO HIMN NA BALGARIA DA STANE .
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крайно време е да стане и на практика ,...НА ТЕРМИНАЛИТЕ !