Новата рап звезда ASAP Rocky

Единственият по-изявен фаворит на критиците за януари
Обновена: 26 фев 2013 09:37 | 26 фев 2013 09:37,
4
Новата рап звезда ASAP Rocky
ASAP Rocky. Снимка: Reuters

Януари и февруари тази година бяха относително спокойни месеци и не успяха да ни сгреят с много качествена нова музика, като сушата продължи и в първите седмици на февруари.

След като през последните години именно през януари се появиха някои от най-влиятелните албуми – 21 на Адел и Born To Die на Лана дел Рей, то резултатът сега беше леко разочароващ, като единственият по-изявен фаворит на критиците и меломаните дойде от напълно противоположна на споменатите лирични продукции посока – от младата рап надежда ASAP Rocky, който с бруталните си рими и бърз ритъм успя да си спечели фенове, но и много негативни мнения.

Албумът му Long Live ASAP беше определен от критиците като сериозен успех, но трудно може да се впише в борбата за албум на годината, като по-скоро клони към средно ниво.

Това обаче със сигурност не значи, че албумът няма своите силни страни. Не можем да не похвалим на първо място продуцентите му, които са успeли много умело да вплетат в неговия саунд много видове звучене, от което идва и най-голямото му достойнство – повечето парчета поемат постоянни завои в различни стилове и откъм разнообразие той е далеч от повечето хитови рап записи, които се концентрират главно върху римите и понякога позабравят звученето зад тях.

Така започва още първото парче – едноименното Long Live A$AP, а по същия начин са конструирани и вече издадените сингли от албума – хитовите Goldie и Fuckin` Problems. Освен бурните и нецензурни рими и клипове с разголени момичета, Раким Майърс, както е истинското име на рапъра от Харлем, е събрал и страхотен екип за албума си.

Освен него, сред продуцентите личат имената на Birdy Nam Nam, Скрилекс и Hit-Boy, продуцирал Niggas In Paris на Jay-Z и Kanye, както и на много други. Wild For The Night с участието на Скрилекс вече се превърна в своеобразен хит в интернет, след като присъствието на дъбстеп звездата бързо съсредоточи вниманието на меломаните върху нея, но тя е само един от много успешните музикални експерименти в този албум.

Не само, че парчетата от албума могат да задоволят доста различни вкусове, а и като специална изненада в няколкото бонус парчета се появяват звезди като Флорънс Уелч, Imogen Heap, Фарел Уилямс, Waka Flocka Flame и Gucci Mane. Няма да пропуснем и парчето с  Кендрик Ламар – 1 Train, което е може би най-лесно запомнящото се и бързо за възприемане от този запис и може лесно да стане следващия хит за младия рапър, когото според прогнозите на критиците ще слушаме доста често в следващите години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: музикаASAP rocky
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Юзер преди 11 години
Здравейте, подкрепете това лого, ако ви харесва :) prsr-konkurs.eu/vote.php?view=220
3
1
 
1
 
! Отговори
Oleee преди 11 години
Toq ima xubava usta ... :-)
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** с малки очички от "любимите" ми
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
баси гнусното негро!!