Оратница – от Гърция, през България за Малайзия

Групата с концерт на 17-и март
Обновена: 14 мар 2013 22:23 | 14 мар 2013 22:20, Петя Славова
1
Оратница – от Гърция, през България за Малайзия
Снимка: Студио 5

Музикалната компилация на Оратница от етно и джаз можем да чуем на 17-и март в Студио 5.

Заедно с Кипри, те ще представят обновения си репертоар, включващ парчета от едноименния си албум, както и няколко чисто нови песни.

Групата ще пристигне на събитието директно след участието си на гръцкия Balkan Festival в Солун, който всяка година представя млади етно музиканти от Балканите .

Дни по-късно Оратница и Кипри заминават на Фестивала за световна музика на остров Пенанг, Малайзия (Penang World Music Festival ), който ще се проведе между 30 и 31 март в Парк „Куери”, Ботаническите градини на остров Пенанг.

На сцената на екзотичния остров българската музика ще бъде представена редом с изпълнители от цял свят - Южна Америка, Гвинея-Басау, Индонезия, Иран, Португалия, Гърция, Бразилия, Филипините и др. Публиката ще бъде част от автентично мизикално преживяване, представящо смесица между традиционна и модерна музика на глобално ниво. В дневната програма на фестивала са предвидени и музикални ателиета, по време на които Оратница и Кипри ще запознаят посетителите с музиката и специфичните си инструменти и техника на свирене и пеене.

В последните две години музиката на Оратница е представяна на живо на няколко международни фестивала, музикални панаири и е звучала в ефира на десетки радио предавания на няколко континента. Още с излизането си, албумът им получи серия от възторжени ревюта в авторитетни международни музикални списания (fRoots, FolkForum, Songlines, и др.), а с началото на дистрибуцията им в Западна Европа се появиха похвали и в белгийски и холандски медии, като Agenda Magazine, Тropicalidad.be и Musicframes.nl.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари