Музиканти Ешкенази подаряват цигулки на млади таланти

Конкурсът ще се проведе на 15 май
29 мар 2013 12:39, Петя Славова
2

Максим Ешкенази. Снимка: Фортисимо Фест

Млади цигулари може да получат нови инструменти, ако докажат уменията си в музикален конкурс, който ще се проведе на 15 май. Талантът им ще бъде оценяван от цигуларя Веско Пантелеев Ешкенази и диригента Максим Ешкенази.

Събитието ще се проведе в голямата зала на НМУ „Любомир Пипков” – София. Известните музиканти този път са решили да подкрепят младите участници с  награда – две цигулки за талантливи млади виртуози.

Цигулките са с изключително качество, създадени от утвърдения съвременен лютиер Риц Ивата, който ще участва в журито на първото издание на конкурса.

Риц Ивата дарява копие на Страдивари, а втората цигулка - копие на Гуарнери Дел Джезу (също негово дело) е притежание на Веско Пантелеев Ешкенази.

Целта е тези инструменти да попаднат в ръцете на амбициозни и талантливи млади хора, които да развият своята дарба и да се явяват с гордост по световни конкурси. "Фортисимо фест" ще предостави и възможност победителите да се изявят и на сцената на откритите концерти "Музика под звездите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много сте готини и двамата братовчеди ! Върхът сте и като хора и като музиканти !!!