Клуб Ялта сред 20-те най-добри в света

Най-добрият клуб в света е в Бразилия
Обновена: 1 апр 2013 10:27 | 1 апр 2013 10:27,
3
Клуб Ялта сред 20-те най-добри в света
Снимка: Булфото, архив

Клуб Ялта в София отново се нарежда сред топ клубовете в света според тазгодишното издание на престижната класация на DJ Mag за най-добрите заведения за електронна музика.

За съжаление култовият софийски клуб губи няколко позиции от миналогодишното си върхово постижение – N 12, но все пак остава сред най-добре класираните клубове със своето 20-то място.

Въпреки лекия спад, това е поредното доказателство за високото качество на клубната култура в България и в частност на електронната сцена, след останалите големи събития в последните години – гостуването на мегашоуто A State Of Trance 600 на Армин в София, редицата други големи събития в София или на морето, разрастването на Spirit of Burgas на отделна електронна сцена. Страната ни продължава да се определя от много от диджеите като много добра дестинация за пускане, най-вече заради страхотната подкрепа от родните фенове.

На първо място тази година успява за първи път да се наложи Green Valley – бижуто на Бразилия. Този божествен плажен рай за електронните фенове приюти в последните години много от големите имена на световната сцена и бавно се изкачваше в класацията. Макар да е по-слабо популярен от далеч по-именитите си врагове по върховете, той успява благодарение на доказаното си вече качество и извоюваните верни фенове да си спечели съвсем заслужено титлата тази година, измествайки предишния любимец – Space на Ibiza.

В десетката влизат, разбира, се още други клубове на Белия Остров – Pacha (3) и Amnesia (10), а култовите DC10 (14) и Privilege (17) също държат добри позиции. Сред топ 10 доминиращото присъствие на испански клубове е още по-осезаемо от обикновено – освен вече споменатите островни клубове, както и BCM (6) на остров Майорка, Мадрид също е добре представен с чудовищния Fabrik (9), събиращ до 10 000 души.

Бразилия обаче е истинският печеливш от тазгодишната класация – под номер 8 намираме Sirena, а 16-ти е бляскавият Warung Beach Club. Лондон като клубна столица отново е защитен от двата си топ представителя – Fabric (4) и легендарния Ministry Of Sound (7). Двете бляскави дестинации от южните ни съседки също се справят доста добре както обикновено – Cavo Paradiso на о. Миконос е 13-ти, а Guaba в Кипър е 15-ти.

Радостен е фактът обаче, че Cacao Beach също се задържа в класацията, макар миналата година да нямаше чак толкова много големи събития там. Тази година много от летните партита се завръщат на Cacao, така че занапред може да се очаква и по-голям възход от сегашното 87-мо място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква клубна култура,какво високо качество?!Преди 2000 г. ел.музика беше ъндърграунд,след 2000 беше модерна за един кратък период от 4-5 години,в момента няма ел. култура в Бг.Отскочете до съседна Румъния да видите там какво става.
1
5
 
2
 
! Отговори
ран преди 11 години
Кой им е казал, че са на това място ? И за кой свят става дума ? Измислен свят, измислен клуб,измислено място,измислен живот !!!!!!!!!!