Club Tunes: Какво слушахме през април?

Новите летни хитове се задават на хоризонта
7 май 2013 11:38,
0
Club Tunes: Какво слушахме през април?
Depeche Mode. Снимка: Reuters

След традиционното затишие на сцената в началото на годината електронната музика се върна към своето плодородие с настъпването на пролетта и март и април бяха благодатни към музикалните фенове, като вече оформиха някои основни любимци за лятото.

С оглед на задаващия се умопомрачителен концерт на Depeche Mode идната неделя, то няма как да не уважим появилия се наскоро ремикс на едно от новите им парчета. Не само че става въпрос за може би най-качествената продукция от новия им албум – Soothe My Soul, но и преработката е поверена на такива имена като Jacques Lu Cont и Стийв Анджело, затова и единственият очакван резултат е безупречна работа.

Калвин Харис продължава стремителното си издигане към върха. Шотландецът се утвърди като любимец на ценителите още в началото на кариерата си, а в последните 3 години с излизането на сериозни комерсиални хитове, събрали се звездно в албума му 18 Months през миналата година, той се изстреля сред най-популярните изпълнители въобще днес. За това свидетелство и вълнението, видно в социалните мрежи през април с излизането на клипа към силното му I Need Your Love, в което му партнира блестящата Eли Гулдинг.
Едно от изненадващите силни нови попълнения намерихме в поредния Youtube канал, развиващ се с бясна скорост през последните месеци – Pandora Music. Там попаднахме на страхотен ремикс на вече популярното и обичано We Come Running на Youngblood Hawk от страна на Vicetone. Eric Prydz също беше деен през април – издаде впечатляващото Power Drive, бързо заело топ позициите в Beatport.

Феновете на Тиесто вече се подготвят за една вълнуваща година. В следващите месеци те ще се насладят на много нови продукции от своя любимец. Наскоро той обяви излизането на третата част от вече култовата му компилация Club Life в средата на юни. Това издание ще бъде посветено на Стокхолм, един от любимите градове на диджея, от които той неведнъж е черпил вдъхновение, а през есента се говори и за нов авторски албум. Още през май някои от новите му продукции ще бъдат издадени като сингли, а в последния месец сред феновете се върти и безупречния му ремикс на Loose на Noisecontrollers.
Макар никой да не иска тя да се превръща в комерсиален дразнител, няма как да пропуснем при един обзор на електронната сцена за април да сложим Get Lucky на Daft Punk, дори с риск да се повторим. Парчето с участието на Фарел Уилямс събра невероятна подкрепа в интернет пространството в дните след излизането си и затвърди статута на Daft Punk на най-култовите електронни изпълнители, от които да очакваме още един легендарен албум и то само след броени дни – в края на май. С излизането му, придружено от вече издадения нов албум на Армин, който ще ви представим в следващите дни, можем само да тръпнем в очакване на едно паметно лято, придружено с толкова класни продукции.

Пълен плейлист

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари