Дания спечели Евровизия-2013

Определят победителката Емели де Форест като датската Шакира
Обновена: 19 май 2013 11:22 | 19 май 2013 08:35, Елка Василева
96
Дания спечели Евровизия-2013
Победителката Емели де Форест. Снимка: БТА

Дания завоюва първото място на музикалния конкурс Евровизия-2013, който се състоя в шведския град Малмьо.

Двадесетгодишната датчанка Емели де Форест получи най-голямата подкрепа на зрителите и на журито за песента "Only Teardrops"  (Само сълзи). Общо 25 държави се състезаваха на финала на конкурса, който бе наблюдаван от около 125 милиона телевизионни зрители, отбелязва агенция Ройтерс.

Емели де Форест изпълни любовната балада боса, в позата на  русалка в съпровод на барабани и флейта, извикващи във  въображението приказни образи на Ханс Кристиан Андерсен. Тя  събра 281 точки. Някои журналисти определят Емели като "датската Шакира".

На второ място завърши Фарид Мамадов от Азербайджан с  песента "Hold me", а трета се класира Злата Огневич от Украйна с "Gravity".

Следващото издание на конкурса - Евровизия-2014 - ще се  състои само на няколко километра от Малмьо - на отсрещния бряг  на пролива Ересун в датската столица Копенхаген.

Дания печели на Евровизия за трети път. Първата победа е в Лондон през 1963 г., а втората - в Стокхолм през 2000 г., припомня БТА.

До ранните утринни часове продължи празненството по случай победата Емели де Форест Евровизия-2013, съобщава ИТАР-ТАСС. Тапи от шампанско се разлетяха във въздуха и викове "Победата е  наша" прозвучаха сред датските фенове още щом водещата Петра Меде обяви преди края на гласуването победата на Де Форест и нейната песен "Само сълзи".

На заключителната пресконференция певицата, без да скрива емоциите си, размаха пред журналистите официалния приз - тежка  статуетка от прозрачно стъкло под формата на микрофон. "Още не  мога да осъзная какво се случи", призна тя. След срещата с  медиите тя се отправи в дискотеката на "Евровизия-2013", за да  отпразнува успеха си със своя екип.

На страницата си във Facebook Емели получи поздравления от  премиера на Дания Хеле Торнинг-Шмит и от лидера на опозицията, ръководителя на Либералната партия Ларс Расмусен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Песента е страхотна боза!
36
3
 
16
 
! Отговори
Христина преди 10 години
Поредният глупав (политически) пълнеж :-)))
35
13
 
28
 
! Отговори
Гоце преди 10 години
2 място за : Фарид Мамадов - Азербайджан ??? !!!Ке умрем от СМЕХ.!!! Е па т'ва Евровизия ли е ,или Ориентджангър!!!И най-удивителният факт ,България му шитва 12 точки ??? Кой от Вас е гласувал за този екземпляр ??? Въобще гласувал ли е някой Българин за него ???
34
3
 
14
 
! Отговори
ЪХЪ преди 10 години
До Анонимен Дана интерненънъл ще се помни и след 1 000 години
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте ревали бе, да си пее момичето, важно е участието. Още другата седмица ще я забравим. Това да не е Дана Интернешенъл, че да се помни
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мисля имаше по - добри песни примерно украйна;русия;швеция;германия ,но певицата не успя да изпее добре песента!имаше и други добри попадения!но видях защо нас ни няма!просто това не е място за поп фолк или етно фолк!с новите правила с жури трудно ще успеем!ние нямаме добри певци и песни и аранжори и издатели.....
31
6
 
10
 
! Отговори
... преди 10 години
Преместих си го...На кой по дяволите му пука за този политически конКУРс?!?
30
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
mnogo e sladka v lice, no badjacite i sa po-golemi ot moite... a az se buhtq zdravo vav fitnesa...
29
8
 
9
 
! Отговори
Джедай мастър преди 10 години
До САБРИХристоматиен пример се казва, не харизматичен. Песента е много блудкава и тая Емели крещи все едно я колят и е много смешна като се опитва "да влага чувство" в изпълнението си.
28
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Песента на Дания беше най-добрата и страхотно изпята! Капела - Германия беше сред фаворитите, но беше разбиващо фалшива.Другите хубави песни бяха на Азърбайджан (традиционно силно участие, защото се ангажират креативни хора от цял свят), Исландия, Норвегия, Русия.През последните години няма случайни песни победители!А ние пращаме от *** по-*** песен всяка година. И е нормално да не минем на финала.
27
1
 
20
 
! Отговори
DeDe преди 10 години
Току що посетих няколко торентракера и видях че най свалянето нещо е попфолк ,стотици бясно свалят чалга .Та това са българи и то млади хора .Има класика която се сваля само от един човек ,това показва че коментара ми по долу е верен.
26
2
 
21
 
! Отговори
мак преди 10 години
Харесват ми песните на Азербайджан, Унгария, Швеция, Грузия и още няколко. Голям недостатъ на конкурса обаче е това, че се е превърнал в конкурс за английска песен. Щеше да е по-интересен, ако всеки пее на родния език.
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бравоооооооо
24
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Деде, то датската песен ако не е евро-чалга, аз главата си залагам.
23
10
 
18
 
! Отговори
DeDe преди 10 години
От коментарите ясно се разбира че за българина голямото изкуство е чалгата и разочарованието е разбираемо .
22
4
 
25
 
! Отговори
САБРИ преди 10 години
Тази песен я НАБЕДИХА за победител доста преди началото на "така нареченият конкурс".Дори преди много от страните да обяват своите учасници. .. ХАРИЗМАТИЧЕН Пример за Абсолютния МОРАЛЕН Упадък на ЕВРОВИЗИЯ ... СРАМ и ПОЗОР.
21
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
RIP Eurovisia
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Песента на Украйна беше хиляди пъти по-яка .....
19
15
 
11
 
! Отговори
жени преди 10 години
Тва е такъв блудкаж, че даже и мелодия няма. Извод: колкото по тъпо и блудкаво е еедно парче, толкова по-голям шанс има. Армения и Гърция бяха много по-добри.
18
11
 
12
 
! Отговори
iii преди 10 години
Емели де Форест - Емели от Гората - хубава песен, но жената ми е несимпатична с тези вежди-говежди.