Борис Карадимчев отбелязва 80-ата си годишнина на сцена

Композиторът празнува с Биг Бенда на БНР
25 юни 2013 17:25, Петя Славова
1
Борис Карадимчев отбелязва 80-ата си годишнина на сцена
Борис Карадимчев. Снимка: Булфото

Едни от най-мелодичните български песни като "Любовта, без която не можем", "Богатство", "Нашият град", "Хора и улици" ще може да чуем в изпълнение на Биг Бенда на БНР. Поводът за събитието е отбелязване на 80-годишния юбилей на техния композитор Борис Карадимчев.

Концертът ще е под диригенството на Антони Дончев в театър "Сълза и смях" на 26 юни. В музикалния празник ще се включат Мими Иванова, Развигор Попов, Любомир Киров, Калин Вельов, актьорът Константин Икономов и детска вокална група "Пим - Пам", чийто дългогодишен художествен ръководител е Маестро Карадимчев.

Композиторът, оставил златна диря в българската култура, е автор на повече от 300 известни песни, сред които незабравимата "Бяла тишина". Не е малка и кариерата му в киното. Той пише музиката за над 40 игрални и 120 анимационни филма, между които "Сватбите на Йоан Асен", "Селянинът с колелото", "Матриархат", "Оркестър без име", "От нищо нещо ", "Краят на песента", "Гневно пътуване" , "Сватбите на Йоан Асен".

Част от огромното си творчество Маестро Карадимчев посвещавана децата. Неговите творби присъстват в учебниците по музика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
галактика преди 10 години
Жив и здрав да е !