Фреди Меркюри и Майкъл Джексън "оживяват" в дует

Покойните колоси осъществили звукозаписна сесия през 1984 г.
30 юли 2013 16:52, Петя Славова
3
Фреди Меркюри и Майкъл Джексън "оживяват" в дует
Фреди Меркюри не харесал идеята да записва с ламата на Джако. Снимка: Reuters

Неизвестни дуети, записани от легендите Фреди Меркюри и Майкъл Джексън преди 30 години, ще видят бял свят и ще щурмуват световните класации по Коледа, съобщава сайтът Контактмюзик.

Покойните колоси на попмузиката осъществили съвместна звукозаписна сесия през далечната 1983 година в град Енсино, Калифорния. Идеята била да направят съвместен албум, но проектът се провалил, пише БТА. Все пак от него останали три дуета на Фреди Меркюри и Майкъл Джексън, които потънали в забвение.

Сега останалите живи колеги на фронтмена на "Куин" - Брайън Мей и Роджър Тейлър, са решили да "съживят" дуетите. Те са получили разрешение от фонда по наследството на Майкъл Джексън, който държи правата над всички негови изпълнения. В благородното им начинание им помага и продуцентът Уилям Орбит, работил с големи имена като Мадона и група "Блър".

Според вестник "Таймс" проектът с дуети Меркюри/Джексън се провалил заради пословичната ексцентричност на Джако.

Отношенията на двете легенди бързо се обтегнали в звукозаписното студио. Чашата преляла, когато Джако се явил на запис, придружен от любимата си лама. Тогава Фреди на пожар позвънил на продуцента си Джим "Маями" Бийч.

Фронтменът на "Куин" му проплакал по телефона: "Маями, идвай бързо да ме измъкнеш оттук. Днес ми се наложи да записвам с лама!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
не са кой знае колко неизвестни - едната песен е There must be more to life than this и я има като солова версия в албума на Фреди, а втората е State of shock, която не е нещо особено. Според мен Браян Мей и Тейлър е по-добре да ремастрират по-ранни концерти на Куин и да ги издадат, отколкото да търсят съдържание, там където го няма или да преиздават компилации от едни и същи песни, без даже поне някакви вариации да използват.
1
1
 
12
 
! Отговори
мен преди 10 години
Майкъл Джексън се е отказъл да издаде записите просто защото е разбрал че до бога на рока звучи лошо. Фреди Меркюри го спуква отвсякъде. Ето защо записва своята композиция с Мик Джагър на фона който вече стои добре.