Британската сензация Disclosure продължава към върховете

Дебютният им албум Settle получи само отлични оценки
Обновена: 4 авг 2013 10:58 | 4 авг 2013 10:56,
1
Британската сензация Disclosure продължава към върховете
Снимка: Facebook

Британското дуо Disclosure се появи ударно през 2012 и успя набързо да спечели положителните оценки на всички критици, както и на голяма част от феновете на електронната музика.

Поуморена от лекото еднообразие в звученето, което се наложи от водещите диджеи в последните две години, и липсата на нов саунд в повечето големи продукции, публиката видя в Disclosure глътка свеж въздух и нещо съвсем ново и оригинално. Изглежда без да го осъзнават, двамата британци поведоха цяло ново UK funky движение, в което вече имат много последователи, но остават явните лидери.

Затова и излизането на дебютния им албум през юни беше събитие за много от следящите развитието на електронната сцена, на която благодарение на канала Majesticcasual в последните месеци започна да се утвърждава едно по-алтернативно звучене, бягащо от комерсиализацията и поп насоката на най-известните диджеи и продуценти в момента.

 

Двамата братя от Съри, Югоизточна Англия, родени през 90-те години, започват да се занимават с музика сравнително късно и пускат първите си парчета едва през 2010 и 2011. В средата на 2012 обаче идва пробивът с Latch, който завладява радиостанциите в Англия, а Пийт Тонг се влюбва в него и започва да го лансира доста често в предаванията си.

През изминалата есен той доста често говореше за Disclosure и ги обяви за едни от най-големите надежди на електронната музика, а клубната сцена в Англия ги прие повече от радушно, като им предостави множество възможности за изява. И братята не разочароваха никой, като издадоха през тази година гръмкото When A Fire Starts To Burn и перфектно звучащото лятно парче White Noise, което грабва още с първото слушане.

Те едновременно успяват във всяко свое парче да вкарат едно много топло и дълбоко house звучене и в същото време запазват разнообразие и богатство на стила. Така албумът Settle се превръща в чудесен саундтрак на лятото и с повечето си парчета очертава доста светлото бъдеще на дуото, което изглежда само ще се издига нагоре в следващите месеци, както предначертаха критиците още преди година. И докато двамата братя творят нови продукции, то публиката трябва да е доста доволна не само от тяхното качество, но и от фактът, че едно много иновативно течение в електронната музика набира скорост и ще внесе разнообразие в установилите се в последните две години тенденции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Disclosure
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
ЯНкоККК преди 10 години
Не ми харесват, много постен саунд, не ги намирам оригинални. Съжалявам!