Пласидо Доминго записа първия си албум като баритон

Музикантът изпълнява арии от Джузепе Верди
Обновена: 20 авг 2013 09:40 | 20 авг 2013 08:48, Петя Славова
1
Пласидо Доминго записа първия си албум като баритон
Пласидо Доминго. Снимка: Reuters

Световноизвестният тенор Пласидо Доминго записа албум с арии на Верди за баритон, пише в съобщение на сайта на певеца. Това е първият баритонов албум в творчеството му.

Повод за записване на диска е отбелязването на 200-та годишнина от рождението на композитора.„Верди се явява безкраен източник на прекрасна музика и всеки изпълнител е длъжен да му е благодарен за това. За мен настоящата 2013 г. ще бъде посветена на любовта и благодарността ми към Джузепе Верди“, заявява Доминго.

Албумът "Верди" съдържа 18 арии от девет опери, сред които "Макбет", Риголето", "Травиата", "Бал с маски", "Трубадур", "Дон Карлос". В записа е участвал и оркестърът на Валенсия под диригентството на Пабло Ерас-Касадо.

Пласидо Доминго е изпълнявал на сцена баритонови партии от опери на Верди. Първата му такава изява е като Симон Боканегра в Берлинската опера, а също и в Миланската скала и "Ковънт гардън" през сезона 2009-2010.

Оттогава известният тенор е пял партии за баритон още пет пъти в оперите "Двамата Фоскари", "Травиата", Риголето", "Набуко". През 2013 г. той участва в Залцбургския музикален фестивал в ролята на Джакомо от "Жана д'Арк".

През ноември в Берлинската държавна опера ще се състои премиерата на операта на Верди „Трубадур“, където водещата партия отново ще бъде в изпълнение на Пласидо Доминго.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари