"Хора и улици" под акомпанимента на Борис Карадимчев

Композиторът открива новия сезон на "Концертмайсторите"
Обновена: 29 авг 2013 15:18 | 29 авг 2013 14:11, Петя Славова
0
"Хора и улици" под акомпанимента на Борис Карадимчев
Борис Карадимчев. Снимка: Булфото

Юбилеен концерт на известния композитор Борис Карадимчев - по случай неговата 80-годишнина, открива новия сезон на цикъла "Концертмайсторите" на 15 ноември в зала "България".

Неостаряващите песни "Хора и улици", "Бяла тишина" и още много хитове ще бъдат изпълнени от звезди на българската поп музика и актьори. От класическите музиканти ще се изявят цигуларят Ангел Станков и пианистът Георги Черкин. Ще участват също Оркестърът на Класик ФМ радио и хорът "Пим-пам". Диригент е Найден Тодоров.

Единадесетото издание на цикъла "Концертмайсторите", с който започна и се разви кариерата на Оркестъра на Класик ФМ радио, съдържа още два концерта в столичната зала "България".

На 1 април Светлин Русев ще се представи с брилянтния Втори концерт за цигулка от Николо Паганини, известен като "Кампанела", под диригнтството на Григор Паликаров.

Един от любимите "концертмайстори" на оркестъра и на публиката - Веско Пантелеев-Ешкенази, ще изпълни на 12 март Испанска симфония от Едуард Лало.

Чаровният музикант ще представи в своя концерт и една млада талантлива цигуларка - Слава Атанасова, ученичка от 11-и клас на Националното музикално училище "Любомир Пипков", която спечели наградата на "Кантус фирмус" на конкурса "Млади виртуози". Диригент е Лучано ди Мартино.

"Концертмайсторите" се организира от 2002 година. През годините в него са участвали световни звезди на класическата музика като Найджъл Кенеди, Пинкас Цукерман, Максим Венгеров, Шломо Минц, Ричард Клайдерман, Пепе Ромеро.

След едногодишно прекъсване през 2011 г., цикълът бе възобновен. Именно в "Концертмайсторите" през май тази година с огромен успех дебютира и 16-годишният цигулар от български произход Елин Колев, припомнят организаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари