Вдигат Стената за концерта на Роджър Уотърс

Музикантът ще посети гроба на починалия у нас майор Томпсън
Обновена: 29 авг 2013 15:37 | 29 авг 2013 14:22, Петя Славова
0
Вдигат Стената за концерта на Роджър Уотърс
Роджър Уотърс пристигна у нас. Снимка: Булфото

Продължават приготовленията за шоуто на Роджър Уотърс, което ще се състои на 30 август, съобщиха от пресцентъра на „София Мюзик Ентърпрайсис”. Огромна сцена ще е издигната в сектор Г със Стена, висока 12 метра и широка 150 метра. На нея ще се прожектира ефектната мултимедия, включваща невиждани до сега кадри, сцени и снимки.

Вече е в София цялото оборудване за шоуто. Издигането на Стената ще продължи до сутринта на 30 август. Тя ще бъде изградена от общо 1 000 тухли, изработени от специален материал, които ще бъдат разрушени в края на шоуто.

Входовете на стадион „Васил Левски“ в деня на концерта ще бъдат отворени в 17,30 часа. Движението по бул. „Евлоги Георгиев” ще бъде ограничено няколко часа преди това и ще бъде спряно за времето непосредствено преди и след концерта. Роджър Уотърс да се появи на сцената около 20,30 ч, като шоуто му ще продължи поне два часа и половина.

Легендарният музикант вече е в България. Както Dnes.bg писа, основателят на Pink Floyd пристигна у нас непосредствено след концерта си в Румъния.

Сред плана на Роджър Уотърс е да посети лобното място на британския майор Франк Томпсън до Литаково. Басистът и фронтмен на Pink Floyd ще направи това между 15.30 и 16.00 часа.

Още по темата

Майор Франк Томпсън е загинал в страната ни по време на Втората световна война.

Билети за грандиозното шоу все още има. Цените са от 65 лева в задната част на терена до 180 лева пред сцената.

По повод рок събитието общественият транспорт в столицата може да бъде използван за придвижване към и от Националния стадион "Васил Левски", съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

В обхвата от 400 метра до стадиона има десет спирки на обществения транспорт - на трамвайните линии с номера 10, 12 и 18, на автобусите с номера 9, 72, 75, 76, 84, 94, 204, 213, 306 и 604. В непосредствена близост до стадиона е едноименната метростанция.

Освен това с удължено до 1.00 ч. след полунощ работно време ще са автобусите по линии с номера 72, 76, 94, 204 и 604, трамваите по линии с номера 10, 12 и 18, тролейбусите по линия номер 2, както и метрото.

Притежателите на персонализирана карта за всички линии на градския транспорт могат да използват възможността за безплатно паркиране на паркинга на метростанция "Цариградско шосе" и с метрото да стигнат до стадиона. Има възможност по същия начин да се ползват и паркингите на метростанциите "Ломско шосе" и
"Джеймс Баучер", посочват от общината.


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари