Треска за... музика!

Пет дни до концерта на Енио Мориконе
6 дек 2013 14:39, Петя Славова
0
Треска за... музика!
Енио Мориконе. Снимка: Reuters

Само пет дни ни делят от концерта на Енио Мориконе у нас. Музикантите стартират репетициите си за концерта буквално часове след пристигането си в България. Четири дни от сутрин до вечер Оркестърът и Хорът на Класик ФМ заедно с италианските си колеги, усилено ще се готвят за големия концерт на 10 декември.

Събитието ще е в зала "Арена Армеец" от 20.00 часа.

Всички са нетърпеливи от срещата си с гениалния Маестро Мориконе и от възможността да станат част от историята на музиката.

Още по темата

Енио Мориконе се ражда две години след рождението на звукът в киното и се превръща в неговата запазена марка. Той самият не е само част от историята на седмото изкуство - той Е историята на филмовата музика, а класическата музика която създава е директна провокация за полет на съзнанието извън ограниченията на нашата планета.

Маестро Мориконе е автор на истории - неговите ноти са написани върху стълбицата на човешките емоции, преживявания и най-дълбоки чувства. В "Легенда за пианиста" например, мелодията пресъздава пълната гама от усещания на героя на Тим Рот, а в "Добрият, лошият и злият" музиката искри буквално от очите на персонажа на Клинт Истууд.

Композициите на Маестрото "извират" от екрана и завладяват зрителя така, както много малко неща успяват в забързания ход на съвремието ни и ни сблъскват със стойността на морала.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари