Майкъл Джексън отново е най-богатият мъртвец

През миналата гадина "донесъл" на наследниците си 140 млн. долара
Обновена: 16 окт 2014 10:42 | 16 окт 2014 10:42,
1
Майкъл Джексън отново е най-богатият мъртвец
Снимка: Reuters

Кралят на попа Майкъл Джексън за втора поредна година е начело в класацията на сп. "Форбс" за най-печеливши покойни знаменитости, предаде Ройтерс.

През изминалата година починалият през 2009 г. певец е "донесъл" на наследниците си 140 милиона долара - над два пъти повече от класирания на второ място Крал на рока Елвис Пресли и над три пъти повече от третия в списъка, карикатуриста Чарлз Шулц, "спечелили" съответно 55 милиона долара и 40 милиона долара.

"Едва ли има покойна знаменитост, която по-убедително от Майкъл Джексън да доказва, че има финансов живот след смъртта", отбелязват от сп. "Форбс".

Печалбите на покойния Крал на попа идват основно от втория му посмъртно издаден албум "Xscape", както и от шоутата "Immortal" и "One" на "Сирк дю солей".

Челната петица в класацията на сп. "Форбс" за най-печеливши покойни знаменитости се допълва от екранната икона Елизабет Тейлър с 25 милиона долара и реге легендата Боб Марли с 20 милиона долара.

Класацията на сп. "Форбс" се съставя на база на приходите на покойните звезди за периода между предходния и настоящия октомври. В тазгодишния списък на изданието фигурират 13 покойни знаменитости, "спечелили" за посочения период общо 363,5 милиона долара, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
класика