Фондацията - идея с хиляди следи

Супергрупата вдигна на крака публиката в "Арена Армеец"
Обновена: 11 ное 2014 10:18 | 11 ное 2014 10:18, Александър Попов
12

Снимка: БТА

От близо две години има една Фондация, която със сигурност е една от малкото, които имат пълното доверие на българите. В която всеки е готов да инвестира, най-вече любов и усмивки. Това е Фондацията на Дони, Кирил Маричков, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански.

Музиканти от различни групи, които не се разединиха, а обединиха в идеята да запазят част от най-хубавите български песни да не бъдат забравени. Защото тъжната истина е, че класики на Щурците, ФСБ, на Дони и Момчил, на Гошо Минчев, дори и на Б.Т.Р. трудно достигат до младото поколение.

А това са песни, които хиляди пеят с пълно гърло на концертите на Фондацията и у нас, и далеч от България.

Формацията остави поредната голяма музикална следа в зала Арена Армеец. Всъщност 8000 следи! Защото музиканти и публика станаха едно цяло още с първата песен - "Пак ще се прегърнем", и си казаха простичко "Мен ми стига, че си тук...".

Зрителите се насладиха и на други трима музиканти, които имат своето голямо място в историята на българската музика. На сцената излязоха Константин Цеков, Валди Тотев и Георги Марков, за да станат част от идеята Фондацията.

Датата на концерта - 10 ноември, съвпадна с една от важните в българската история, а Валди Тотев върна публиката преди 25 години, когато се ковеше демокрацията. На фона на най-големия митинг, събрал над 1 милион души, хиляди запяха с него "Вдигни очи, виж този свят..." 

През това време останалите музиканти имаха време да отдъхнат и да сменят китарите, след което звукът в "Арена Армеец" се "втвърди". Косьо Цеков вдигна градуса с "Вкусът на времето", Кирил Маричков продължи с "XX век", за да се стигне и до класиката на ФСБ "След 10 години".

Публиката не позволи обаче на музикантите "да се разделят с надежда" и последва емоционален бис. Започна с изпълнение на "Клетва" само с Кирил Маричков, Георги Марков и Валди Тотев, а в парчето се "включи" и китарата на покойния щурец Пеци Гюзелев. Последваха "Среща" и "Кукла", а музикалната приказка завърши с "Бяла тишина". За да стане ясно, че тези песни няма как да бъдат обгърнати в тишина. Заради хората...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
7
 
! Отговори
как може? преди 9 години
Кирил Маричков е един убиец! Погубил е един човешки живот! Как може за ходите на концерт, в който участва един убиец?
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Политически удобни галеници на съдбата. Двулична гротеска.
5
7
 
8
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Кирил Маричков е легенда.Велик български музикант.Всички от "Фондацията" заслужават дълбок поклон и уважение за това ,което правят-те възраждат истинската българска музика.
4
5
 
2
 
! Отговори
Николери Лозанов преди 9 години
......... Аааааааааа............ ТЪПАНДРЕА , ЖЕНА МИ И АЗИС участваха ли?!?!........... Що не беха поканени , бе ?!?!........... Те също са........... супер!............ ?!?!
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не и е лесно но тази земя,да я газят толкова прости и злобни хора!
2
9
 
1
 
! Отговори
До во преди 9 години
О, не драги, ще оставя това удоволствие на теб и Маричков.
1
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя с мустаките не мога да го дишам.