Apple Music – отговорът на Apple срещу Spotify

Тейлър Суифт настоява компанията да плаща за музикалното съдържание
23 юни 2015 21:05,
3
Apple Music – отговорът на Apple срещу Spotify
Снимка: bgonair.bg

Apple Music е дългоочакваната услуга на Apple, която ще е пряк конкурент на Spotify. Тя ще бъде стартирана в повече от 100 държави в края на месеца. В първите три месеца тя ще бъде безплатна. След това месечният абонамент ще бъде 9,99 долара. Предвиден е и пакет от 14,99 долара за семейство или група от шестима потребители.

По случай въвеждането на новата услуга певицата Тейлър Суифт пише специално писмо до компанията, което е озаглавено: "До Епъл, от Тейлър с любов". В него тя настоява Apple да плаща за музикалното съдържание, което предоставя на потребителите си, дори в т нар. пробен, предварителен период.

Вицепрезидентът на технологичната компания с ресор интернет софтуеър и услуги Еди Кю отговори лично на звездата. В писмо, което завършва с думите - "От Епъл с Любов", той уверява музикалната индустрия, че трудът й ще бъде адекватно възнаграден.

Преди обратния завой на Apple, намеренията на компанията да плаща на музикантите след първите три месеца бяха разкритикувани от продуценти от американски, английски, германски, френски и австралийски продуценти.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Яси преди 8 години
Я си пущем салка васева без да давам кешовица и ич ме не е еня, търсих я там о тия медии *** я нема, та нема да плаштам язека.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подозирам че това нещо на apple пак ще цуца пари като за световно. Мисля да подкрепя Spotify и да им платя абонамент защото до сега все безплатно съм слушал.
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Труд е когато пееш на живо, а не когато записваш една седмица и после да цоцаш, цяла година!Тия лейбъли не наядаха ли се?