Мариана Попова ще пее АВВА от 3 до 5 юли

Концертът е на Русенската филхармония с още наши изпълнители
Обновена: 3 юли 2015 11:47 | 3 юли 2015 11:24, Петя Славова
1
Мариана Попова ще пее АВВА от 3 до 5 юли
Мариана Попова. Снимка: Русенска филхармония

Русенска филхармония представя хитовете на АВВА в Ловеч, Русе и ВеликоТърново в три последователни дни от 3 до 5 юли.

В концерта „Класиката среща АВВА” най-известните песни напопулярната шведска група, завладели сърцата на различни поколения,ще прозвучат в изпълнение на Мариана Попова, Дивна и близначките Александра и Владислава Димитрови, рок банда и Русенска филхармония под диригентството на Найден Тодоров.

„Забелязал съм, че най-големите световни рок групи са се стремяли винаги към симфоничната музика. - отбелязва диригентът - Можем да започнем с „Дийп Пърпъл” и Джон Лорд, който пише концерт за симфоничен оркестър и рок група и продължава с композиции за симфоничен оркестър.

Можем да говорим и за Фреди Меркюри от „Куин” с неговата неистова любов към операта, което води до
съвместната му работа по негово настояване с Монсерат Кабайе. Така се ражда песента „Барселона”. Веднага идва ред и на групата АББА с тяхната симфонична творба „Интермецо”, написана през 1974 година, която публиката ще чуе в аранжимент отново на тази година.

Миналата година гостувахме с 4 концерта „Класиката среща АВВА” в различни градове на България при препълнени зали. И затова решихме да повторим програмата, но този път с български изпълнители. Щастливи сме, че Мариана Попова, Дивна и близначките Алекс и Влади от Х-Фактор ще участват в концертите тази година."

Ще прозвучат кавъри на най-популярните и любими за публиката вечни хитове на легендарната група, както и специално написаната от българския композитор и аранжор Пламен Проданов „АВВА Симфония” за симфоничен оркестър по теми от песните на шведските музиканти.

Найден Тодоров също така сподели, че филхармонията в Русе замисля поредица от „Класиката среща....” с музиката на най-големите рок групи, които са имали своята визия и за класическата музика." Чрез тези концерти успяваме да покажем, че музиката не може да се дели на симфонична, оперна, фолклорна, рок, поп музика и т.н. Музиката е или добра, или лоша. Когато е добра, границите между различните видове музика отпадат...”, каза още той.

Така на 21 юли класиката ще се срещне с Куин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари