Mr Goju от Черна гора: Музиката ми върви с фънки бира

Диджеят идва у нас за първи път
12 сеп 2015 16:10, Петя Славова
3
Mr Goju от Черна гора: Музиката ми върви с фънки бира
Снимка: Маймунарника

На 12 и 13 септември в обширното пространство в и около Маймунарника в Борисовата градина ще се проведе фестивалът на независимите артисти и производители на крафт бири rtm+beer 2015.

Фокусът на събитието тази година са Балканите и публиката ще може да се наслади на бири и музика на живо от Румъния, Словения, Черна гора и Сърбия.

Директно от Подгорица пристига MR.GOJU – човекът зад радио шоуто Migrations, което вече повече от десетилетие предоставя модерен поглед върху съвременните музикални стилове, като броукън бийт, хаус, модерен фънк, соул, джаз и суинг.

Въпреки множеството си участия в Черна гора, Mr.Goju успява да пуска и в цяла Европа (Белгия, Испания, Унгария, Словения, Австрия, Румъния, Сърбия, България, Хърватска), а през годините Migrations придобива международна популярност и развива сътрудничества с много радиостанции, лейбъли и фенове от цял свят.

През последните няколко години той споделя сетове с Nightmares on Wax, Parov Stelar, Kraak & Smaak, Gilles Peterson, Kormac и Renegades of Jazz, а вече управлява и звукозаписна компания с амбициозната визия да капсулира самата същност на това, за което радио шоуто му се бори.

Тази вечер ще пуска за първи път в България от 23.00 часа в Маймунарника – ето какво и сподели часове преди сета си...

В Подгорица през 80-те и 90-те сигурно не е имало достъп до много западна музика – как ти хрумна да станеш DJ?
Мисля, че се случи, когато за първи път открих St Germain – той беше първият, който чух да свързва електронната и акустичната музика по правилен начин.

Как звучи Черна гора?

Това е перфектната държава, в която да отидеш, за да не правиш нищо! Бих препоръчал ваканция на всекиго, само че не очаквайте добра музика да звучи от всеки ъгъл. Така че ако ще идвате, проверете предварително какви забавления ще си осигурите.

Каква част от вдъхновението ти идва отвътре и каква се диктува от публиката?

И двете са задължителни съставки за всяко парти.

Кой е любимият ти музикален артист и защо?

Винаги има нещо ново или старо, което можеш да откриеш. Така че е доста трудно да отговоря на този въпрос. Но артистите, от които винаги очаквам нещо добро са Mr Scruff, Kraak & Smaak, Bonobo, Quantic, Nightmares on Wax...

Кое парче винаги те вдига?

Rockers Hi-Fi на Transmission Central – ремиксът на Thievery Corporation.

Пътуваш доста – проучваш ли следващата дестинация, или ще дойдеш в София без никакви очаквания?

Трябва да призная, че пускам по някоя търсачка. Най-малкото за мястото на събитието и местната сцена.

Когато пътуваш пробваш ли местната бира?

Понякога ми се струва, че хората не оценяват и не уважават собствените си бири и постоянно ми пробутват нещо вносно. Аз харесвам и двете, но определено имам вкус към приключения!

Каква бира пиеш?

Светла, с изразен вкус, но не твърде силна.

А каква бира си отива с твоята музика?

Любимата на всички – каквато ви се пие, стига да е фънки!

Автор: Елена Пенева
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: MRGOJU
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Ниско ниво преди 8 години
Днес.бг не разочарова и този път поднася ни поредната доза нископрофилна грамотност, непознаване на правописните норми, а освен това и стилът на П. Славова е под всякаква критика. Вероятно е на 26-7 (максимум), завършила е нещо, което няма нищо общо с журналистиката, но се е набутала за ***, защото друго и без това не може. Срам ме е, че има такива хора. Срамувам се, че съм роден в тая отвратителна държава. За щастие, няма да прекарам остатъка от живота си в нея. УЖАС!!!
1
5
 
2
 
! Отговори
Любо преди 8 години
Много мразя наливащи се с бира зле облечени момчета и момичета. Отвратителна прослойка на обществото , без абсолютно никакъв вкус за добър външен вид