В страната на Джорджановците кючек на Уитни ли е проблемът?

С какво точно е виновна Невена Цонева?
Обновена: 12 окт 2015 15:58 | 12 окт 2015 15:54, Александър Попов
33
В страната на Джорджановците кючек на Уитни ли е проблемът?
Снимка: Facebook

Голяма драма се разигра след злополучното участие на Невена Цонева на фестивала в Сочи "Нова вълна 2015". Тя се прибра преждевременно, като официалната информация гласи, че е пяла в две от петте вечери, защото се разболяла и не е могла да си възвърне гласа.

Според голяма част от българите нейното участие е гротеска - грозна рокля, обърнат национален флаг за декор и безумно изпълнение на хита на Уитни Хюстън "I will always love you". Други смятат, че тя незаслужено е хулена.

От видеото е видно, че дори и публиката е изненадана от аранжимента, в който е вплетен роден фолклор. За България може и да става, но за международен конкурс е падение. Това, че навремето Невена събра симпатии с подобно изпълнение с Берковската духова музика не значи, че трябва да се излагаме и навън. А и тогава такава беше задачата в Misic Idol. Хубаво е, че колегата на Невена Теодор Койчинов не се е явил на конкурс с "Комбайнеро интелигентска".

Но Цонева не е виновна, сигурно сега е доволна от шума, който се вдигна около нея. Нали лошият PR бил най-добър. Ако Невена направи хубава песен, внимание - нулево. Но ако е гротеска - първи страници. След 2-3 дни резилът ще отшуми, а след месец никой няма да си спомня за него.

Ние живеем в страна, където се толерира Джорджановщината - колкото по-безумна песен изпееш, толкова повече внимание получаваш. Ако в допълнение виеш като вълк, популярността ти е гарантирана.

Естрадните певци и рок групи от соца никой не ги върти, защото били ретро. Звездите, които стотици хиляди българи харесват, нямат достъп до медиите, независимо, че пълнят зали. Техните млади колеги обаче са на гребена на вълната, въпреки че най-голямото им постижение е да "пръснат" по шевоте някой клуб със 100-200 души публика. Да, има и концерти, на които идват хиляди, но те са безплатни.

Неизвестните и тепърва прохождащи изпълнители пък са още по-зле. Те нито имат достъп да бъде чута тяхната музика, нито пък могат да се включат в тези големи концерти. За там трябва да си минал през музикално шоу или по някаква случайност да си извадил хит. Но как да се случи, като навсякъде срещаш стени и трябва да се бориш с няколко човека, от които зависи цялата ни мижава музикална индустрия.

Да представят песен в национален ефир? Няма как да стане, там е запазена територия за 10-ина изпълнители и някакви подобия на певци като Джорджано и Гошо от Почивка.

Има го и другият момент - радиа и телевизии няма как да пуснат младите в ефира си, защото на продукта му липсва качество. А му липсва, защото няма как да инвестираш хиляди левове с ясното съзнание, че песента ти остава за консумация в интернет.

На базата на какво искаме тогава да се явяваме на международни конкурси и да се представяме добре? Там е на принципа само да се добереш до голямата сцена и каквото стане. А то какво да стане, като излизаш с тоалет тип "ших си го сама", за хореография не може и да става дума, защото струва пари, а песента? Песента е такава, на която се радва Бай Ганьо на три ракии. Ама трите ракии са на маса и няма оценка на журито. Дори от попръжнята се приема, че песента е хит.

А в същото време Джорджано има повече участия от тези на гребена на вълната. Отиваме на "кОпон"...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
18
 
! Отговори
СЕРЖАНТ преди 8 години
ТРАФЧЕТА
24
0
 
20
 
! Отговори
нина преди 8 години
До azне ме интересува журито, гледах клипа ужас, гледах и невена по бтв, голям рев, че я заболяло гърлото, жалко че не е заболяло преди да пее за да си спестим срама ужасссссссссс
23
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не харесвам това изпълнение на Невена. Смятам, че не пее добре и песента Ветре мой на Паша.Публиката е ревнива към познатите, световни хитове, на емблематична певица.Не може като, калинка с разперени крилца да чалгаджираш известни песни.Страхувам се, че бздарността, ще ликвидира и фолклора.Може да не съм прав, но имам потрес от базкрайните фестивали за "автентичен фолклор", в които глухи баби пеят каквото има дойде на акъла.Все пак трябва да има естетика, подбор.
22
0
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Не е роднина на никого значителен, но опитите продължават. =)
21
1
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Миро(джорджано) ми беше колега едно време , когато работих в Сл. Бряг. Още тогава го смятахме за луд , личеше си , че нещо не му е наред , та не учудвам на изявите му. Просто от БТВ го направиха "звезда" , защото му направиха няколко интервюта и така доста хора чуха за него.
20
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ударихме дъното и се захванахме да копаме надолу!
19
31
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мене Невена ми хареса повече от блудкавото изпълнение на Хюстън. Съдиите дадоха 6 десетки и 2 деветки макар че макс оценка май е 11. Естествено е съдиите да толерират местните. Втората песен на Невена даже беше още повече ощетена и нямаше смисъл да пее повече. Знамето си е нашето знаме и трикольор.
18
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и на Мен не ми хареса, иначе не пее лошо момичето, но тук определено се изложи, ЖАЛКО
17
2
 
45
 
! Отговори
Продължение на #17 преди 8 години
Ами, като за начало, поне с това, че трябваше да види и усети абсолютната гавра с прекрасната песен- класика на Уитни Хюстън и никога да не се съгласява да пее това...това нещо. Никъде и никога.Както и да НЕ хареса кичозния тоалет, с който се яви.
16
2
 
47
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Лошото е 90% от новите ни музикални изпълнители ако не е плейбека са кръгла 0.Смехотворни гласове,отчайващи композиции,псевдо хореография......абе пълен кич.При това ниво на култура в държавата Азис и Слави са великани а Николета лозанова коментира в светско предаване.Тотално падение!
15
11
 
20
 
! Отговори
diavolcheto преди 8 години
Харесвам всичко написано от Александър Попов: точно, аргументирано, има великолепно перо.Харсвам Невена Цонева: много талантливо същество е. Дори и да достигне по някакъв начин до голямата сцена, без една много стабилна комплексна подготовка от специалисти - професионалисти нищо няма да стане. Има и друго, но трябва да си подготвен, преди това друго да дойде." С какво точно е виновна Невена Цонева " ли, Г-н Попов?
14
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то не става само с оная работа. трябва и акъл. да си гадже на някой от куку бенд може да стога да станеш айдъл.. ама за повече не можеш да претендираш. поредната изява на легална проституция...
13
7
 
32
 
! Отговори
е? преди 8 години
Прекрасна статия ! Няма как да пробиеш в еврейските нова герберастия и босфор тв , ако не си минал през еврейските им музикални формати и не си сключил договор с правилните менажери !
12
2
 
36
 
! Отговори
Жена преди 8 години
дай да съчувстваме малко на момичето. Може да й видите колко е тъжна на клипче от интервю излъчено по бтв. Като го видях наистина я съжалих, викам си как може, ама като пуснах изпълнението и я ВИДЯХ как изглежда, още преди да си отвори устата и да запее....тотално ми се стопи съчувствието.
11
1
 
30
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
За да станеш известен са необходими 2 неща. Или да си много талантлив в дадено начинание, или да си пълен некадърник и да се издъниш много яко с някоя глупост. Познай този от кои е. А стана известен благодарение на това че някой го е излъгал и човека си е повярвал и не се отказва, също така стана и нарицателно за "певец".
10
2
 
44
 
! Отговори
Жена преди 8 години
до 11Гадже е на барабаниста на Ку-ку бенд. май този беше. Проблемът е, че не може сама явно да отсява простотията и явно няма абсолютно никакво мнение и преценка какво е качество и как да не се излагаш! Излагациите на Славчо вървят за българския селташки ефир, ама ....като отиваш извън България НЕ СИ ПРАВИШ експерименти! Това не ти е махалата и червената точка след 23 сахатя вечер!
9
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудя се това момиче на кого е роднита, та успя изобщо да достигне такава известност? Ако някой знае, нека ми подскаже малко, моля!
8
1
 
50
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Мервам клип тези дни на Невена, която реве в някакъв ефир. Викам си това е нещо тип ала циврещия божинов и си рекоФ, че не заслужава внимание! Понеже обаче я набутвате тук, решавам да си пусна Сочи-Ту! О, мадре мия! Падна ми САТЕЛИТА! Ако бях мъж щеше да ми се срути и навигацията и да ми се разцентрова насочването! Клипът започва с представянето на Невена, която си мечтаела да живее в Средновековието! Външен вид- мадам проституираща, песента-пълен таШа@! Тази версия беше такава и преди 7-8 год!
7
2
 
63
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Опитах се да гледам клипа.Но ме хвана много срам....Ужас!Кой им позволява да участват от името на България???Кой?
6
0
 
54
 
! Отговори
УжасТ преди 8 години
Сега гледах клипа... ужас... ама наистина страшен ужас. По-зле беше отколкото си мислех, а аз си мислех, че е много зле. На тази трябва да и забранят да участва в подобни конкурси, защото е срам за България.