Eagles of Death Metal в Париж за рок катарзис

Бандата се завърна във френската столица след ада от 13 ноември
17 фев 2016 10:37,
0
Eagles of Death Metal в Париж за рок катарзис
Снимка: Reuters

За рок бандата "Eagles of Death Metal" 13 ноември е дата, която преобръща живота им. Концертът им в зала "Батаклан" - от приятна петъчна вечер се превърна в кървава баня, в която загинаха 89 души.

Снощи "Eagles of Death Metal" се завърнаха Париж, този път в зала "Олимпия". На концерта присъстваха и много от оцелелите от зала "Батаклан".

Концертът започна с мълчание в памет на жертвите. Вместо традиционната минутка мълчание, вокалистът Джеси Хюс призова за 89 секунди тишина - в памет на онези, които загинаха по време на кървавият петък 13-ти преди три месеца.

Този път мерките за сигурност преди концерта в зала "Олимпия" бяха доста строги. Въоръжени полицаи сновяха пред залата часове преди събитието.

Оцелелите фенове на групата от предишния им концерт в Париж присъстваха на концерта безплатно, а фронтменът на бандата на няколко пъти напомни за тях.

Жулиен, който е оцелял в клането на 13 ноември споделя пред британския "Гардиън", че концертът е бил емоционален, но с позитивно преживяване.

"Беше начин да преодолея всичко това. Страхувах се, че атмосферата ще е тъмна и тъжна. Но не беше така. Беше трудно и въпреки това беше удоволствие", разказва Жулиен.

Вижте видео от емоционалната вечер в зала "Олимпия":
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари