Кали зубри ли, зубри – 6 езика, готви се за даскалица

Между грижите за три деца, музиката и мъжа си, певицата учи
20 фев 2016 10:45,
67
Кали зубри ли, зубри – 6 езика, готви се за даскалица
Снимка: Facebook

Не съм аз, ако не живея на пълни обороти и не гоня план максимум – като майка, като любима, като музикант, като вечния ученик на живота. Това кредо следва с песен на уста Галина Иванова, по-известна на феновете като Кали.

Между грижите за трите си деца, участията и завършването на магистратура по трудова психология тя проговори испански. Езикът на Сервантес е шестият в трудовата й биография, но е първият, който смята да овладее до ниво превод и преподаване.

"Следващите две години това ще правя. Уча от миналия ноември, а наскоро прочетох и първата си книга на испански без въобще да ползвам речник. Иначе знам гръцки, даже местните не разпознават акцента ми заради дефект, който имам – едно съскане, което се оказа от полза и в испанския. Знам английски – всичко разбирам, но трудно говоря, трябва да го затвърдя. Разбирам немски и тъй като съм човек, отраснал в соца, владея руски", изрежда Кали пред "Монитор".

Следвайки принципа, че всяко знание трябва да се осребрява, тя завърши философия и ако някой ден реши да слезе от сцената, денят й ще бъде дирижиран от училищния звънец.

"Имам всички нужни дипломи за учител, и съм ги изкарала с учене, а не с помощта на дигиталните си устройства. За държавния ми изпит трябваше три дни да преподавам на деветокласниците в "Жюлио Кюри" и да ти кажа, много добре ми се получава. Професиите не лекаря и учителя са повече призвание, отколкото всичко останало. Да работиш с млади хора е изключително удоволствие, нищо, че е ниско платено. Ще се занимавам и с това някога, но не сега", споделя изпълнителката.

Независимо в коя точка на страната се е покланяла за бис Кали обръща колата веднага към вкъщи, за да събуди и подготви синовете си за училище и градина. Най-големият – Георги, учи мултимедия и компютърен дизайн и мечтае да работи като аниматор в студията на "Disney" някой ден.

Шестгодишният Марк пък бие всички рекорди по лъчезарност и комуникативност. Най-малкия й син Алекс пък е одрал кожата на баща си Влади и наскоро, за щастие на Кали, е намалил оборотите в правенето на бели. Фактът, че не запретва често ръкави зад печката, не я прави по-малко домошар – тя обожава да се заиграва с аксесоари и цветове в декорацията.

"Миналото лято направих мащабен ремонт, в който да има място за всички. Сега съм на винтидж вълна, обичам по-облите форми, цветовете какао и капучино... Това са нещата, които ми доставят душевен уют. Не обичам да се заривам с вещи, а всеки път като вляза в магазин, има толкова много неща, които искам да купя. Обичам промените то си личи, все пак имам три деца от трима мъже", усмихва се Кали.

На фона на екшън графика й е истинско чудо, че 24 часа в денонощието й стигат за всичко. Според жълтата преса намира време и за гаджета.

"Това най го мразя, като ми припишат някой любовник. До мен може да стои само човек, който няма драма с личната си самооценка. Хора в застой не могат да продължат живота си с мен. Засега с Влади сме окей, защото не се виждаме често, той 4 месеца работи в Банско (бел.авт. - работи като туроператор). После идва летния сезон и заминава на море. Ако изкараме плътно заедно една година ще разбера дали той умее да следва моето темпо", откровена е Кали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: мъжКалидецапевица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кой финансира сметките за уроци, ток, дрехи?
35
0
 
1
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
Как се променят нещата , навремето тази неможех да я слушам (и туй че не излизах от чалготеките) много зле беше , и няма и 15 години -Хоп! звиздъ..... явно чалгата винаги може да пропадне повече
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това с владеенето на езици е много относително понятие. Всеки пише в сивито, че владее англ., но истината е, че го владеят много малко хора, повечето са позьори. Дори и такива, които уж работят с езика всъщност са зле. А за статията, много ми е симпатична, но очевидно езиците й не са на супер ниво. Важното е самочувствието и старанието.
33
0
 
5
 
! Отговори
До 40 преди 8 години
Езикът ромЕЙски ли е?Или да?
32
0
 
18
 
! Отговори
Rmn преди 8 години
Скоро не е раждала...
31
1
 
4
 
! Отговори
не син преди 8 години
Ужас ! Сега пък тъ-па !
30
0
 
20
 
! Отговори
не син преди 8 години
Всичко разбирала ! Само не можела да говори !Десет езика! Без речник прочела картинките на книга ! *** гений !
29
0
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 8 години
Номер 9 изби рибата! Браво!
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно, само едно пропуснаха за Калито, че говори още един език, познайте кой...
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това с езиците първият път го чух от "македонец" дето джареше по български баш като българин. Та той се хвалеше, че знаел много езици и като почна да ми изброява и аз изведнъж разбрах, че съм полиглот. Та той викаше, че знае гръцки (разговорът ни бе в Гърция и самите хора там казваха, че тоя гръцки не знае), български, македонски, сръбски, руски, английски и немски май беше. Като му слушах английския ми беше смешно, уж живял години наред в САЩ.Абе като трябва да се хвали човек ще намери начин.
26
2
 
23
 
! Отговори
Диди преди 8 години
На времето тази кака правеше с*ирка за 100 долара на Жоро Илиев, прибираше си парите , обръсваше си устата с ръка и започваше да пее. Когато забременя от Жоро Илиев даде купон, защото спечелила от тото-то. Сестро, само френски и турски знаеш ! И ти ако станеш учителка.......
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ми е любимият типаж- колко съм велика, с всичко се справям. Харесвам такива жени, но защо трябва да парадират, особено като изобщо не дават вид на високо интелектуални е още по-тъжно.
24
1
 
12
 
! Отговори
езици да искаш преди 8 години
Руски, белоруски, украински, македонски, сръбски, хърватски, словенски, босненски, черногорски, английски, австралийски, канадски, американски, турски, азербейджански, гръцки, кипърски, български.Брей 18 езика знам...
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това че мога да ви препсувам на 10-12 езика не значи че ги владея хахахах
22
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко струва една такава статия? За един приятел питам.
21
1
 
11
 
! Отговори
Ив преди 8 години
И още нещо. Защо се срамуваш от истинското си име? Може би с истинското си име имаш други пикантни историйки?
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Силикона е отврат! Ясно се вижда. Тия жени не разбраха, че не всяка е подходяща за силикон. Не на всяка кожа се получава добре. При тънка кожа, и най-добрия имплант да се сложи, пак си личи окончанието, което поне за мен е много неприятна гледка.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе модерни времена - тези фотоси сигурно ще будят размишления върху децата и, но... все пак ще приемат, че им е майка и ще се усмихват.
18
1
 
16
 
! Отговори
Валери Божинов преди 8 години
А от Коко Динев има ли дете? Че се притеснявам за малкото и коте.
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая взе да мутира вече. Ще свърши самотно в някоя лудница за свръхумни мутанти.