Поли Генова класира България за финала на Евровизия

Песента й If Love Was A Crime вдигна публиката в Стокхолм на крака
Обновена: 13 май 2016 08:22 | 13 май 2016 07:04, Елка Василева
88

Снимка: Andres Putting (EBU)

България се класира за финала на Евровизия. Поли Генова вдигна публиката в Стокхолм на крака с песента си "Ако любовта беше престъпление".

Песента на Поли Генова се пребори със силната конкуренция на още 17 песни от Латвия, Полша, Швейцария, Израел, Беларус, Сърбия, Ирландия, Македония, Литва, Австралия, Словения, Дания, Украйна, Норвегия, Грузия, Албания и Белгия и остана сред 10-те финалисти от втората полуфинална вечер.

Класиралите се за финала бяха обявявани в произволен ред. България беше обявена трета.

Гласуването на журито и телевизионните зрители определи на финала да отидат представителите и на Латвия, Грузия, Австралия, Украйна, Сърбия, Полша, Израел, Литва и Белгия.

Победители от първия полуфинал на 10 май станаха Русия, Азербайджан, Унгария, Холандия, Хърватия, Австрия, Армения, Чехия, Кипър и Малта.

Така на финала в събота, 14 май ще пеят 26 изпълнители - 20-те победители от полуфиналите, както и представителите на страната домакин Швеция и "голямата петорка" (основателите и главни спонсори на конкурса) - Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция.

Вече е определен редът на изпълненията за финала в събота. Поли Генова ще пее под номер 8.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: ЕвровизияПоли Генова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От злобните ви коментари се вижда що за нация сме. Ако сте българи и милеете за българското, гласувайте за Поли, ако не, спрете с изказванията какъв и е тоалета. Ако ще и по *** да излезе, пак ще гласувам за нея, защото е българка. Успех Поли!
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мотиви*
47
36
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужасна песен. - Три думи на български в цялата песен.- Звучи като трап- Част от нея много прилича на друга песен, само дето не се сещам името- Никакви национални мотифи
46
6
 
24
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Голям кеф, Поли е наистина страхотен изпълнител, радвам се че представя България. Песента е с приятна мелодия и глуповат текст. Ако любовта е престъпление, то ние сме престъпници звучи като "ако баба ти беше мъжка щеше да ти е дядо". Но както и да е, на английски звучи яко.
45
4
 
7
 
! Отговори
sega преди 7 години
Поли наистина изпя песента много добре и има много хубав и мелодичен глас, само не ми хареса тоалета й. Тя малко шик го дава с тази коса. Но тоалета не бе хубав, на мен не ми хареса. Някак си не го възприех.
44
7
 
11
 
! Отговори
Петър преди 7 години
Покъртителен е този конкурс, боза след боза. Все пак дано го спечели нашето момичето.
43
3
 
30
 
! Отговори
Джиджи преди 7 години
Браво! Браво! Браво на Поли! Гордеем се с нея! Хейтърите да се скрият в лошите си дупки и да си пуснат Преслава да се облукчат!
42
1
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
До ВъпросНаистина става въпрос за Австралия. Някаква особеност на регламента.
41
0
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
Не следя конкурса, но като прочетох статията, гледах и клипчето. Наше лошо няма!И момичето хубаво(като повечето българки) и песента приятна!Въпрос към знаещите-наистина Австралия (за Евровизия?) ли са имали предвид встатията,или просто малко са удължили името на Австрия?
40
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не я знак каква е Поли или не, обаче като и види прическата, падам от коня. С една дума - ***!
39
4
 
30
 
! Отговори
браво преди 7 години
Браво на Поли -модерна ,очарователна , успех!
38
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук има хора, които са позор не само за България, но и за човешката раса. Хора, които се давят в собствената си лошотия и безполезност. Браво на Поли. Песен, която може да звучи навсякъде по музикални телевизии и радиа, със запомнящ се припев, съвременен аранжимент. А самата тя е много позитивно и същевременно прибрано момиче. Гордея се, че съм българин.
37
45
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТВРАТИТЕЛНА ГЪРЛА СРАМ ЗА НАЦИЯТА БЕЗДАРЕН ***
36
25
 
8
 
! Отговори
хейтър(нали така) преди 7 години
Сорка ама тва парче звучи като 91 процента от най-комерсиалните ***,бляк. Първото й участие в европедеризия беше на много ама много по-високо ниво...не яжте макдоналдс!
35
1
 
22
 
! Отговори
haha преди 7 години
До Анонимен Преслава щеше да се пържи. И като не знае английски. Нямаше да има място, където да и е удобно, на пресконференцията, след изпълненията. Щяха да и задават въпроси и тн. на Английски. Преслава щеше да отговаря, на Български. Всичко щеше да е супер, нали?
34
9
 
18
 
! Отговори
Вурст преди 7 години
Поли, пусни си брада за финала и приза ще е в БГ!
33
63
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствената българка която може да спечели този конкурс това е Преслава,всичко друго са напразни напъни и куци песнички.Искате визия,искате глас,искате секс,Лъжа еее,ти чуваш ли спри се лъжа ееее
32
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, Полинке! Успех и в събота! Не ми харесва песента, твърде обикновена е, но на фона на останалите бози от нашия полуфинал - нашето гардже си е най-хубаво. Тази година всички песни и изпълнители са толкова еднакво незапомнящи се, че не разбирах кога започва една песен и кога следващата, тъй като само слушах и от време на време хвърлях по едно око към телевизора. Предишни години поне имаше държави, които залагаха на автентична музика, а тази година всички заложиха на комерсиални поп-песнички
31
17
 
17
 
! Отговори
Модератор Dnes.bg преди 7 години
Жалко, че това прекрасно и лъчезарно същество участва в този прогнил цирк на бездарието! А и тези чАфутски знамена развети навсякъде правят гадно впечатление.
30
4
 
25
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Браво на Поли, добра песен, още по-добре изпълнена с ПОДХОДЯЩА за случая и уникалната сцена дреха! Песента е проста, лесна, рефрена се набива в главата и има всички шансове да стане хит и да влезе в клубовете, НЕЗАВИСИМО, на кое място ще се класира Поли в конкурса. А конкуренцията определено е силна, лично аз се впечатлих от : Беларус (танц. с вълците), Австралия (номера на китайката), Ирландия и Грузия естесвено (як саунд ...). УСПЕХ Поли ...!